vreemd probleem define gebruik

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/02/2019 08:22:32
Quote Anchor link
Ik heb dit nog nooit meegemaakt, en is ook niet te debuggen.

1) Ik heb een HTML_ROOT define:

2)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<div class="website-footer website-footer-default menu-content">
                    <p>website.nl </p>
                    <ul>
                        <li>[b]<a href="[/b] (rode tekst)


Afbeelding

Hij loopt dan vast, zonder enige foutmelding in de debug console.

Dit is de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
    <li><a href="<?=HTML_ROOT?over_ons">Over ons</a></li>
                        <li><a href="<?=HTML_ROOT?>webshop_aanmelden">Webshop aanmelden?</a></li>                        
                        <li><a href="<?=HTML_ROOT?>veelgestelde_vragen">Veelgestelde vragen</a></li>
                        <li><a href="<?=HTML_ROOT?>contact">Contact</a></li>

short_open_tag in php.ini is aan en werkt op vele andere pagina's ook gewoon.

Als ik de eerste kind LI verander naar:

    <li><a href="[u]https://www.vergelijkprijs.nl/[/u]over_ons">Over ons</a></li>
                        <li><a href="<?=HTML_ROOT?>webshop_aanmelden">Webshop aanmelden?</a></li>                        
                        <li><a href="<?=HTML_ROOT?>veelgestelde_vragen">Veelgestelde vragen</a></li>
                        <li><a href="<?=HTML_ROOT?>contact">Contact</a></li>

Dan werkt alles prima. Daarna doet dezelfde HTML root bij de volgende regels het prima.


ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL);

Geeft ook gen enkele error.

Heel vreemd waarom hij op sommige pagina's met dezelde footer niet vastloopt en bij andere wel.
Gewijzigd op 21/02/2019 12:44:24 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:36:13
 
Johan M

Johan M

21/02/2019 08:48:28
Quote Anchor link
Begin met toevoegen van spaties en een puntkomma (op alle regels waarop dit van toepassing is) en kijk wat het resultaat is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<li><a href="<?= HTML_ROOT; ?>webshop_aanmelden">


Dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<li><a href="<?=HTML_ROOT?over_ons">Over ons</a></li>
?>

zou je minimaal moeten herschrijven naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<li><a href="<?= HTML_ROOT; ?>?over_ons">Over ons</a></li>




Overigens staan er BB-tags ( [u] en [/u] ) in je link, dit zal niet werken (maar dit staat los van je probleem).


Staat dit bovenaan je script?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>


Mogelijk moet dit in je php.ini nog aangezet worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
display_errors = on


Dit zou eventueel ook kunnen met een .htaccess-bestand d.m.v. het volgende (als de server-configuratie dat toelaat):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
php_flag display_errors 1
.
Gewijzigd op 21/02/2019 09:25:14 door Johan M
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/02/2019 09:50:40
Quote Anchor link
Het probleem is niet dat:

ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL);

niet werkt, hij report alles als er fouten zijn, maar er is geen fout.
Nu blijkt hij weer te werken, zonder enige reden.
 
Johan M

Johan M

21/02/2019 09:54:49
Quote Anchor link
Heb je wel alles aangepast naar het volgende?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= HTML_ROOT; ?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/02/2019 13:59:09
Quote Anchor link
Niet zonder enige reden, code werkt niet ineens wel en dan ineens weer niet...

Kijk nog eens goed naar de eerste regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<li><a href="<?=HTML_ROOT?>***ONTBREEKT***over_ons">Over ons</a></li>

Je sluit daar het PHP-blok niet goed af, er mist een sluitingshaak, het groter-dan teken ">", net voor ***ONTBREEKT***. Dit heb ik hier maar even toegevoegd want deze site kan het niet aan lol.

Wow, de detectie voor codeblokken is zo ontzettend brak op deze site.

Anyhow, om hier een melding over te krijgen moet je waarschijnlijk
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ini_set('display_startup_errors', true);

aan het begin van je code toevoegen.
Gewijzigd op 21/02/2019 14:04:51 door Thomas van den Heuvel
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/02/2019 14:14:24
Quote Anchor link
<li><a href="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=HTML_ROOT?>
over_ons">Over ons</a></li>

Is niks mis mee, er ontbreekt helemaal niks, volgens mij heb je niet goed gekeken Thomas.

Het werkt op vele plaatsen wel. Nu werkt het ineens wel zo, terwijl de code hetzelfde is en kan het niet debuggen.

als het maar blijft werken, vreemd gedrag.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

21/02/2019 14:22:58
Quote Anchor link
Afbeelding
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/02/2019 14:24:52
Quote Anchor link
Gast, kijk eens in je oorspronkelijke bericht in het codeblok onder "Dit is de code:".

Regel één.

Ik zie daar geen complete sluitingscode voor een PHP-blok. Het groter-dan teken ontbreekt daar toch echt hoor...

> Nu werkt het ineens wel zo
Gebruik je een versioningsysteem waarmee je dit ook echt 100% zeker weet? Weet je héél zeker dat er niets is veranderd?

> terwijl de code hetzelfde is
Dat betwijfel ik. Zoals ik al zei. Code doet niet ineens iets anders elke keer als je de pagina ververst. Code doet exact wat jij programmeert.

> en kan het niet debuggen.
display_startup_errors al geprobeerd?

Als ik dit probeer krijg ik een vette internal server error (weliswaar PHP 7+, nginx, is waarschijnlijk wat stricter), en in mijn errorlog wordt melding gemaakt van een parse error. Die zou jij ook moeten krijgen (in ieder geval in de logs).

Daarbij, gebruik je een editor met syntax highlighting? Dan zou zoiets toch direct evident moeten zijn?
Gewijzigd op 21/02/2019 15:00:48 door Thomas van den Heuvel
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

23/02/2019 00:19:51
Quote Anchor link
Ja de eerste regel idd was niet afgesloten met >
Maar dat schreef ik hier handmatig juist fout, in de code stond hij wel goed, anders licht hij ook uit etc , dus dat valt direct op.

<a href="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=HTML_ROOT?>
over_ons">Over ons</a>

Het vreemde is gewoon dat deze code op andere pagina's maar bepaalde niet werkt. Ik heb nu een andere jquery en wat punnten geminimaliseert, en het probleem lijkt zich niet meer voor te doen.

ik zie trouwens ook als ik een html validatie wil doen het volgende:

500 Can't connect to www.vergelijkprijs.nl:443 (certificate verify failed)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2019 00:23:31
Quote Anchor link
Ik zie een 500-error in die melding.
Dus blijkbaar gaat er toch wat fout, met je certificaat. Zo te zien heb je die niet aangemaakt?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

25/03/2019 14:47:48
Quote Anchor link
NEE, dat is het niet,


ini_set('display_startup_errors', true); geeft ook niks, maar daardoor doet hij het wel

Dit is een erg vreemd probleem en niemand weet het antwoord
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/03/2019 14:52:23
Quote Anchor link
Fouten zijn bedoeld om op te lossen...
Dus fix je certificaat eens.
Gewijzigd op 25/03/2019 14:54:36 door - Ariën -
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

25/03/2019 15:08:52
Quote Anchor link
Misschien handig om een automatische doorverwijzing in te stellen als ik je website bezoek zonder HTTPS?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

25/03/2019 16:23:59
Quote Anchor link
Ja, klopt, maar dat heeft niks met dit probleem te maken.

Toevoeging op 25/03/2019 16:24:47:


Fouten zijn bedoeld om op te lossen...
Dus fix je certificaat eens.


certificaat is niks mis meer:
Ik heb de handleiding gevolgt en werd goedgekeurd
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

25/03/2019 18:13:07
Quote Anchor link
NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

25/03/2019 18:20:10
Quote Anchor link
Maar hoe fix it dit dan? en waar krijg je die foutmelding te zien? In alle browsers werken ze prima
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/03/2019 20:38:31
Quote Anchor link
https://www.vergelijkprijs.nl/

Hier krijg ik een foutmelding in Firefox:
Foutcode: SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

25/03/2019 21:03:11
Quote Anchor link
Mijne was standaard Chrome (geen enkele plugin). In Firefox krijg ik "Foutcode: MOZILLA_PKIX_ERROR_SELF_SIGNED_CERT" en in IE ook een "melding".

Misschien heb je lokaal wat extra certificaten geïnstalleerd waardoor dit bij jou allemaal wel geldig is?

Toevoeging op 25/03/2019 21:04:10:

Ah, het certificaat is voor "localhost".
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/03/2019 21:16:55
Quote Anchor link
Met andere woorden: SSL is aangezet, maar er is geen certificaat van een betrouwbare autoriteit geinstalleerd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2019 09:58:26
Quote Anchor link
Inmiddels is het probeem opgelost? Ik zie nu een goed werkende certificaat.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.