Waarde automatisch invullen na selectie vanaf andere pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Johan Rombouts

Johan Rombouts

04/01/2012 23:40:13
Quote Anchor link
Goedenavond,

Ik heb het volgende probleem.
Ik heb op een pagina een drop-downlist met daarin artikelen.
Als ik hierin een artikel kies, vult hij via ajax de andere velden in.
Dit werkt goed.
Maar naast deze drop-downlist heb ik een zoekfunctie.
Als ik daarop klik opent er een popup venster waarin ik naar een artikel kan zoeken.
Als ik uit de resultaten lijst een artikel aanklik wordt de waarde netjes gekozen in de dropdown-list en het popup-venstertje sluit automatisch.
Dus dat werkt ook.
Alleen werkt op die manier de ajax funtie niet meer.
Dus als ik een keuze in mijn drop-downlist maak vanuit een andere pagina, dan maakt hij de keuze wel, maar de waardes naar de andere velden doet ie dan niet meer.
Hoe kan dat?

Groeten Johan
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:10:53
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/01/2012 08:19:22
Quote Anchor link
Zonder code te zien, is het maar speculeren.
We zouden moeten zien wat die popup precies doet met die select box.

Ik kan van alles verzinnen dat de Ajax-functionaliteit zou stoppen.
Bij voorbeeld: misschien wordt de select box opnieuw gegenereerd; dan is het element dus niet meer het zelfde en is de link met de javascript-evenementen verbroken.

Kan je wat code plaatsen?
 
Johan Rombouts

Johan Rombouts

05/01/2012 18:55:19
Quote Anchor link
De Onchange werkt waarschijnlijk niet als ik de popup gebruik.
Hier de code:

Wat code uit de pop-up:
In de head:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<script language="javascript">
function addValue(waarde){
  opener.document.sticker.fartikel.value = waarde;
  window.close();
}
</script>

Dit staat in de body (een linkje van een zoekresultaat):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="#" id="<?php echo $id ?>" onClick='javascript:addValue("<?php echo $artikelen['artikel_ID'] ?>");'><img border="0" src="<?php echo $rootdir ?>pics/bolletje.gif"><?php echo $artikelen['artikel_nummer'] . " " . $artikelen['artikel_naam'] ?></a>


Code uit de andere pagina: (Inclusief de link naar het popup-schermpje)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<p><select name="fartikel" size="1" onChange="getArt(this.value)">
          <option selected value>Kies een artikel</option>
          <?php
            while($artikel = mysql_fetch_array($artikel_result)){
          ?>

          <option value="<?php echo $artikel['artikel_ID'] ?>"><?php echo $artikel['artikel_nummer'] . " " . $artikel['artikel_naam'] ?></option>
          <?php
          }
          ?>

        </select>&nbsp; <a href="zoekartikel.php" onclick="Venster('zoekartikel.php');return false;"><img alt="Zoek artikel" border="0" src="<?php echo $rootdir ?>pics/zoek.png" width="20"></a>


Zoals ik al zei, als ik gewoon rechtsstreeks kies doet het ajax gedeelte het wel

Groeten Johan



Toevoeging op 06/01/2012 00:33:17:

Na veel zoeken heb ik het voor elkaar.
De Onchange werkte niet omdat ik via javascript een keuze maak in de drop-down.
Door het volgende toe te voegen aan het javascript in de popup werkt het wel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<script language="javascript">
function addValue(waarde){
  opener.document.sticker.fartikel.value = waarde;
  opener.document.getElementById('fartikel').onchange();
  window.close();
}
</script>
Gewijzigd op 05/01/2012 22:24:45 door Johan Rombouts
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.