Vriendenlijst werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »
Marc

marc

31/03/2009 18:22:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een profielenscript en ik wil daar een vriendenlijst aan toevoegen.
Alleen wil dit nog niet helemaal lukken:(

Ik heb al veel dingen geprobeerd met en zonder join en de and's en or's omdraaien en nog wel wat.
Hieronder zie je de query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT gebruikersnaam,id
                          FROM leden_gegevens JOIN leden_vriendlijst ON id=verzender_id OR id=ontvanger_id
                          WHERE leden_vriend_uitnodiging.status='1'
                          AND verzender_id='" .$_COOKIE['id']. "' OR ontvanger_id='" .$_COOKIE['id']. "'"


Wat de bedoeling van deze query is dat hij alle vrienden laat zien van een ingelogde gebruiker.
Dat doet hij nu ook wel alleen worden de ingelogde gebruiker 3 keer geplaatst
terwijl hij er helemaal niet in hoor.
Want je kunt natuurlijk geen vriend worden van jezelf

Dit komt er uit:
1 marc
2 Jan
1 marc
3 gijs
1 marc
4 richard

En dit moet het zijn:
2 Jan
3 gijs
4 richard

Zo ziet de tabel leden_vriendenlijst eruit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
  `verzender_id` int(11) NOT NULL,
  `ontvanger_id` int(11) NOT NULL,
  `status` int(1) NOT NULL default '0'


Hoppelijk weten jullie nu genoeg:)
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 19:12:36
 
GaMer B

GaMer B

31/03/2009 18:26:00
Quote Anchor link
Mag ik er even op wijzen dat je website nu gehackt kan worden?

Je stopt zomaar variabelen in de query zonder ze eens grondig aan een wasbeurt te hebben ondergaan. Cookies kunnen mensen zo maar veranderen.

Jouw huidige query is dus erg vatbaar voor SQL injectie.

EDIT:
WHERE id <> 1???

(1 is dan het ID van marc en <> betekent NOT)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Marc

marc

31/03/2009 18:35:00
Quote Anchor link
Wees maar niet bang die dat koekje is eest langs een mysql_real_ecsape_string() gekomen.

Maar bedankt ik zal eens kijken.
 
Johan

johan

31/03/2009 18:54:00
Quote Anchor link
status = 0 // is het een aan vraag
status = 1 // het is ge aksepteert
status = 2 // afgewezen


$sql = "INSERT INTO leden_vriend_uitnodiging (user_id , vrient_id , status )";
$sql .= " VALUES ('". $user_id ."' , '". $vrient_id ."' , '". $status ."' )" ;


$sql = "UPDATE leden_vriend_uitnodiging SET status='". $status ."' WHERE user_id=".$user_id ." AND $vrient_id=".$vrient_id ;

En men is van elkaar bevriend dus
Hoef niet als de status 2 is.

$sql = "INSERT INTO leden_vriend_uitnodiging (user_id , vrient_id , status )";
$sql .= " VALUES ('". $user_id ."' , '". $vrient_id ."' , '". $status ."' )" ;

Zo zou ik het ongeveer doen.
Alleen dan wel een paar leuke function er om heen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door johan
 
Timen kut

Timen kut

31/03/2009 19:50:00
Quote Anchor link
Gaat het niet om een SELECT, Johan? n.v.t dus.. Je Nederlands is wel super trouwens!

Verder zou je 's kunnen gaan kijken naar een subquery... Alles ophalen behalve waar het ID gelijk is aan de ingelogde gebruiker.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timen kut
 
Marc

marc

31/03/2009 19:56:00
Quote Anchor link
Bedankt timen.
Ik ga het gelijk toepassen!
 
Lars Groot

Lars Groot

31/03/2009 20:31:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 31.03.2009 19:50:
Gaat het niet om een SELECT, Johan? n.v.t dus.. Je Nederlands is wel super trouwens!

Verder zou je 's kunnen gaan kijken naar een subquery... Alles ophalen behalve waar het ID gelijk is aan de ingelogde gebruiker.


LOL....

ON: Wat Johan zegt is wel waar....
 
W W

W W

31/03/2009 22:08:00
Quote Anchor link
Dus als ik het goed begrijp johan, staat je userID in een cookie. Dat zal dus betekenen dat ik die ID even kan aanpassen en dus iemand anders z'n profiel kan overnemen?.

Is dat het geval, begin bij het begin en zorg eerst voor goede beveiliging.
 
Johan

johan

01/04/2009 00:03:00
Quote Anchor link
Ik irriteer me een beetje!
Waar zeg ik in hemels naam dat ik ID in een cookie zet ik heb een lost variabele naam genomen om aan te geven dat hier het ID van de destijds user die in gelogd is.
die daar ingevuld moet worden.

Nee natuurlijk niet in een cookie zou ik alen het session id “dat is een redelijk rand ID in zo ver dat het rand is op een PC ”.
Die ik bij het inlogen aan de user hang.

Ps het was een voor beelt han hoe het zauw kunnen.
Om een vriend Tbtje te kunnen makken.
En zo als ik ze ik zou er een leuke function er om heen makken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door johan
 
Rene Sn

Rene Sn

01/04/2009 07:52:00
Quote Anchor link
johan schreef op 01.04.2009 00:03:
Ik irriteer me een beetje!
Waar zeg ik in hemels naam dat ik ID in een cookie zet ..........
SELECT ..........'" .$_COOKIE['id']. "' OR ontvanger_id='" .$_COOKIE['id']. "'" '

Je mag je dan iriteren aan somige reacties, Maar je wekt in je 1e post toch duidelijk de indruk dat je COOKIEs gebruikt!

Maar vergeet niet dat de mensen hier in het algemeen meer ervaring hebben, en dus ook vaak genoeg op de koffie zijn gekomen door o.a. SQL injections. Een gewaarschuwd mens telt voor 2.

* EDIT *

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT naam,members.id AS wie  
            FROM members LEFT JOIN vriendjes ON (members.id=van_id AND members.id!='2') XOR (members.id=aan_id AND members.id!='2')
            WHERE van_id='2' OR aan_id='2';

Dit geeft als resultaat op :

3 Jan
5 Monique
6 veronica
7 miranda

Dit is mijn query, welke op de zelfde manier werkt, alleen moet je de veldnamen even aanpassen. En op '2' het id nummer neerzetten van wie je het vriendjes lijst wilt zien.

Grts..
René
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rene Sn
 
Johan

johan

01/04/2009 10:46:00
Quote Anchor link
Hmmm SORY dan dat ik het id verwek dat ik een cookie in de qeury heb staan.
 
Rene Sn

Rene Sn

01/04/2009 15:25:00
Quote Anchor link
johan schreef op 01.04.2009 10:46:
Hmmm SORY dan dat ik het id verwek dat ik een cookie in de qeury heb staan.

No Problo, Maar heb je het nu voor elkaar dan ?
 
GaMer B

GaMer B

01/04/2009 15:28:00
Quote Anchor link
Is johan marc ofzo?
 
Johan

johan

01/04/2009 15:33:00
Quote Anchor link
René schreef op 01.04.2009 15:25:
johan schreef op 01.04.2009 10:46:
Hmmm SORY dan dat ik het id verwek dat ik een cookie in de qeury heb staan.

No Problo, Maar heb je het nu voor elkaar dan ?

Hmmm ??
beginner is hier degene die een probleem heb waar ik een mogelijke oplosing voor gaf
Maar bij mij werk het.
 
Rene Sn

Rene Sn

01/04/2009 16:02:00
Quote Anchor link
@Johan, enz.

Oeps ik heb d'r naast gekeken, ik dacht dat jij de topic starter was met 't 'vriendjes' lijst probleem ;-) whahahaha

Naja maakt ook niet uit. de oplossing is voor marc. (en voor hen die d'r profijt van heeft)

Grts.
René
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rene Sn
 
Marc

marc

01/04/2009 17:05:00
Quote Anchor link
Allemaal hartstikke bedankt!
Als ik alles nu zo bekijk moet alles nu werken (toevoegen,weergeven,verwijderen,weigeren,accepteren).

Over die beveiliging met die cookies:
Dit profielensysteem is niet van mij maar iemand heeft deze gekocht maar daar zat geen vriendenlijst in.
Die heb ik dus nu gemaakt met behulp van jullie!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.