Vreemde tekens bij ontvangen array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jop B

Jop B

10/03/2020 13:21:04
Quote Anchor link
Als ik de data verzend krijg ik een vreemde tekenreeks terug met de waardes.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
price%5B1%5D%5B12,95%5D%


Dit is de jQuery
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$(document).on('submit', '#prices', function(event) {
        event.preventDefault();
        var price = $("#price").serialize();
        var action         = $('#save').text();
        $.ajax({
            'url': de url",
            'data':{todo:'wijzingen', price:price},
            'success': function(data) {
                alert(data);
            }            
        });
    });


Als ik de code aanpas in het gedeelte data naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$(document).on('submit', '#prices', function(event) {
        event.preventDefault();
        var price = $("#price").serialize();
        var action         = $('#save').text();
        $.ajax({
            'url': de url",
            'data': price,
            'success': function(data) {
                alert(data);
            }            
        });
    });


Krijg ik een mooie array terug met print_r.
Waarom krijg ik met bovenste code deze tekens te zien?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 08:03:17
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2020 14:06:49
Quote Anchor link
Dat heet URLencoding.
Dat moet je in de output dus terugvertalen met een speciale functie. En dan krijg je dit:
price[1][12,95]%
Gewijzigd op 10/03/2020 14:07:39 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/03/2020 16:00:23
Quote Anchor link
Als dit een aparte actie is (todo: wijzigen) zou ik dit sowieso naar een aparte action sturen, specifiek voor dit doel.

Het is voor het overzicht (en het in afzondering debuggen) handiger om dit soort acties (toevoegen, wijzigen, verwijderen et cetera) gescheiden te houden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.