waarde uit database verminderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

22/09/2016 12:35:05
Quote Anchor link
Ik heb een vraag en dat is:
Als ik op mijn bankrekening 50.000 heb staan en ik wil iets kopen voor 25.000, dan moet het banksaldo 25.000 worden. Hoe krijg ik dat voor elkaar.
Ja, ik ken de SQL UPDATE functie, maar hoe is die bruikbaar bij het verminderen van een getal in de database met een getal uit een variabele.

Als het altijd 25k is, is het makkelijk om Update te gebruiken, maar het een kost uiteraard 25k en het andere 10k. Hoe kan ik dat maken?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:38:17
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/09/2016 12:50:16
Quote Anchor link
Gewoon rekenkundig met een minteken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
UPDATE bankrekeningen
   SET saldo = saldo - 25000
 WHERE bankrekeningnummer = ...
   AND saldo >= 25000

En dan een variabele toevoegen voor het variabele bedrag:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$sql
= "
    UPDATE bankrekeningen
       SET saldo = saldo - {$bedrag}
     WHERE bankrekeningnummer = {$id}
       AND saldo >= {$bedrag}
"
;
?>
Gewijzigd op 22/09/2016 12:51:40 door Ward van der Put
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/09/2016 16:45:58
Quote Anchor link
Als het om bankrekeningen gaat, weet ik niet of het saldo op moet slaan.

Je begint bij een nieuwe bankrekening altijd met 0.
Daarna komen er bij en afschrijvingen.
De som daarvan is je saldo.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.