vreemd probleem define gebruik

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/02/2019 08:22:32
Quote Anchor link
Ik heb dit nog nooit meegemaakt, en is ook niet te debuggen.

1) Ik heb een HTML_ROOT define:

2)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<div class="website-footer website-footer-default menu-content">
                    <p>website.nl </p>
                    <ul>
                        <li>[b]<a href="[/b] (rode tekst)


Afbeelding

Hij loopt dan vast, zonder enige foutmelding in de debug console.

Dit is de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
    <li><a href="<?=HTML_ROOT?over_ons">Over ons</a></li>
                        <li><a href="<?=HTML_ROOT?>webshop_aanmelden">Webshop aanmelden?</a></li>                        
                        <li><a href="<?=HTML_ROOT?>veelgestelde_vragen">Veelgestelde vragen</a></li>
                        <li><a href="<?=HTML_ROOT?>contact">Contact</a></li>

short_open_tag in php.ini is aan en werkt op vele andere pagina's ook gewoon.

Als ik de eerste kind LI verander naar:

    <li><a href="[u]https://www.vergelijkprijs.nl/[/u]over_ons">Over ons</a></li>
                        <li><a href="<?=HTML_ROOT?>webshop_aanmelden">Webshop aanmelden?</a></li>                        
                        <li><a href="<?=HTML_ROOT?>veelgestelde_vragen">Veelgestelde vragen</a></li>
                        <li><a href="<?=HTML_ROOT?>contact">Contact</a></li>

Dan werkt alles prima. Daarna doet dezelfde HTML root bij de volgende regels het prima.


ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL);

Geeft ook gen enkele error.

Heel vreemd waarom hij op sommige pagina's met dezelde footer niet vastloopt en bij andere wel.
Gewijzigd op 21/02/2019 12:44:24 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 04:08:41
 
Johan M

Johan M

21/02/2019 08:48:28
Quote Anchor link
Begin met toevoegen van spaties en een puntkomma (op alle regels waarop dit van toepassing is) en kijk wat het resultaat is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<li><a href="<?= HTML_ROOT; ?>webshop_aanmelden">


Dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<li><a href="<?=HTML_ROOT?over_ons">Over ons</a></li>
?>

zou je minimaal moeten herschrijven naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<li><a href="<?= HTML_ROOT; ?>?over_ons">Over ons</a></li>




Overigens staan er BB-tags ( [u] en [/u] ) in je link, dit zal niet werken (maar dit staat los van je probleem).


Staat dit bovenaan je script?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>


Mogelijk moet dit in je php.ini nog aangezet worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
display_errors = on


Dit zou eventueel ook kunnen met een .htaccess-bestand d.m.v. het volgende (als de server-configuratie dat toelaat):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
php_flag display_errors 1
.
Gewijzigd op 21/02/2019 09:25:14 door Johan M
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/02/2019 09:50:40
Quote Anchor link
Het probleem is niet dat:

ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL);

niet werkt, hij report alles als er fouten zijn, maar er is geen fout.
Nu blijkt hij weer te werken, zonder enige reden.
 
Johan M

Johan M

21/02/2019 09:54:49
Quote Anchor link
Heb je wel alles aangepast naar het volgende?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= HTML_ROOT; ?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/02/2019 13:59:09
Quote Anchor link
Niet zonder enige reden, code werkt niet ineens wel en dan ineens weer niet...

Kijk nog eens goed naar de eerste regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<li><a href="<?=HTML_ROOT?>***ONTBREEKT***over_ons">Over ons</a></li>

Je sluit daar het PHP-blok niet goed af, er mist een sluitingshaak, het groter-dan teken ">", net voor ***ONTBREEKT***. Dit heb ik hier maar even toegevoegd want deze site kan het niet aan lol.

Wow, de detectie voor codeblokken is zo ontzettend brak op deze site.

Anyhow, om hier een melding over te krijgen moet je waarschijnlijk
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ini_set('display_startup_errors', true);

aan het begin van je code toevoegen.
Gewijzigd op 21/02/2019 14:04:51 door Thomas van den Heuvel
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/02/2019 14:14:24
Quote Anchor link
<li><a href="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=HTML_ROOT?>
over_ons">Over ons</a></li>

Is niks mis mee, er ontbreekt helemaal niks, volgens mij heb je niet goed gekeken Thomas.

Het werkt op vele plaatsen wel. Nu werkt het ineens wel zo, terwijl de code hetzelfde is en kan het niet debuggen.

als het maar blijft werken, vreemd gedrag.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

21/02/2019 14:22:58
Quote Anchor link
Afbeelding
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/02/2019 14:24:52
Quote Anchor link
Gast, kijk eens in je oorspronkelijke bericht in het codeblok onder "Dit is de code:".

Regel één.

Ik zie daar geen complete sluitingscode voor een PHP-blok. Het groter-dan teken ontbreekt daar toch echt hoor...

> Nu werkt het ineens wel zo
Gebruik je een versioningsysteem waarmee je dit ook echt 100% zeker weet? Weet je héél zeker dat er niets is veranderd?

> terwijl de code hetzelfde is
Dat betwijfel ik. Zoals ik al zei. Code doet niet ineens iets anders elke keer als je de pagina ververst. Code doet exact wat jij programmeert.

> en kan het niet debuggen.
display_startup_errors al geprobeerd?

Als ik dit probeer krijg ik een vette internal server error (weliswaar PHP 7+, nginx, is waarschijnlijk wat stricter), en in mijn errorlog wordt melding gemaakt van een parse error. Die zou jij ook moeten krijgen (in ieder geval in de logs).

Daarbij, gebruik je een editor met syntax highlighting? Dan zou zoiets toch direct evident moeten zijn?
Gewijzigd op 21/02/2019 15:00:48 door Thomas van den Heuvel
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

23/02/2019 00:19:51
Quote Anchor link
Ja de eerste regel idd was niet afgesloten met >
Maar dat schreef ik hier handmatig juist fout, in de code stond hij wel goed, anders licht hij ook uit etc , dus dat valt direct op.

<a href="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=HTML_ROOT?>
over_ons">Over ons</a>

Het vreemde is gewoon dat deze code op andere pagina's maar bepaalde niet werkt. Ik heb nu een andere jquery en wat punnten geminimaliseert, en het probleem lijkt zich niet meer voor te doen.

ik zie trouwens ook als ik een html validatie wil doen het volgende:

500 Can't connect to www.vergelijkprijs.nl:443 (certificate verify failed)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2019 00:23:31
Quote Anchor link
Ik zie een 500-error in die melding.
Dus blijkbaar gaat er toch wat fout, met je certificaat. Zo te zien heb je die niet aangemaakt?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

25/03/2019 14:47:48
Quote Anchor link
NEE, dat is het niet,


ini_set('display_startup_errors', true); geeft ook niks, maar daardoor doet hij het wel

Dit is een erg vreemd probleem en niemand weet het antwoord
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/03/2019 14:52:23
Quote Anchor link
Fouten zijn bedoeld om op te lossen...
Dus fix je certificaat eens.
Gewijzigd op 25/03/2019 14:54:36 door - Ariën -
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

25/03/2019 15:08:52
Quote Anchor link
Misschien handig om een automatische doorverwijzing in te stellen als ik je website bezoek zonder HTTPS?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

25/03/2019 16:23:59
Quote Anchor link
Ja, klopt, maar dat heeft niks met dit probleem te maken.

Toevoeging op 25/03/2019 16:24:47:


Fouten zijn bedoeld om op te lossen...
Dus fix je certificaat eens.


certificaat is niks mis meer:
Ik heb de handleiding gevolgt en werd goedgekeurd
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

25/03/2019 18:13:07
Quote Anchor link
NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

25/03/2019 18:20:10
Quote Anchor link
Maar hoe fix it dit dan? en waar krijg je die foutmelding te zien? In alle browsers werken ze prima
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/03/2019 20:38:31
Quote Anchor link
https://www.vergelijkprijs.nl/

Hier krijg ik een foutmelding in Firefox:
Foutcode: SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

25/03/2019 21:03:11
Quote Anchor link
Mijne was standaard Chrome (geen enkele plugin). In Firefox krijg ik "Foutcode: MOZILLA_PKIX_ERROR_SELF_SIGNED_CERT" en in IE ook een "melding".

Misschien heb je lokaal wat extra certificaten geïnstalleerd waardoor dit bij jou allemaal wel geldig is?

Toevoeging op 25/03/2019 21:04:10:

Ah, het certificaat is voor "localhost".
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/03/2019 21:16:55
Quote Anchor link
Met andere woorden: SSL is aangezet, maar er is geen certificaat van een betrouwbare autoriteit geinstalleerd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2019 09:58:26
Quote Anchor link
Inmiddels is het probeem opgelost? Ik zie nu een goed werkende certificaat.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.