Waarde uit array gebruiken voor input option in formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruud Schadft

Ruud Schadft

16/04/2012 21:22:48
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben op zoek naar een voorbeeldje waarmee ik de waarden uit een array in een formulier de selectie opties kan laten vullen. Daarna moet ik een berekening doen met de gekozen waarden.
Het vullen van de selectie waarden is mijn eerste uitdaging.

Bestaande array:
$prijzen = array(
array("01", "125","150", "A" => true,"B" => true),
array("02", "125","150", "A" => true,"B" => true),
array("03", "125","150", "A" => true,"B" => false),
array("04", "125","150", "A" => true,"B" => true),

)
Wie kan mij helpen aan een voorbeeldje voor het invullen van een formulier met deze waarden?

Ruud
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:14:31
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

16/04/2012 21:36:56
Quote Anchor link
Ook op http://www.pfz.nl/forum/topic/7417-waarde-uit-array-gebruiken-voor-input-option-in-formulier/ staat deze vraag. Misschien dat daar ook nog wat tips uit naar voren komen.
 
Sjoerd Rosdorff

Sjoerd Rosdorff

16/04/2012 22:38:39
Quote Anchor link
In wat voor soort formulier wil je de inhoud van deze array gaan gebruiken?
Hier is een stukje code om de arrays uit te lezen, waarna je er van alles mee kan gaan doen:

while (list($key, $val) = each($prijzen)) {
print_r($val);
echo "<br>";
}
 
Ruud Schadft

Ruud Schadft

16/04/2012 23:03:58
Quote Anchor link
Hoi Sjoerd,

Ik heb 3 velden nodig, nl. datum, klasse en aantal personen (gebruikers inpu). Daarmee wil ik de totaalprijs gaan berekenen, die ik weer geef in een regeltje onder het formulier.
Ik ga de code proberen, bedankt!

Groetjes,
Ruud

Toevoeging op 17/04/2012 21:45:26:

De php-code leverde onderstaande waarden op. Hoe kan ik hiermee nu een formulier vullen?

Array ( [0] => 01 [1] => 125 [2] => 150 [A] => 1 => 1 )
Array ( [0] => 02 [1] => 125 [2] => 150 [A] => 1 => 1 )
Array ( [0] => 03 [1] => 125 [2] => 150 [A] => 1 => )
Array ( [0] => 04 [1] => 125 [2] => 150 [A] => 1 => 1 )

Groetjes,
Ruud

Toevoeging op 17/04/2012 22:01:16:

<html>
<head>
<title>Test formulier</title>
</head>
<body>
<h2>Test formulier</h2>
<form action="test.php" method="post">

<p>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$prijzen
= array(    
array("01", "125","150", "A" => true,"B" => true),
array("02", "125","150", "A" => true,"B" => true),
array("03", "125","150", "A" => true,"B" => false),
array("04", "125","150", "A" => true,"B" => true)
);

?>

</P>

<select>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php  while(list($key, $value)= each($prijzen)){
    
    echo "\n <OPTION value='".$key."'>".$value."</OPTION>";
  }

  //Close select control (not use of newlines for HTML formatting
  echo "\n</SELECT>\n";
?>



</body>
</html>

Toevoeging op 17/04/2012 22:02:19:

Geeft de waarde 0 t/m 3 in een selectie lijst ;0(
Kan iemand mij verder helpen?

Toevoeging op 17/04/2012 22:53:13:

Deze code vult de lijst, maar dan met alle waarden (01 125 150 1 1 02 enz.)
Hoe zet ik nu alleen de 1e waarden van elke array in de lijst?
<html>
<head>
<title>Test formulier</title>
</head>
<body>
<h2>Test formulier</h2>
<form action="test.php" method="post">

<p>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$prijzen
= array(    
array("01", "125","150", "A" => true,"B" => true),
array("02", "125","150", "A" => true,"B" => true),
array("03", "125","150", "A" => true,"B" => false),
array("04", "125","150", "A" => true,"B" => true)
);

?>

</P>
<select name="prijzen[]" id="prijzen" multiple="multiple" size="7" class="none">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
while(list($key, $val) = each($prijzen)){
  while(list($key2, $val2) = each($val)){
    echo '<option value="'.$key2.'">'.$val2.'</option>'.PHP_EOL;

  }
}

                    ?>

</select>
</body>
</html>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.