Vrienden systeem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

- Pepijn  -

- Pepijn -

20/04/2014 12:51:54
Quote Anchor link
Beste PHPHulpers, ik vraag mij af hoe ik een vriendensysteem bouwen kan,

moet ik apart een table aanmaken genaamd friends?, graag hulp.


Mvg (verzonden vanaf imac, kan typfouten bevatten)
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:58:57
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/04/2014 13:07:30
Quote Anchor link
Denk eerst eens logisch na, en zet dan eens op een rij wat het vrienden-systeem allemaal moet doen.
Dan kan je de tabel-structuur opbouwen.
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

20/04/2014 13:09:13
Quote Anchor link
Ik zat te denken aan een grote tabel, en dan simpelweg vriend1,2 vriend4,3.

Is dit juist, en zijn er voorbeelden waaruit ik dit kan opdoen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/04/2014 13:10:57
Quote Anchor link
Zet eerst de mogelijkheden op een rij? Is een vriendschap wederzijds, en moet deze bevestigd worden door je vriend, of hoeft deze niet te kunnen worden bevestigd en is het alleen van toepassing voor de gebruikers zelf?

Dus documenteer eerst eens wat de eisen zijn, en wat het moet kunnen. Daarna komt het technische gedeelte erbij kijken.
Gewijzigd op 20/04/2014 13:11:56 door - Ariën -
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

20/04/2014 13:14:44
Quote Anchor link
Ik zou het graag zo zien:

Henk stuurt vriendenverzoek naar Piet, die accepteert of blokkeert het, als 'ie geblokkeerd is, wordt vriendenverzoek naar 0 gezet, else naar 1, bij 1 komt Piet op Henks profiel.
Tevens moet het ook wederzijds zijn, en op de Henks profiel moet Piet staan
Sorry voor de onduidelijkheid.
Gewijzigd op 20/04/2014 13:16:08 door - Pepijn -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/04/2014 13:18:41
Quote Anchor link
Dan lijkt mij een tabel met drie velden wel prima.

- RequestUserID
- FriendID
- Status (E_NUM: pending, accepted, blocked)
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

20/04/2014 13:19:29
Quote Anchor link
En wat als Henk nou 129 vrienden heeft, is dit mogelijk en wordt mijn database niet super sloom?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/04/2014 13:20:53
Quote Anchor link
129 is peanuts voor een database. Zelfs 1.000 is geen enkel probleem. 10.000 moet hij ook makkelijk trekken.

Als je nou meerdere dingen gaat combineren, zoals wat Hyves deed met vrienden-gradaties (vrienden van vrienden van vrienden), dan wordt het wat lastiger en beperkter. maar een simpel request-systeem is echt geen moeite.
Gewijzigd op 20/04/2014 13:23:48 door - Ariën -
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

20/04/2014 13:26:30
Quote Anchor link
Zou jij een sql querytje willen schrijven voor mij? met
- RequestUserID
- FriendID
- Status (E_NUM: pending, accepted, blocked)

?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/04/2014 13:29:57
Quote Anchor link
Sorry, maar het is geen afhaalbalie hier. Zelf wat proberen mag ook.
Dus open PHPmyAdmin, HeidiSQL of wat je maar gebruikt en bouw je tabel eens op.
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

20/04/2014 13:35:41
Quote Anchor link
CREATE TABLE Vrienden (
RequestUserID int(256) NOT NULL auto_increment,
FriendID int(256) NOT NULL,
Status int(3) default NULL,
PRIMARY KEY (FriendID)
)

Zoiets?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/04/2014 13:38:18
Quote Anchor link
Waarom 256 bytes voor een integer reserveren?
Beetje overdreven veel, ik zou 6 bytes doen.

En waarom is RequestUserID een AutoIncrement?

En waarom INT voor je Status? Je moet dan wel weten welk nummer bij welke status hoort.
Gewijzigd op 20/04/2014 13:38:52 door - Ariën -
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

20/04/2014 13:40:10
Quote Anchor link
@Aar in een integer kan je toch maar 128 dingen plaatsen?, alstublieft, kan u een structuur voor mij maken, ik heb op dit moment niet zoveel tijd en ik zou het graag af hebben, het hoeft geeneens mooi gecodeerd te zijn.

Toevoeging op 20/04/2014 13:41:55:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
CREATE TABLE Vrienden (
RequestUserID int(6) NOT NULL,
FriendID int(6) NOT NULL,
Status VARCHAR(12) default NULL,
PRIMARY KEY (FriendID)
)

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/04/2014 13:46:56
Quote Anchor link
Kijk eens naar de datatypes: http://www.tutorialspoint.com/mysql/mysql-data-types.htm
Waar haal jij eruit dat INT maar max. 128 items aankan? Dat is TinyINT...

Verder zou je ENUM() kunnen gebruiken, om je Status te kunnen beschrijven:
ENUM('pending', 'accepted', 'blocked')

Scheelt je onduidelijkheden met een mogelijke typfout als je VARCHAR zou gebruiken.
Pepijn --- op 20/04/2014 13:40:10:
Ik heb op dit moment niet zoveel tijd en ik zou het graag af hebben, het hoeft geeneens mooi gecodeerd te zijn.

Klinkt als een slechte deadline, of verruim de tijd?
Ook kan je een vacature plaatsen in het Vacature-forum. Houd er wel rekening mee dat de kans klein is dat anderen niet snel iets vrijwillig doen.
Gewijzigd op 20/04/2014 13:47:52 door - Ariën -
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

20/04/2014 13:48:21
Quote Anchor link
Ik heb een Low-Budget, echter vind ik het leuker als ik het als vrienden dingetje doen kan I.P.V. iemand in te huren

Toevoeging op 20/04/2014 13:48:54:

Waar zou ik die ENUM in kunnen bouwen? Geef is een voorbeeld.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/04/2014 13:50:32
Quote Anchor link
VARCHAR, INT, ENUM... dat zijn allemaal voorbeelden van Datatypes. ENUM dus ook, en die kan je als je logisch kijkt zo inbouwen in je structuur.


Alleen even nog even logisch kijken.
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

20/04/2014 13:52:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
CREATE TABLE Vrienden (
RequestUserID int(6) NOT NULL,
FriendID int(6) NOT NULL,
Status ENUM('pending', 'accepted', 'blocked') default NOT NULL,
PRIMARY KEY (FriendID)
)

?>

Zoiets?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/04/2014 14:09:46
Quote Anchor link
Wat dacht je van proberen ;-)

Valt me op dat je velden Engels zijn, maar de tabelnaam niet.
Niet dat het veel uitmaakt, maar consistente naamgeving en taal-gebruik maakt alles wel duidelijker.
Gewijzigd op 20/04/2014 14:10:00 door - Ariën -
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

20/04/2014 14:10:00
Quote Anchor link
>> PRIMARY KEY (FriendID)
Dus iemand kan maar bij één iemand vriend zijn?
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

20/04/2014 14:11:09
Quote Anchor link
@Aar de site wordt langzaam vertaalt, en later zet ik er een switch in.

@Ger, ik ben een tutorial over SQL aan het doorlezen, dus tips zijn welkom.

Toevoeging op 20/04/2014 14:11:32:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
CREATE TABLE Friends (
RequestUserID int(6) NOT NULL,
FriendID int(6) NOT NULL,
Status ENUM('pending', 'accepted', 'blocked') default NOT NULL,
)

?>
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

20/04/2014 14:15:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
CREATE TABLE Friends (
RequestUserID int(6) NOT NULL,
FriendID int(6) NOT NULL,
Status ENUM('pending', 'accepted', 'blocked') default NOT NULL,
PRIMARY KEY (RequestUserID, FriendID)
)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.