Waarde met hyperlink doorsturen naar andere pagina in URL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ronald Ridder

Ronald Ridder

02/03/2019 11:28:53
Quote Anchor link
Ik wil dat de hyperlink j_id met zijn waarde doorstuur naar de volgende pagina maar de waarde woord niet me verzonden.
Wie kan mij helpen?
Gr Ronald

echo "<a href='http://www.website. nl/index.php/oprijder-contact?var=$j_id'>link</a>";






echo '<table border="1" cellspacing="2" cellpadding="2">
<tr>
<td> <font face="Arial">Datum</font> </td>
<td> <font face="Arial">locatie</font> </td>
<td> <font face="Arial">dienstnr</font> </td>
<td> <font face="Arial">Contact</font> </td>

</tr>';

if ($result = $mysqli->query($query)) {
while ($row = $result->fetch_assoc()) {

$id_oprijden = $row["id_oprijden"];
$datum_dag = $row["datum_dag"];
$datum_maand = $row["datum_maand"];
$datum_jaar = $row["datum_jaar"];
$field3name = $row["locatie"];
$dienstnr = $row["dienstnr"];
$naam = $row["naam"];


echo '<tr>
<td>'.$datum_dag.' '.$datum_maand.' '.$datum_jaar.'</td>
<td>'.$field3name.'</td>
<td>'.$dienstnr.'</td>


<td><a href="http://www.website.nl/index.php/oprijder-contact?j_id=$j_id">'.$naam.'</a></td>






</tr>';
}
$result->free();
}








?>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:47:27
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/03/2019 12:33:27
Quote Anchor link
In een string tussen enkele quotes worden variabelen niet vervangen door hun waarden.

Vergelijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$test
= 'hoi';

echo 'lala$test'; // levert letterlijk "lala$test"
echo "lala$test"; // levert "lalahoi"
?>


Daarnaast is het ook niet nodig om complete lappen statische HTML te echo'en. Je kunt volstaan met het echo'en van dynamische delen (de PHP-waarden). Je kunt op elk moment een PHP-blok starten en weer staken. Je kunt dus prima zoiets doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
while ($row = $result->fetch_assoc()) {
    // ...
    ?>
<td><a href="http://www.website.nl/index.php/oprijder-contact?j_id=<?php echo $j_id; ?>"><?php echo $naam; ?></a></td><?php
    // ...
}
?>

Zo kun je ook veel makkelijker zien welke delen in de HTML dynamisch worden voorzien van waarden en deze onderscheiden van andere statische content.
Gewijzigd op 02/03/2019 12:33:47 door Thomas van den Heuvel
 
Ronald Ridder

Ronald Ridder

02/03/2019 14:51:35
Quote Anchor link
Hoe zal ik deze regel moeten maken?

<td><a href="http://www.website.nl/index.php/oprijder-contact?j_id=$j_id">'.$naam.'</a></td>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/03/2019 15:11:45
Quote Anchor link
Precies zoals in bovenstaande snippet staat aangegeven. Je kunt het PHP-blok tijdelijk opschorten om de tabelcel weer te geven, en tussendoor een PHP-blok aanmaken voor het weergeven van de variabelen, en aan het einde het PHP-blok voor de rest van de while-loop weer voortzetten.
 
Ronald Ridder

Ronald Ridder

02/03/2019 16:00:38
Quote Anchor link
Bedankt voor uw reactie ga het zo proberen gr Ronald
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.