waar gaat het fout?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Roos

Roos

26/11/2007 11:44:00
Quote Anchor link
Om een bestaande website met CMS weer actief te krijgen ben ik aan het uitzoeken waar het fout gaat.

Op de inlogpagina krijg ik deze melding te zien nog voordat ik in wil loggen:

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'xxxx'@'localhost' (using password: YES) in /home/xxxx/domains/xxxx.nl/public_html/cms/config.php on line 8

Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: Access denied for user 'apache'@'localhost' (using password: NO) in /home/xxxx/domains/mmmm.nl/public_html/cms/config.php on line 9

Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: A link to the server could not be established in /home/xxxx/domains/mmmm.nl/public_html/cms/config.php on line 9

Waarom?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roos
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:18:54
 
Jacco Engel

Jacco Engel

26/11/2007 11:45:00
Quote Anchor link
Je username/passwd die je gebruikt voor je DB kloppen niet.

Vergeten om config aan te passen van localhost naar live migratie?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

26/11/2007 11:52:00
Quote Anchor link
probeer het eens met :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$verbinding
= mysql_connect("localhost","root","") ;
mysql_select_db("database",$verbinding) ;
?>


En srry voor de bump

En anders kloppen je login gegevens niet :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Roos

Roos

26/11/2007 11:58:00
Quote Anchor link
Bedoel dat met proberen in de config.php?

Dit is wat er momenteel in staat:

mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass); //Maakt connectie met de database
mysql_select_db($dbname); //Selecteer DB
 
Jacco Engel

Jacco Engel

26/11/2007 12:01:00
Quote Anchor link
dat klopt, maar dan kloppen je gegevens niet :) (user/pass e.d.)
 
Roos

Roos

26/11/2007 12:04:00
Quote Anchor link
Die inlog en pass staan toch in diezelfde config bij:

$dbuser
en
$dbpass

of heb ik nog wat anders nodig?

Wat is live migratie?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roos
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2007 12:32:00
Quote Anchor link
mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass) or die('Error bij het connecten');
 
Roos

Roos

26/11/2007 12:37:00
Quote Anchor link
San The kun je dat toelichten? Moet ik dat in de config plaatsen?
 
Red Crew

Red Crew

26/11/2007 12:40:00
Quote Anchor link
@Roos : je moet ergens toch de variabelen vullen met de juiste gegevens ?

En het bestand waar je de variabelen set wordt die op elke pagina geïnclude? Anders is de variabele leeg
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2007 12:49:00
Quote Anchor link
Roos schreef op 26.11.2007 12:37:
San The kun je dat toelichten? Moet ik dat in de config plaatsen?

In plaats van deze regel:

mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass); //Maakt connectie met de database
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

26/11/2007 12:59:00
Quote Anchor link
ergens, waarscijnlijk in een bestand zoals config.php staat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$dbuser
="de_username";
$dbpass ="de_db_user_pass";
?>


de gegevens die daar staan kloppen niet
 
Roos

Roos

26/11/2007 13:06:00
Quote Anchor link
@ Klaasjan: waarom kloppen die gegevens niet denk je? en waar zou ik die dan wel kunnen vinden?

Wat ik tot nu toe gedaan heb:
- betreffende website gedownload via ftp
- ik kan wel inloggen in de phpmyadmin en de db bekijken

Voor de CMS admin heb ik de username en pass gebruikt uit de config.
Kan ik ergens dan een andere inlognaam en pass vinden?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

26/11/2007 13:08:00
Quote Anchor link
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'xxxx'@'localhost' (using password: YES) in /home/xxxx/domains/xxxx.nl/public_html/cms/config.php on line 8

Dit laat zien dat de gebruikte username/wachtwoord combinatie niet klopt. Er wordt namenlijk geen toegang aangegeven. Dan moet het dus wat anders zijn.
In het config file moeten dezelfde als waarmee je inlogd op phpmyadmin
(of als je een apparte user hebt voor de veiligheid die combinatie gebruiken)
 
Tex

Tex

26/11/2007 13:11:00
Quote Anchor link
welke cms gebruik je?
 
Roos

Roos

26/11/2007 13:35:00
Quote Anchor link
@ TJVB de inlog in de config en de phpmyadmin zijn NIET hetzelfde......
de passw wel (edited: ik dacht eerst dat de inlog toch hetzelfde waren)

@ Tex: weet ik eigenlijk niet; zou het pjctext v11.0 kunnen zijn? (dat zie ik nl wel in de bestanden staan......)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roos
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2007 15:32:00
Quote Anchor link
En als je de inloggegevens van phpmyadmin gebruikt?
 
Roos

Roos

26/11/2007 15:48:00
Quote Anchor link
@SanThe Wanneer ik die gebruik om in te loggen krijg ik een foutmelding op regel 32 van inloggen.php en daar staat:

$resultaat = mysql_query($sql) OR die ("Kon geen verbinding maken met MySQL");
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2007 15:55:00
Quote Anchor link
En wat staat er dan in $sql? Volgens mij ben je dan wel verder dan dat je eerst kwam.
 
Roos

Roos

26/11/2007 15:56:00
Quote Anchor link
Bedoel je de gegevens uit de database?
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2007 15:57:00
Quote Anchor link
Geef regel 30 t/m 32 eens.
 
Roos

Roos

26/11/2007 15:58:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if($_POST['naam'] != "" AND $_POST['wachtwoord'] != "") {
    $sql = "SELECT * FROM gebruikers WHERE naam='".$_POST['naam']."'";
    $resultaat = mysql_query($sql) OR die ("Kon geen verbinding maken met MySQL");
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.