Waarde in een functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lord Gaga

Lord Gaga

03/06/2011 21:28:27
Quote Anchor link
Hallo,

Voor het Profielensytsteem heb ik de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
function update_position(e)
{
  document.save.1_x.value = document.getElementById(e).style.left;
  document.save.1_y.value = document.getElementById(e).style.top;
  document.save.1_z.value = document.getElementById(e).style.Zindex;
}


Maar in plaats van de '1' in '1_x' moet daar de waarde 'e' staan, stel dus dat 'e' de waarde '20' heeft, dan moet de code worden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
function update_position(e)
{
  document.save.20_x.value = document.getElementById(e).style.left;
  document.save.20_y.value = document.getElementById(e).style.top;
  document.save.20_z.value = document.getElementById(e).style.Zindex;
}


Maar ik weet niet precies hoe dit moet, kan iemand me hiermee helpen?

Alvast bedankt

Toevoeging op 03/06/2011 23:20:46:

iemand? ik ben het nogal dringend nodig
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:18:06
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

03/06/2011 23:46:30
Quote Anchor link
Kun je iets specifieker zijn?

Wat houdt document.save in?
Is dit een array?
 
Lord Gaga

Lord Gaga

03/06/2011 23:52:27
Quote Anchor link
Ik heb het antwoord al, ik zoek nu alleen nog hoe ik een div ontop laat komen als ik erop klik (dus als ik 3 divs overlappend heb, en ik klik op de onderste, dat die dan bovenaan komt te liggen)

Weet iemand dat misschien?
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

03/06/2011 23:52:54
Quote Anchor link
Zo iets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
// voor de highlights

var save = [];
var
x = 0;
var
y = 1;
var
z = 2;

function
update_position(e)
{

    save[e][x] = document.getElementById(e).style.left;
    save[e][y] = document.getElementById(e).style.top;
    save[e][z] = document.getElementById(e).style.Zindex;
}

?>


Toevoeging op 03/06/2011 23:58:09:

de JS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
var highestZindex = 3;
?>


en de html
<div onclick="this.style.Zindex = highestZindex; highestZindex++;">

</div>

PS:
Dit soort dingen zijn veel makkelijker met jQuery.
Gewijzigd op 03/06/2011 23:54:15 door Pieter van Linschoten
 
Lord Gaga

Lord Gaga

03/06/2011 23:59:23
Quote Anchor link
Je hebt daar nu standaard 3 ingevuld, maar hoe haal ik de hoogste waarde op? (mag ook met JQuery)
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

04/06/2011 00:09:43
Quote Anchor link
Dat ligt eraan, hoeveel divjes je hebt. Je hebt altijd een begintwaarde (het aantal divjes). Elke keer dat je klikt telt ie er een bij op.

Ik heb hier ooit hetzelfde gedaan, ben nooit verder gegaan.
http://crm.lapidi.nl

Ik zal even voor je kijken.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

04/06/2011 00:12:42
Quote Anchor link
zoiets zoek ik,
maar de divjes die ik heb, worden opgeslagen in de database (de zindex dus ook).
dus bij het laden zou hij moeten kijken welke de hoogste is, ik heb alleen geen idee hoe.
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

04/06/2011 00:17:29
Quote Anchor link
JS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
//highlights

$().ready(function()
{

    $('.divje').click(function()
    {

        $('.divje .active').removeClass('active');
        $(this).addClass('active');
    });
});

?>

CSS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
.divje{ z-index: 1; }
.divje .active { z-index: 2; }


Toevoeging op 04/06/2011 00:19:02:

Avicka Avickum op 04/06/2011 00:12:42:
zoiets zoek ik,
maar de divjes die ik heb, worden opgeslagen in de database (de zindex dus ook).
dus bij het laden zou hij moeten kijken welke de hoogste is, ik heb alleen geen idee hoe.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$query
= "SELECT zIndex FROM tabel ORDER BY zIndex DESC LIMIT 1";
?>
Gewijzigd op 04/06/2011 00:19:24 door Pieter van Linschoten
 
The Force

The Force

04/06/2011 01:11:11
Quote Anchor link
Avicka Avickum op 03/06/2011 23:52:27:
Ik heb het antwoord al, ik zoek nu alleen nog hoe ik een div ontop laat komen als ik erop klik (dus als ik 3 divs overlappend heb, en ik klik op de onderste, dat die dan bovenaan komt te liggen)

Weet iemand dat misschien?


Misschien handig om dat antwoord met iedereen te delen? Als iemand hetzelfde probleem heeft dan hoeft hij het niet opnieuw te vragen :).
 
Lord Gaga

Lord Gaga

04/06/2011 11:15:06
Quote Anchor link
Ik heb het antwoord op beide vragen al:

1.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
function update_position(e)
{
  document.save["x"+e].value = document.getElementById(e).style.left;
  document.save["y"+e].value = document.getElementById(e).style.top;
  document.save["z"+e].value = document.getElementById(e).style.zIndex;
}


En de tweede heb ik opgelost dankzij Pieter
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.