Vreemd voorval met variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sam

Sam

03/05/2007 21:30:00
Quote Anchor link
Ik heb het volgend probleem, wanneer ik volgende code gebruik echoët hij "1024", tot hier is alles dus correct.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$width
= "<script language='JavaScript'>document.write(screen.width);</script>";
echo $width;
?>


Maar als ik er het volgende aan toevoeg loopt het mis.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$width
= "<script language='JavaScript'>document.write(screen.width);</script>";
$width = $width + 1;
echo $width;
?>


Als je logisch zou denken zou hij normaal "1025" moeten echoën, maar in plaats echoët hij "1". Weet iemand hoe dit zou komen, en wat er aan te doen valt?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:05:45
 
GaMer B

GaMer B

03/05/2007 21:32:00
Quote Anchor link
Je telt in dit geval een string op bij een integer. Hij geeft dus gewoon 1. Hoe te verhelpen: Al sla je me dood. Geen idee...
 
Ponzi

Ponzi

03/05/2007 21:43:00
Quote Anchor link
Dat gaat gewoon niet :-) .
 
- -

- -

03/05/2007 21:44:00
Quote Anchor link
Je haalt PHP en JavaScript door elkaar. Jij wilt dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$width
= "<script language='JavaScript'>document.write((screen.width + 1));</script>";
echo $width;
?>
 
Sam

Sam

03/05/2007 21:58:00
Quote Anchor link
Is er dan echt geen ander manier om de breedte van een schermresolutie om te zetten in een php variabele?
 
Jens P

Jens P

03/05/2007 22:12:00
Quote Anchor link
Indien jij serverside met clientside kan verbinden wel. :)
Ik stond zelf ook voor dit probleem, en heb het toen opgelost met het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
location.href='screen.php?width='+screen.width+'&amp;height='+screen.height';

In de pagina screen.php pik je vervolgens de gegevens op, en dan zet je ze in een session, cookie, database or whatever. :)
 
Niek s

niek s

03/05/2007 22:14:00
Quote Anchor link
je kan het in JS ook op tellen..??
 
Sam

Sam

03/05/2007 22:20:00
Quote Anchor link
Idd Jens, dat ga ik eens proberen thx.
@ Niek: Je kan het idd in JS optellen maar dan zit je met hetzelfde probleem, het getal is dan al juist, maar je kan er nog niets mee doen in PHP.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.