Vuurwerk op website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chiel Van Gansewinkel

Chiel Van Gansewinkel

23/12/2015 14:37:38
Quote Anchor link
Beste mede forumleden

De feestdagen zijn bijna begonnen en komt dus ook weer een nieuw jaar in zicht.
Nu leek het me leuk om op 1 januari een scriptje te laten draaien op de website dat vuurwerk afschiet op de website en een tekst doet verschijnen: HAPPY 2016!

Enig idee hoe je dit doet zonder dit handmatig in je site te zetten op de dag zelf?

Groeten
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:02:48
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/12/2015 14:56:22
Quote Anchor link
Dan zul je moeten werken met een cronjob. Daarmee kun je op een bepaalde tijd een script uitvoeren.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/12/2015 14:59:55
Quote Anchor link
Cronjob is niet nodig.
Het moet alleen werken als er iemand op de site is.
Dus kan het gewoon met een if(..juiste tijd..) dan vuurwerk.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/12/2015 15:02:18
Quote Anchor link
@SanThe

Dat kan ook, maar dan sta je alleen wel 364 dagen per jaar nutteloze code uit te voeren. Maar het is inderdaad een optie.

Toevoeging op 23/12/2015 15:04:15:

Hier zie je wat voorbeelden van wat SanThe bedoelt:

http://stackoverflow.com/questions/12001467/how-to-check-for-the-1st-day-of-an-year-in-php
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

23/12/2015 15:28:03
Quote Anchor link
Chiel Van Gansewinkel op 23/12/2015 14:37:38:
Nu leek het me leuk om op 1 januari een scriptje te laten draaien op de website dat vuurwerk afschiet op de website en een tekst doet verschijnen: HAPPY 2016!

Vinden je bezoekers het ook leuk?
Als bezoeker zit ik er niet echt op te wachten op zulke "extra's".
 
Randy vsf

Randy vsf

23/12/2015 15:35:05
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 23/12/2015 15:02:18:
@SanThe

Dat kan ook, maar dan sta je alleen wel 364 dagen per jaar nutteloze code uit te voeren. Maar het is inderdaad een optie.


Lol, door die if wordt de code niet uitgevoerd, er wordt alleen gecontroleerd of de conditie voldoet.
Moeten de meeste browsers toch geen problemen mee moeten hebben ;).
En voor de volgende jaren staat het er al.
Gewijzigd op 23/12/2015 15:35:36 door Randy vsf
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/12/2015 18:06:27
Quote Anchor link
@Randy

>> Lol, door die if wordt de code niet uitgevoerd, er wordt alleen gecontroleerd of de conditie voldoet.

Ik bedoel dus dat de code van het if-statement zelf wordt uitgevoerd. Anders gezegd, er wordt 364 dagen per jaar een nutteloze controle uitgevoerd.
 
Wouter J

Wouter J

23/12/2015 18:09:45
Quote Anchor link
Als die ene regel je problemen bezorgt is het waarschijnlijk tijd om een nieuwe hoster/server op te zoeken...
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

23/12/2015 18:32:55
Quote Anchor link
Ik heb een klein voorbeeldje waar ik momenteel aan werk. Heb het online gezet. Door de beperkingen in SEOshop heb ik gekozen voor enkelt javascript. Ik vond wat op het internet, vond je idee leuk en wou er niet meer als een uurtje tijd in steken.

http://theme-newgeneration.webshopapp.com/en/
 
Peter K

Peter K

24/12/2015 08:50:22
Quote Anchor link
Randy vsf op 23/12/2015 15:35:05:
Moeten de meeste browsers toch geen problemen mee moeten hebben ;).


Servers zul je wellicht bedoelen :)

Overigens kun je het ook nu toevoegen natuurlijk met als voorwaarde dat het script uitgevoerd wordt op 1 januari 2016.
Op 2 januari 2016 zou je het er zelfs weer uit kunnen halen.
 
Randy vsf

Randy vsf

24/12/2015 09:17:05
Quote Anchor link
Peter K op 24/12/2015 08:50:22:
Randy vsf op 23/12/2015 15:35:05:
Moeten de meeste browsers toch geen problemen mee moeten hebben ;).


Servers zul je wellicht bedoelen :)

Overigens kun je het ook nu toevoegen natuurlijk met als voorwaarde dat het script uitgevoerd wordt op 1 januari 2016.
Op 2 januari 2016 zou je het er zelfs weer uit kunnen halen.


Als je over PHP praat wel, ik dacht in eerste instantie dat het om javascript ging.
 
Jan R

Jan R

24/12/2015 09:49:04
Quote Anchor link
Donny Wie weet op 23/12/2015 18:32:55:
Ik heb een klein voorbeeldje waar ik momenteel aan werk. Heb het online gezet. Door de beperkingen in SEOshop heb ik gekozen voor enkelt javascript. Ik vond wat op het internet, vond je idee leuk en wou er niet meer als een uurtje tijd in steken.

http://theme-newgeneration.webshopapp.com/en/


Ik zie hier niets gebeuren. Geen vuurwerk. Ik zie enkel een webshop.
Nog onder ie11, nog onder edge, nog onder Firefox.

Ik zou ook wel zo een script je willen :). Ik heb er meerdere gevonden maar geen van allen werkte onder html5

Jan
 
Eddy E

Eddy E

24/12/2015 10:42:16
Quote Anchor link
Het is toch ook geen 1 januari?
 
Randy vsf

Randy vsf

24/12/2015 10:50:38
Quote Anchor link
Ik heb ook niks in de broncode kunnen vinden..
 
Eddy E

Eddy E

24/12/2015 20:48:19
Quote Anchor link
Als hij de code pas op 1 januari met PHP 'beschikbaar geeft' kan dat kloppen.
Gebruikt de TS iets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if ( date('z') === '0' ) {
    // hier de HTML
}
?>

Dan zie jij nog niets in de broncode van de HTML inderdaad.
 
Jan R

Jan R

25/12/2015 08:43:16
Quote Anchor link
Wat is dan het nut om dit hier te vertellen als het geen meerwaarde geeft voor dit topic.
"Goed om te weten. Kom binnen 2 weken eens terug?"
 
Daan Slagter

Daan Slagter

25/12/2015 09:34:53
Quote Anchor link
http://www.schillmania.com/projects/fireworks/

Misschien kun je hier wat mee.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.