vullen van een puldlown menu met waarde uit db

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John van der Linden

John van der Linden

03/11/2010 19:42:45
Quote Anchor link
Hoi,

Wie helpt me even op weg :

Ik zou graag een pulldownmenu vullen met waardes die ergens in een database zijn ingevoerd. (MYSQL) Op welke manier wordt dat gedaan ?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:21:32
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

03/11/2010 19:45:59
Quote Anchor link
Bedoel je dropdown?
 
P-ter AA

P-ter AA

03/11/2010 19:50:28
Quote Anchor link
John van der Linden op 03/11/2010 19:42:45:
Hoi,

Wie helpt me even op weg :

Ik zou graag een pulldownmenu vullen met waardes die ergens in een database zijn ingevoerd. (MYSQL) Op welke manier wordt dat gedaan ?


Een query maken, en dan de waardes in een while lus.

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<select name="dropdown">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$query
= mysql_query("SELECT * FROM `tabel` WHERE id = ".$_id."");
while ($gegevens = mysql_fetch_object($query))
{

        echo "<option value=\"$gegevens->id\">$gegevens->naam</option>";
}

?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
</select>
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

03/11/2010 20:03:56
Quote Anchor link
ow op die manier pulldown, dom van me

effe andere betere manier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<select name="blaat">
<?php
$query
= mysql_query("SELECT `id`, `naam` FROM `tabel`");
while ($gegevens = mysql_fetch_assoc($query))
{

        echo "<option value='". $gegevens['id'] ."'>". $gegevens['naam'] ."</option>";
}

?>

</select>
Gewijzigd op 03/11/2010 20:06:37 door Tim Kampherbeek
 
P-ter AA

P-ter AA

03/11/2010 20:09:00
Quote Anchor link
Tim Kampherbeek op 03/11/2010 20:03:56:
ow op die manier pulldown, dom van me

effe andere betere manier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<select name="blaat">
<?php
$query
= mysql_query("SELECT `id`, `naam` FROM `tabel`");
while ($gegevens = mysql_fetch_assoc($query))
{

        echo "<option value='". $gegevens['id'] ."'>". $gegevens['naam'] ."</option>";
}

?>

</select>


Wat is er beter aan op de * na?
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

03/11/2010 20:11:53
Quote Anchor link
assoc is beter als object en ik laat php buiten de html vallen
 
P-ter AA

P-ter AA

03/11/2010 20:16:38
Quote Anchor link
Tim Kampherbeek op 03/11/2010 20:11:53:
assoc is beter als object en ik laat php buiten de html vallen


Ah oke, wist niet dat dat laatste beter was! Bedankt.
 
Milo S

Milo S

03/11/2010 20:35:34
Quote Anchor link
Hier nog wat beter

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$qry
= "SELECT
            id,
            naam
        FROM
            tabel"
;

if( $sql = mysql_query( $qry ) )
{

    if( mysql_num_rows( $sql ) > 0 )
    {

        echo '<select name="blaat">';
        
        while ( $rec = mysql_fetch_assoc( $sql ) )
        {

            echo '<option value="'.$rec['id'].'">'.$rec['naam'].'</option>';
        }

        
        echo '</select>';
    }

    else
    {
        echo 'Geen items';    
    }
}

else
{
    echo 'Fout in de query';
}

?>


Backtics zijn onnodig en je mist foutafhandeling... en je gebruikt je quotes verkeerd om
Gewijzigd op 03/11/2010 20:39:04 door Milo S
 
- SanThe -

- SanThe -

03/11/2010 20:56:22
Quote Anchor link
Dat van Tim is zeker niet beter. Die van Milo is pas echt beter.
 
John van der Linden

John van der Linden

03/11/2010 21:50:51
Quote Anchor link
super, bedankt voor de reacties !!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.