Vriendelijke URL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »
Kees Mulder

Kees Mulder

03/05/2016 09:58:47
Quote Anchor link
Ik heb een link op mijn website: www.website.nl/leden?page=1&filter2=Array

alleen wil ik daar graag een url vriendelijke link van maken, maar hoe kan ik dat doen? Met bijv. htaccess oid?

Als ik www.website.nl/leden doe krijg ik geen lijst
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:51:46
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/05/2016 10:02:30
Quote Anchor link
Met .htaccess kan je inderdaad nette URL's (ook SEO-URL's genoemd) maken. mod_rewrite is de module die je hiervoor gebruikt. Zie ook: http://www.phptuts.nl/view/28/
 
Kees Mulder

Kees Mulder

03/05/2016 10:48:13
Quote Anchor link
Oke maar hoe doe ik dat dan met de filters die iemand kan kiezen? Ik heb nu:

RewriteRule ^leden/(.*) leden.php?page=$1

Ik heb nl. een mogelijkheid om te filters van het resultaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<form action="/leden/1" method="GET" id="searchlist" name="filters">
<input type="checkbox" onclick="this.form.submit();" checked="checked" name="filter[]" value="2289"> Utrecht
<input type="checkbox" onclick="this.form.submit();" checked="checked" name="filter[]" value="2290"> Amsterdam
<input type="checkbox" onclick="this.form.submit();" checked="checked" name="filter[]" value="2300"> Jongen
<input type="checkbox" onclick="this.form.submit();" checked="checked" name="filter[]" value="2301"> Meisje
</form>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/05/2016 11:29:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteRule ^leden/(.*) leden.php?page=$1
RewriteRule ^leden/(.*)/(.*) leden.php?page=$1&filters=$2

Zoiets?
 
Ivo P

Ivo P

04/05/2016 14:29:41
Quote Anchor link
Stel: /leden/aap/noot/mies

Ariën's code zal in regel 1 herschrijven naar leden.php?page=aap/noot/mies

Daarom: de langste versie bovenaan zetten, of vereisen dat (.*) geen / mag bevatten.

Maar hoe dan ook krijg jemet deze opzet al heel snel te maken met tientallen rewrite rules, die met een beetje pech ook nog elkaar dwars zitten (bijvoorbeeld omdat "leden/10" en "beheerleden/10" op dezelfde rule matchen.) (in dit geval niet, vanwege de ^ ).

Handiger is het om alles te rewriten naar leden.php en in dat script een functie aan te roepen die op zoek gaat naar de inhoud van de url.

Dat is in php veel gemakkelijker te doen, en dan kun je ook uit de voeten met situaties waarbij deleten van een user bijvoorbeeld kan volstaan met 1 getal: leden/delete/10
en vrienden worden: leden/wordtvriend/10/15 weer een extra getal verwacht.

Nog algemener wordt het als je ook niet eens naar leden.php verwijst, maar naar 1 index.php die op basis van het eerste woord in de url (leden) al de controle doorgeeft aan de code die nu in leden.php staat)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/05/2016 15:10:54
Quote Anchor link
Quote:
Handiger is het om alles te rewriten naar leden.php en in dat script een functie aan te roepen die op zoek gaat naar de inhoud van de url.


leden.php --> index.php
Een single point of entry in je applicatie is om een heleboel redenen (nog) handiger. Je hoeft deze dan bijvoorbeeld ook maar op één plaats te onderhouden / dicht te timmeren.
 
Ivo P

Ivo P

04/05/2016 15:24:02
Quote Anchor link
dat probeer ik in mijn laatste 2 regels aan te geven.

Maar om TO niet direct zijn hele applicatie om te laten bouwen, leek het me om te beginnen in leden.php het handigste. Zodra hij daar door heeft hoe eenvoudig het dan wordt, kan eea voor de hele site doorgevoerd worden.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/05/2016 15:30:27
Quote Anchor link
Fair enough, maar als je een site opbouwt uit enkel standalone scripts dan zou er toch heel snel een patroon moeten ontstaan waarbij je een heleboel elke keer op dezelfde manier doet? :)

Je zou het kunnen blijven herhalen: don't repeat yourself.
(see what I did there)

En als je dan een keer een wijziging daarin moet doorvoeren (x het aantal scripts) dan ben je hier ook snel van genezen. Misschien moet TS inderdaad eerst zijn vingers branden :).
Gewijzigd op 04/05/2016 15:46:16 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.