vreemd probleem define gebruik

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/02/2019 08:22:32
Quote Anchor link
Ik heb dit nog nooit meegemaakt, en is ook niet te debuggen.

1) Ik heb een HTML_ROOT define:

2)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<div class="website-footer website-footer-default menu-content">
                    <p>website.nl </p>
                    <ul>
                        <li>[b]<a href="[/b] (rode tekst)


Afbeelding

Hij loopt dan vast, zonder enige foutmelding in de debug console.

Dit is de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
    <li><a href="<?=HTML_ROOT?over_ons">Over ons</a></li>
                        <li><a href="<?=HTML_ROOT?>webshop_aanmelden">Webshop aanmelden?</a></li>                        
                        <li><a href="<?=HTML_ROOT?>veelgestelde_vragen">Veelgestelde vragen</a></li>
                        <li><a href="<?=HTML_ROOT?>contact">Contact</a></li>

short_open_tag in php.ini is aan en werkt op vele andere pagina's ook gewoon.

Als ik de eerste kind LI verander naar:

    <li><a href="[u]https://www.vergelijkprijs.nl/[/u]over_ons">Over ons</a></li>
                        <li><a href="<?=HTML_ROOT?>webshop_aanmelden">Webshop aanmelden?</a></li>                        
                        <li><a href="<?=HTML_ROOT?>veelgestelde_vragen">Veelgestelde vragen</a></li>
                        <li><a href="<?=HTML_ROOT?>contact">Contact</a></li>

Dan werkt alles prima. Daarna doet dezelfde HTML root bij de volgende regels het prima.


ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL);

Geeft ook gen enkele error.

Heel vreemd waarom hij op sommige pagina's met dezelde footer niet vastloopt en bij andere wel.
Gewijzigd op 21/02/2019 12:44:24 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:54:56
 
Johan M

Johan M

21/02/2019 08:48:28
Quote Anchor link
Begin met toevoegen van spaties en een puntkomma (op alle regels waarop dit van toepassing is) en kijk wat het resultaat is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<li><a href="<?= HTML_ROOT; ?>webshop_aanmelden">


Dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<li><a href="<?=HTML_ROOT?over_ons">Over ons</a></li>
?>

zou je minimaal moeten herschrijven naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<li><a href="<?= HTML_ROOT; ?>?over_ons">Over ons</a></li>




Overigens staan er BB-tags ( [u] en [/u] ) in je link, dit zal niet werken (maar dit staat los van je probleem).


Staat dit bovenaan je script?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>


Mogelijk moet dit in je php.ini nog aangezet worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
display_errors = on


Dit zou eventueel ook kunnen met een .htaccess-bestand d.m.v. het volgende (als de server-configuratie dat toelaat):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
php_flag display_errors 1
.
Gewijzigd op 21/02/2019 09:25:14 door Johan M
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/02/2019 09:50:40
Quote Anchor link
Het probleem is niet dat:

ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL);

niet werkt, hij report alles als er fouten zijn, maar er is geen fout.
Nu blijkt hij weer te werken, zonder enige reden.
 
Johan M

Johan M

21/02/2019 09:54:49
Quote Anchor link
Heb je wel alles aangepast naar het volgende?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= HTML_ROOT; ?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/02/2019 13:59:09
Quote Anchor link
Niet zonder enige reden, code werkt niet ineens wel en dan ineens weer niet...

Kijk nog eens goed naar de eerste regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<li><a href="<?=HTML_ROOT?>***ONTBREEKT***over_ons">Over ons</a></li>

Je sluit daar het PHP-blok niet goed af, er mist een sluitingshaak, het groter-dan teken ">", net voor ***ONTBREEKT***. Dit heb ik hier maar even toegevoegd want deze site kan het niet aan lol.

Wow, de detectie voor codeblokken is zo ontzettend brak op deze site.

Anyhow, om hier een melding over te krijgen moet je waarschijnlijk
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ini_set('display_startup_errors', true);

aan het begin van je code toevoegen.
Gewijzigd op 21/02/2019 14:04:51 door Thomas van den Heuvel
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/02/2019 14:14:24
Quote Anchor link
<li><a href="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=HTML_ROOT?>
over_ons">Over ons</a></li>

Is niks mis mee, er ontbreekt helemaal niks, volgens mij heb je niet goed gekeken Thomas.

Het werkt op vele plaatsen wel. Nu werkt het ineens wel zo, terwijl de code hetzelfde is en kan het niet debuggen.

als het maar blijft werken, vreemd gedrag.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

21/02/2019 14:22:58
Quote Anchor link
Afbeelding
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/02/2019 14:24:52
Quote Anchor link
Gast, kijk eens in je oorspronkelijke bericht in het codeblok onder "Dit is de code:".

Regel één.

Ik zie daar geen complete sluitingscode voor een PHP-blok. Het groter-dan teken ontbreekt daar toch echt hoor...

> Nu werkt het ineens wel zo
Gebruik je een versioningsysteem waarmee je dit ook echt 100% zeker weet? Weet je héél zeker dat er niets is veranderd?

> terwijl de code hetzelfde is
Dat betwijfel ik. Zoals ik al zei. Code doet niet ineens iets anders elke keer als je de pagina ververst. Code doet exact wat jij programmeert.

> en kan het niet debuggen.
display_startup_errors al geprobeerd?

Als ik dit probeer krijg ik een vette internal server error (weliswaar PHP 7+, nginx, is waarschijnlijk wat stricter), en in mijn errorlog wordt melding gemaakt van een parse error. Die zou jij ook moeten krijgen (in ieder geval in de logs).

Daarbij, gebruik je een editor met syntax highlighting? Dan zou zoiets toch direct evident moeten zijn?
Gewijzigd op 21/02/2019 15:00:48 door Thomas van den Heuvel
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

23/02/2019 00:19:51
Quote Anchor link
Ja de eerste regel idd was niet afgesloten met >
Maar dat schreef ik hier handmatig juist fout, in de code stond hij wel goed, anders licht hij ook uit etc , dus dat valt direct op.

<a href="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=HTML_ROOT?>
over_ons">Over ons</a>

Het vreemde is gewoon dat deze code op andere pagina's maar bepaalde niet werkt. Ik heb nu een andere jquery en wat punnten geminimaliseert, en het probleem lijkt zich niet meer voor te doen.

ik zie trouwens ook als ik een html validatie wil doen het volgende:

500 Can't connect to www.vergelijkprijs.nl:443 (certificate verify failed)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2019 00:23:31
Quote Anchor link
Ik zie een 500-error in die melding.
Dus blijkbaar gaat er toch wat fout, met je certificaat. Zo te zien heb je die niet aangemaakt?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

25/03/2019 14:47:48
Quote Anchor link
NEE, dat is het niet,


ini_set('display_startup_errors', true); geeft ook niks, maar daardoor doet hij het wel

Dit is een erg vreemd probleem en niemand weet het antwoord
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/03/2019 14:52:23
Quote Anchor link
Fouten zijn bedoeld om op te lossen...
Dus fix je certificaat eens.
Gewijzigd op 25/03/2019 14:54:36 door - Ariën -
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

25/03/2019 15:08:52
Quote Anchor link
Misschien handig om een automatische doorverwijzing in te stellen als ik je website bezoek zonder HTTPS?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

25/03/2019 16:23:59
Quote Anchor link
Ja, klopt, maar dat heeft niks met dit probleem te maken.

Toevoeging op 25/03/2019 16:24:47:


Fouten zijn bedoeld om op te lossen...
Dus fix je certificaat eens.


certificaat is niks mis meer:
Ik heb de handleiding gevolgt en werd goedgekeurd
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

25/03/2019 18:13:07
Quote Anchor link
NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

25/03/2019 18:20:10
Quote Anchor link
Maar hoe fix it dit dan? en waar krijg je die foutmelding te zien? In alle browsers werken ze prima
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/03/2019 20:38:31
Quote Anchor link
https://www.vergelijkprijs.nl/

Hier krijg ik een foutmelding in Firefox:
Foutcode: SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

25/03/2019 21:03:11
Quote Anchor link
Mijne was standaard Chrome (geen enkele plugin). In Firefox krijg ik "Foutcode: MOZILLA_PKIX_ERROR_SELF_SIGNED_CERT" en in IE ook een "melding".

Misschien heb je lokaal wat extra certificaten geïnstalleerd waardoor dit bij jou allemaal wel geldig is?

Toevoeging op 25/03/2019 21:04:10:

Ah, het certificaat is voor "localhost".
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/03/2019 21:16:55
Quote Anchor link
Met andere woorden: SSL is aangezet, maar er is geen certificaat van een betrouwbare autoriteit geinstalleerd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2019 09:58:26
Quote Anchor link
Inmiddels is het probeem opgelost? Ik zie nu een goed werkende certificaat.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.