Vreemde foutmelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »
Mohamed nvt

Mohamed nvt

29/01/2017 19:05:52
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben bezig met het volgende:

Bepaalde links weergeven wanneer een gebruiker is ingelogd en weer andere links weergeven als er niemand is ingelogd. Echter, ik krijg een vreemde syntax foutmelding.

Foutmelding: Parse error: syntax error, unexpected '{' in includes/header.php on line 16

Verder heb ik andere vragen mbt header.php:
Moet ik de HTML-specialchars in het menu encoden?
Aangezien het bestand header.php in de map includes zit moet ik een niveau hoger wil komen bij andere bestanden en moet ik in dit geval php path gebruiken?

Alvast bedankt voor het meedenken.

Code header.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'On');
?>

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>Hawar Co - Pharmacy Control Management</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="main.css" />
</head>
<body>
    <div id="wrapper">
        <div id="header"></div>
        <div id="navigation">
            <div id="nav">
                <?php (isset($_SESSION['user_id'])) {
                    echo "<ul>
                      <li><a href='../index.php'>Home</a></li>
                      <li><a href='../medicines.php'>Medicines &raquo;</a>
                        <ul>
                          <li><a href='../medicines.php'>Medicines</a>
                            <ul>
                              <li><a href='../med_insert.php'>Insert Medicines</a></li>
                            </ul>
                          </li>
                          <li><a href='../medicinescompanies.php'>Medicines companies</a>
                            <ul>
                              <li><a href='../medcom_insert.php'>Insert medicines company</a></li>
                            </ul>
                          </li>
                          <li><a href='../medicinescountries.php'>Medicines countries</a>
                            <ul>
                              <li><a href='../medcoun_insert.php'>Insert medicines countries</a></li>
                            </ul>
                          </li>
                         </ul>
                      </li>
                    <li><a href='../patients.php'>Patients</a>
                        <ul>
                          <li><a href='../insert_patient.php'>Insert patient</a></li>
                        </ul>
                    </li>
                    <li><a href='../medicinesfinance.php'>Finance</a></li>
                    <li><a href='../medicinesreports.php'>Reports</a></li>"
;
                    }
else { echo "<li><a href='../contact.php'>Contact</a></li></ul>"; }?>

              </div>
              <div id="profile"><p></p></div>
        </div>
        <div id="contentliquid"><div id="content">
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 09:43:32
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

29/01/2017 19:19:02
Quote Anchor link
Wat is er vreemd aan? Je moet wel een if plaatsen.
Je andere vragen zijn wat onduidelijk, maar includes werken altijd vanuit het eerst aangeroepen script. Dus wanneer jij in index.php header.php opvraagt welke in includes staat, en header.php ook iets opvraagt moet dit gerekend worden vanuit de root. Kleine sidenote: HTML werkt met "" en niet met ''. Andere sidenote: waarom echo je zoveel? Je kan ook gewoon PHP sluiten en opnieuw openen.
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

29/01/2017 19:56:48
Quote Anchor link
Hallo Ben van Velzen,

Bedankt voor je snelle reactie!
Het klinkt sneu, maar kon het echt niet vinden!
Het nieuwe/logische probleem:
An error occurred in script 'index.php' on line 11: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/header.php:16)

Volgens mij is deze foutcode logiscch, want in header.php heb ik in het begin HTML code en daarna begint PHP-code... en ik zou graag willen weten hoe ik dit beter kan aanpakken?

Als het kan, wil ik ook het liefste HTML buiten PHP laten en visa versa, maar volgens mij kan dat in dit geval niet, omdat een IF statement in zit...Hoe anders weet PHP code welke code wanneer moet weergegeven worden?

Wat bedoelde met mijn andere vragen:
In elke link heb ik instaan ../bestandsnaam. wordt dit geaccepteerd binnen PHP of moet ik php relative/obsolute gebruiken? Ik weet eff niet de exacte functie naam...

En in parent-link heb ik nu staan HTML-specialchar: &raquo; voglens mij moet ik dit ook encoden of wordt dit binnen PHP geaccepteerd?

Code van index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'On');
?>

<?php
require ('includes/config.inc.php');
include ('includes/header.php');
// If no user_id session variable exists, redirect the user:
if (!isset($_SESSION['user_id'])) {
    $url = BASE_URL . 'login.php'; // Define the URL.
    header("Location: $url");
    exit(); // Quit the script.
    
}
?>

           <p>This index page!</p>
       </div></div>
        <div id="footer">
            <p>This is the Footer</p>
        </div>
    </div>
</body>
</html>
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

29/01/2017 20:24:34
Quote Anchor link
Hoe PHP dat weet? Nou zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (blabla) {
?>

hier je html
<?php
}
?>


En verder werkt je header niet omdat je in header.php al output verstuurt, zoals de foutmelding aangeeft. De manier van werken moet daarom ook zijn:
1. Invoerverwerken, redirects etc
2. Output van data

Je mag gewoon relatieve paden gebruiken binnen HTML, PHP heeft hier niet veel mee te maken.

>> En in parent-link heb ik nu staan HTML-specialchar: &raquo; voglens mij moet ik dit ook encoden of wordt dit binnen PHP geaccepteerd??

Hier is geen touw aan vast te knopen. Wat denk je nou te moeten escapen en waarom?
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

29/01/2017 21:06:40
Quote Anchor link
Oke, voor het menu gedeelte heb ik nu PHP en HTML apart gehouden.
Helaas krijg ik nu een nieuwe foutmelding: Parse error: syntax error, unexpected '.' in includes/header.php on line 17.
Nogmaals dit vind ik vreemd, want op lijn 17 is er geen PHP-code en singel quotes heb ik vervangen door dubbel quotes.

Wat ik bedoelde met &raquo; kan ik dit zo maar plaatsen in een PHP-code of moet ik de functie htmlentities of htmlspecialchars gebruiken? Ik kan me voorstellen dat PHP door dit stukje PHP in de war raakt door ;

Opzich is het me wel duidelijk wat betreft de foutmelding van header output, maar in de code van header.php kan het niet anders dan moet ik wel beginnen met HTML voor PHP, want er wordt aanvankelijk een CSS-bestand ingeladen. Of is er een betere manier om dit aan te pakken?


Nieuwe code van header.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'On');
?>

<html>
<head>
<title>Hawar Co - Pharmacy Control Management</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="main.css" />
</head>
<body>
    <div id="wrapper">
        <div id="header"></div>
        <div id="navigation">
            <div id="nav">
                <?php if (isset($_SESSION['user_id'])) {
                    echo " ?><ul>
                      <li><a href="
../index.php">Home</a></li>
                      <li><a href="
../medicines.php">Medicines &raquo;</a>
                        <ul>
                          <li><a href="
../medicines.php">Medicines</a>
                            <ul>
                              <li><a href="
../med_insert.php">Insert Medicines</a></li>
                            </ul>
                          </li>
                          <li><a href="
../medicinescompanies.php">Medicines companies</a>
                            <ul>
                              <li><a href="
../medcom_insert.php">Insert medicines company</a></li>
                            </ul>
                          </li>
                          <li><a href="
../medicinescountries.php">Medicines countries</a>
                            <ul>
                              <li><a href="
../medcoun_insert.php">Insert medicines countries</a></li>
                            </ul>
                          </li>
                         </ul>
                      </li>
                    <li><a href="
../patients.php">Patients</a>
                        <ul>
                          <li><a href="
../insert_patient.php">Insert patient</a></li>
                        </ul>
                    </li>
                    <li><a href="
../medicinesfinance.php">Finance</a></li>
                    <li><a href="
../medicinesreports.php">Reports</a></li>
                    <?php "
;} else { echo " ?> <li><a href="../contact.php">Contact</a></li></ul> <?php "; }?>

              </div>
              <div id="profile"><p></p></div>
        </div>
        <div id="contentliquid"><div id="content">
Gewijzigd op 29/01/2017 21:11:04 door Mohamed nvt
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

29/01/2017 21:15:18
Quote Anchor link
Het is wel handig om die echo's dan weg te halen, of echo te gebruiken met ' ipv ". Anders gebeurt dat nu eenmaal, kijk maar eens naar de kleurtjes.

Verder: als je eerst de logica doet en daarna pas layout werk hoeft er geen probleem te zijn. Wat dit in jouw geval inhoudt is dat je eerst je session controles met evt header() calls doet, en daarna pas header.php includet.
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

30/01/2017 11:12:29
Quote Anchor link
Hallo Ben van Velzen,

Bedankt voor je heldere uitleg.
De header() foutmeldingen zijn nu weg, maar het resultaat is nog niet wat het moet zijn.
Bijv; wanneer een niet-ingelogde gebruiker naar de index.php gaat, dan wordt hij op basis van session doorverwijzen naar login.php. Tot zover gaat het prima, alleen de lay-out ontbreekt op loginpagina.
En, wat ik wil is dat de lay-out van alle pagina's overal hetzelfde blijft, enkel de functionaliteit wijzigt per pagina.
En, zoals je eerder aangaf; eerst de logica, dan de lay-out. Deze functie heb ik nu ook toegepast op login.php, helaas zie ik geen lay-out, dus geen inhoud van header.php pagina.
Ook wanneer ik naar header.php ga dan ziet de lay-out er vreemd uit
URL: hawarco.co/includes/header.php
De code van login.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php
require ('includes/config.inc.php');
$page_title = 'Login';
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    require (MYSQL);
    
    // Validate the email address:
    if (!empty($_POST['email'])) {
        $e = mysqli_real_escape_string ($dbc, $_POST['email']);
    }
else {
        $e = FALSE;
        echo '<p class="error">You forgot to enter your email address!</p>';
    }

    
    // Validate the password:
    if (!empty($_POST['pass'])) {
        $p = mysqli_real_escape_string ($dbc, $_POST['pass']);
    }
else {
        $p = FALSE;
        echo '<p class="error">You forgot to enter your password!</p>';
    }

    
    if ($e && $p) { // If everything's OK.

        // Query the database:

        $q = "SELECT user_id, firstname, user_level FROM users WHERE (email='$e' AND pass=SHA1('$p')) AND active IS NULL";        
        $r = mysqli_query ($dbc, $q) or trigger_error("Query: $q\n<br />MySQL Error: " . mysqli_error($dbc));
        
        if (@mysqli_num_rows($r) == 1) { // A match was made.

            // Register the values:

            $_SESSION = mysqli_fetch_array ($r, MYSQLI_ASSOC);
            mysqli_free_result($r);
            mysqli_close($dbc);
                            
            // Redirect the user:
            $url = BASE_URL . 'index.php'; // Define the URL.
            header("Location: $url");
            exit(); // Quit the script.
                
        } else { // No match was made.
            echo '<p class="error">Either the email address and password entered do not match those on file or you have not yet activated your account.</p>';
        }
        
    }
else { // If everything wasn't OK.
        echo '<p class="error">Please try again.</p>';
    }

    
    mysqli_close($dbc);

}
// End of SUBMIT conditional.
?>

<?php include ('includes/header.php'); ?>
<h1>Login</h1>
<form action="login.php" method="post">
    <fieldset>
    <p><label for="email"><b>Email Address:</b></label> <input type="text" name="email" id="email" size="20" maxlength="60" /></p>
    <p><label for="pass"><b>Password:</b></label> <input type="password" name="pass" id="pass" size="20" maxlength="20" /></p>
    <div align="center"><input type="submit" name="submit" value="Login" /></div>
    </fieldset>
</form>
Gewijzigd op 30/01/2017 11:12:56 door Mohamed nvt
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

30/01/2017 12:21:24
Quote Anchor link
Bekijk voor de grap eens de bron op die URL, nogal logisch dat het er vreemd uit ziet, je hebt wat php open en sluit tags teveel, lijkt ze zelfs te echoën. Verder mis je natuurlijk de afsluitende HTML, maar dat had je zelf uiteraard ook al door.
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

30/01/2017 12:42:24
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 30/01/2017 12:21:24:
Bekijk voor de grap eens de bron op die URL, nogal logisch dat het er vreemd uit ziet, je hebt wat php open en sluit tags teveel, lijkt ze zelfs te echoën. Verder mis je natuurlijk de afsluitende HTML, maar dat had je zelf uiteraard ook al door.

Hallo Ben,

Hahaha! Ik heb gekeken naar de bron van header.php en het ziet er idd raar uit en toch vind ik hem niet logisch.
Op lijn 15 begin ik met PHP en daarna breek ik PHP om vervolgens op lijn 44 weer te beginnen met PHP en daar het weer te eindigen.
Overigens, het valt me dat kleuring binnen Notepad++ PHPcode niet herkent wanneer ik het breek, maar ik krijg geen syntax foutmelding. Dit is ook bevestigd via http://phpcodechecker.com/
Dus jah, wat zou het kunnen zijn....

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'On');
?>

<html>
<head>
<title>Hawar Co - Pharmacy Control Management</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="main.css" />
</head>
<body>
    <div id="wrapper">
        <div id="header"></div>
        <div id="navigation">
            <div id="nav">
                <?php if (isset($_SESSION['user_id'])) {
                    echo " ?> <ul>
                      <li><a href='../index.php'>Home</a></li>
                      <li><a href='../medicines.php'>Medicines &raquo;</a>
                        <ul>
                          <li><a href='../medicines.php'>Medicines</a>
                            <ul>
                              <li><a href='../med_insert.php'>Insert Medicines</a></li>
                            </ul>
                          </li>
                          <li><a href='../medicinescompanies.php'>Medicines companies</a>
                            <ul>
                              <li><a href='../medcom_insert.php'>Insert medicines company</a></li>
                            </ul>
                          </li>
                          <li><a href='../medicinescountries.php'>Medicines countries</a>
                            <ul>
                              <li><a href='../medcoun_insert.php'>Insert medicines countries</a></li>
                            </ul>
                          </li>
                         </ul>
                      </li>
                    <li><a href='../patients.php'>Patients</a>
                        <ul>
                          <li><a href='../insert_patient.php'>Insert patient</a></li>
                        </ul>
                    </li>
                    <li><a href='../medicinesfinance.php'>Finance</a></li>
                    <li><a href='../medicinesreports.php'>Reports</a></li>
                    <?php "
;} else { echo " ?> <li><a href='../contact.php'>Contact</a></li></ul> <?php "; }?>

              </div>
              <div id="profile"><p></p></div>
        </div>
        <div id="contentliquid"><div id="content">
Gewijzigd op 30/01/2017 13:04:03 door Mohamed nvt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/01/2017 13:16:06
Quote Anchor link
Mohamed nvt op 30/01/2017 12:42:24:
Op lijn 15 begin ik met PHP en daarna breek ik PHP om vervolgens op lijn 44 weer te beginnen met PHP en daar het weer te eindigen.

Nee, begint op lijn 15 met een PHP-blok welke je pas op lijn 44 eindigt.
Je begint een echo, waarin je PHP-sluit tags plaatst, welke uiteraard niet uitgevoerd worden als PHP-code, maar gewoon gezien worden als normale text.
[/quote]

Dit wil je juist bereiken, door het niet te echo'en. Want een echo betekent dat je binnen PHP-code output wilt tonen. En jij toont het buiten PHP om.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if (isset($_SESSION['user_id'])) { // hier begint je statement en sluit je het PHP-blok af.
?>

HIER JE HTML!
<?php
} else { // hier staat je else-statement en sluit je het PHP-blok weer netjes af.
?>

Hier NOG MEER HTML!
<?php
} // sluit je statement en sluit het PHP-blok netjes af.
?>
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

30/01/2017 15:14:32
Quote Anchor link
Hallo - Ariën -,

Bedankt voor je uitleg.
Zoals je voorstelde heb ik het header.php pagina code aangepast naar het volgende:
Ik krijg nu geen foutmeldingen meer, en toch ben ik niet helemaal tevreden met het resultaat.
Wellicht is mijn eis niet haalbaar, maar is het nu de bedoeling dat de header foto ook niet weergegeven mag worden als een gebruiker is niet ingelogd? Dit heb ik nergens aangegeven.
De reden waarom ik dit vraag, omdat ik enkel het menu op basis van session controleer en niet header foto.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'On');
?>

<html>
<head>
<title>Hawar Co - Pharmacy Control Management</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="main.css" />
</head>
<body>
    <div id="wrapper">
        <div id="header"></div>
        <div id="navigation">
            <div id="nav">
                <?php
if (isset($_SESSION['user_id'])) { ?>
<ul>
                      <li><a href="../index.php">Home</a></li>
                      <li><a href="../medicines.php">Medicines &raquo;</a>
                        <ul>
                          <li><a href="../medicines.php">Medicines</a>
                            <ul>
                              <li><a href="../med_insert.php">Insert Medicines</a></li>
                            </ul>
                          </li>
                          <li><a href="../medicinescompanies.php">Medicines companies</a>
                            <ul>
                              <li><a href="../medcom_insert.php">Insert medicines company</a></li>
                            </ul>
                          </li>
                          <li><a href="../medicinescountries.php">Medicines countries</a>
                            <ul>
                              <li><a href="../medcoun_insert.php">Insert medicines countries</a></li>
                            </ul>
                          </li>
                         </ul>
                      </li>
                    <li><a href="../patients.php">Patients</a>
                        <ul>
                          <li><a href="../insert_patient.php">Insert patient</a></li>
                        </ul>
                    </li>
                    <li><a href="../medicinesfinance.php">Finance</a></li>
                    <li><a href="../medicinesreports.php">Reports</a></li>
                    <?php } else { ?><li><a href="../contact.php">Contact</a></li></ul><?php } ?></div>
              <div id="profile"><p></p></div>
        </div>
        <div id="contentliquid"><div id="content">
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/01/2017 15:16:55
Quote Anchor link
Dan kan je om die <div id="header"></div> toch ook gewoon een dergelijk PHP-blok heen plaatsen?
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

30/01/2017 19:09:41
Quote Anchor link
- Ariën - op 30/01/2017 15:16:55:
Dan kan je om die <div id="header"></div> toch ook gewoon een dergelijk PHP-blok heen plaatsen?

Wat voor PHP-code zou ik daar moeten plaatsen, denk je? Eentje zoals
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (isset) { echo }
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/01/2017 19:18:14
Quote Anchor link
echo hoeft niet eens, als je het goed leesbaar wilt houden.
het is gewoon hetzelfde principe als je daaronder doet.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

30/01/2017 19:39:05
Quote Anchor link
Misschien is het nuttig als je eerst eens uitstippelt wat je wilt bereiken, en dan gaat begrijpen waarom de code die je al hebt doet wat het doet. Dan kun je misschien zelf ook bedenken hoe je dingen kunt aanpakken.
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

30/01/2017 20:19:53
Quote Anchor link
- Ariën - op 30/01/2017 19:18:14:
echo hoeft niet eens, als je het goed leesbaar wilt houden.
het is gewoon hetzelfde principe als je daaronder doet.

Inmiddels ben ik aan de slag gegaan, helaas zonder resultaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if (isset (?><div id="header"></div><?php )){} ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if (isset(?><div id="header"></div><?php )){?><div id="header"></div><?php } ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if (isset(?><div id="header"></div><?php )){ echo " ?><div id="header"></div>[code]<?php } ?>


Ik weet dat je dat je aangaf geen echo te gebruiken, maar heb het toch geprobeerd en helaas zonder resultaat.

Via: http://phpcodechecker.com/ krijg ik telkens een syntax error
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/01/2017 20:26:35
Quote Anchor link
Er klopt niks van. Verdiep je eens, zoals Ben zegt, in de werking van de functies. En met name wat isset doet.

Jij wilt dus het zelfde bereiken als die andere code? In dat geval staat het antwoord al op je beeld :-)
Gewijzigd op 30/01/2017 20:27:30 door - Ariën -
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

30/01/2017 20:31:14
Quote Anchor link
Er is een reden dat ik zeg wat ik zeg, namelijk dat je dezelfde fout keer op keer maakt, en je wordt keer op keer op exact hetzelfde gewezen. Een if heeft een bepaalde structuur in PHP, en die kun je uiteraard niet zomaar halverwege stoppen om met HTML verder te gaan.
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

31/01/2017 09:13:20
Quote Anchor link
- Ariën - op 30/01/2017 20:26:35:
Er klopt niks van. Verdiep je eens, zoals Ben zegt, in de werking van de functies. En met name wat isset doet.

Jij wilt dus het zelfde bereiken als die andere code? In dat geval staat het antwoord al op je beeld :-)

Hallo - Ariën -,

Je hebt helemaal gelijk. Het antwoord lag voor me neus, alleen ik dacht veel te moeilijk. Overigens, ik ben nog een beginner op het gebied van PHP, maar over het gebruik van isset heb ik veel gelezen en oefeningen op gedaan hoor...;-)

Het probleem heb ik nu opgelost door de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if (isset($_SESSION['user_id'])){ ?><div id="header"></div><?php } else {?><div id="header"></div><?php } ?>

Dus, hoe dan ook de bovenstaande code is altijd waar.
Het probleem waar ik nu tegen aan loop is dat de header foto/achtergrond niet wordt weergegeven op login pagina, enkel het menu voor niet ingelogde gebruiker.
Ik ga dit eerst zelf verder onderzoeken of dit probleem bijv bij andere pagina's ook voorkomt en hopelijk kom ik snel met een update ;-)

Toevoeging op 31/01/2017 09:24:43:

Ben van Velzen op 30/01/2017 20:31:14:
Er is een reden dat ik zeg wat ik zeg, namelijk dat je dezelfde fout keer op keer maakt, en je wordt keer op keer op exact hetzelfde gewezen. Een if heeft een bepaalde structuur in PHP, en die kun je uiteraard niet zomaar halverwege stoppen om met HTML verder te gaan.

Hallo Ben,

Je hebt helemaal gelijk wat betreft je feedback. Het concept begrijpen is uiteraard het belangrijkste in programmering.
Zoals ik eerder aangaf, ben ik een beginner op het gebied van PHP door een aantal video tutorial te volgen en online tutorial. En, blijkbaar wordt het concept niet helemaal duidelijk toegelicht.
Welk boek of een tutorial zou je aanraden om het concept beter te begrijpen?

Alvast bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.