waar exception gooien?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/05/2014 12:19:34
Quote Anchor link
Ola peepz,

Puur uit nieuwsgierigheid... waar in een functie gooi jij je exception?

Vroeger deed ik dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

public function foo() {
    if (isset($this->bar)) {
        return $this->bar;
    }

    throw Exception('bar not found');
}


?>

Ik koos voor deze aanpak omdat een "positief" if-statement sneller is dan een "negatief" if-statement. Ik deed het dus voor performance.

Tegenwoordig gebruik ik echter een "negatief" if-statement, en return ik de waarde pas aan het eind van de functie. Dan krijgen we dus dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

public function foo() {
    if (!isset($this->bar)) {
        throw Exception('bar not found');    
    }

    return $this->bar;
}


?>

Voor mijn gevoel is dit een logischere, duidelijkere opbouw van de functie.

Toch zag ik eerder deze week iemand op het forum de eerste versie gebruiken, en dus vroeg ik me af welke versie jullie gebruiken. De eerste of de laatste?
Gewijzigd op 08/05/2014 15:17:40 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 03:02:20
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

08/05/2014 14:43:03
Quote Anchor link
Ik doe het altijd met try catch.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/05/2014 14:43:54
Quote Anchor link
Euh... dat is op dit voorbeeld toch niet van toepassing :-s
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/05/2014 15:11:26
Quote Anchor link
Dan had je het topic niet "waar foutafvanging" moeten noemen. Je wilt nu namelijk weten waar je de fout zou moeten gooien.

Precondities heb ik het liefst bovenaan. En op zo'n manier dat daar ook de foutmelding staat die bij de preconditie hoort. In dat geval dus bovenaan.

Postcondities zoals "deze methode mag nooit null returnen" komen dan waarschijnlijk wel weer onderaan.

Doe wat het meest leesbaar is. En aangezien smaken verschillen mag je zelf bepalen wat dat is. Zolang je maar argumenten kunt verzinnen en verdedigen.
Oh, en zoals bijna altijd: doe dit op een case by case basis.
Gewijzigd op 08/05/2014 15:16:41 door Dos Moonen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/05/2014 15:19:34
Quote Anchor link
>> Dan had je het topic niet "waar foutafvanging" moeten noemen. Je wilt nu namelijk weten waar je de fout zou moeten gooien.

Fixed :)

>> Postcondities zoals "deze methode mag nooit null returnen" komen dan waarschijnlijk wel weer onderaan.

Hoe bedoel je dit? Wat versta je onder een "postconditie"?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/05/2014 15:46:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
package me.darsstar

import static java.util.Objects.requireNonNull;

...

    public SomeObject someMethod(String miauw, int offset, int length) {
        requireNonNull(miauw, "Violation of non-null contract for argument miauw");

        if (offset < 0 || offset >= miauw.length()) {
            throw new IllegalArgumentEception("Invalid offset");
        }

        if (length < 0 || length >= miauw.length() - offset) {
            throw new IllegalArgumentEception("Invalid length");
        }

        SomeObject value;

        ...

        value = injectedObject.someOtherMethod();

        ...

        // dit hier
        return requireNonNull(value, "Preventing violation of non-null contract for the return value");
    }
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/05/2014 15:52:37
Quote Anchor link
Ah oke... ik moet even goed kijken. Is dit javascript?

Maar je doet dus een controle in de return. Ik zou dan zelf voordat ik return kijken of ie niet null is.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/05/2014 15:59:25
Quote Anchor link
Het is Java.

Dit doet het zelfde.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
        // dit hier
        requireNonNull(value, "Preventing violation of non-null contract for the return value");

        return value;
    }

Post condities zijn condities die waar moeten zijn aan het eind van de methode.
Objects.requireNonNull(Object, String) source code
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/05/2014 16:03:58
Quote Anchor link
Ah oke... als ik het goed begrijp is dat dus hetzelfde als dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if ($value === null) {
  throw Exception('you fool!');
}

return $value;
?>

Zo bedoel je?
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

08/05/2014 16:25:47
Quote Anchor link
Zoals hierboven, gebruik ik..
Gewijzigd op 08/05/2014 16:25:59 door - Pepijn -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.