waarde input radio opslaan in MySQL en terug weergeven als image

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tortuga web

tortuga web

06/04/2015 20:12:17
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb een formulier met vijf radio-inputs, die de waarde 1 tot 5 hebben. Deze wordt opgeslagen in de database. Dus:
input radio, name is points, value is 1
input radio, name is points, value is 2
etc.

(Sorry dat ik geen code weergeef, ik krijg dan een errormelding, access forbidden. Ik schijn niet de eerste te zijn, zag een topic van al een maand geleden. Een bug in het forum?)

Dit gaat allemaal goed, het komt ook prima in de database terecht, en als ik het weer ophaal, wordt de waarde ook juist weergegeven.

Nu wil ik de waarde van $result['points'] niet weergegeven hebben als het cijfer 1, 2, 3, 4, of 5, maar vervangen door een image.

Ik kom er niet uit hoe ik dit voor elkaar krijg. Iemand een idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 01:29:38
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/04/2015 20:19:19
Quote Anchor link
Verwerk het cijfer in de bestandsnaam van de afbeeldingen?

points_1.gif
points_2.gif
points_3.gif
points_4.gif
points_5.gif

en dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="pad/naar/afbeeldingen/points_<?php echo $result['points'] ?>.gif" alt="<?php echo $result['points'] ?> punt(en)" />
 
Tortuga web

tortuga web

06/04/2015 20:44:44
Quote Anchor link
@Thomas, Dank voor je snelle antwoord.
Het werkt nog niet, dwz er wordt wel herkend dat er een image moet verschijnen, maar het juiste plaatje verschijnt niet. Ik heb je voorstel iets aan moeten passen omdat het geheel in een echo moet komen. Doe ik hier iets fout?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
                        
echo '<img src="../img/points_'.$result['points'].'.gif alt='.$result['points'].'punt(en)"/>';
 
- SanThe -

- SanThe -

06/04/2015 20:54:49
Quote Anchor link
Quotes.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<img src="../img/points_'.$result['points'].'.gif" alt="'.$result['points'].'punt(en)"/>';
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/04/2015 20:55:37
Quote Anchor link
Je src-attribuut mist een sluitings(dubbel)quote en je alt-attribuut mist een openings(dubbel)quote.

Mede daarom is het makkelijker om enkel de "dynamische delen" in je HTML via PHP te regelen, en niet enkel PHP te gebruiken om hele passages HTML uit te braken ;-).
 
Tortuga web

tortuga web

06/04/2015 20:58:54
Quote Anchor link
Geweldig! Het werkt.
Dank voor de hulp. Weer wat geleerd.
@Thomas. Ja, daar heb je wel gelijk in.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.