Waarde uit url halen werkt ineens niet meer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »
Luuk Hoogerdijk

Luuk Hoogerdijk

23/08/2020 13:44:48
Quote Anchor link
Al jaren organiseren we op kantoor een voetbalpool waarbij we de gegevens in laten voeren via een php site.
Dit werkte goed maar ineens niet meer.

Waarschijnlijk iets met een nieuwe php versie of andere instellingen ofzo.

Een deel hab ik al op kunnen lossen maar waar ik nog niet uit kom is dat waardes uit url's niet meer worden herkend.
Ik heb een pagina waar gekozen kan worden uit optie 1 en 2.
Via een post ga je naar pagina 2 die kijkt wat er gekozen is en zonder verdere interactie doorgaat naar pagina 3a of 3b.

De url die van pagina 1 naar pagina 2 wordt doorgegeven is iets als:
keuze.php?id=110&ww=371620aa75830b1388b63305b0d42f06&sp_id=

als ik op pagina 2 de waarde voor id of ww probeer uit te vragen dan krijg ik nu lege waardes.
Ik gebruikte steeds puur $ww en $id voor de waareds, heb al gestoeid met $_GET['id'] en nog wat varianten gevonden op internet maar zonder effect.

Welke opties zijn er nog meer?

Ik besef dat dit zeker geen veilige opzet is maar dat hoeft ook niet, de pagina is 15 jaar oud, zit geen enkel groot belang achter verder dan een invoerhulpje en ik heb geen zin er veel tijd verder aan te besteden.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 08:52:16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/08/2020 14:42:49
Quote Anchor link
$_GET['id'] zou gewoon moeten werken om de id-waarde uit de URL op te halen.

De vraag is: Welk deel van de code werkt niet? En wat gebeurt er?
 
Luuk Hoogerdijk

Luuk Hoogerdijk

24/08/2020 09:56:00
Quote Anchor link
Het lijkt een typisch gevalletje te zijn van niet precies weten waarom het fout gaat, tien dingen tegelijk proberen waardoor het uiteindelijk nog steeds niet werkt. Ik ben terug gegaan naar de basis en toen stapje voor stapje aan gaan passen. Nu werkt de $_get inderdaad wel zoals verwacht.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2020 09:58:28
Quote Anchor link
Enkel proberen is niet de juiste oplossing. Je moet weten wat je aanpast en waarom je dat zo doet. ;-)
 
Ivo P

Ivo P

24/08/2020 10:32:04
Quote Anchor link
$_GET en de varianten daarop bestaan als sinds PHP 4.1
https://www.w3schools.com/php/php_superglobals.asp
We hebben het dan over 2002!

In versie 4.2 was de standaard om php.ini zo in te stellen dan $id niet meer werkte, maar $_GET['id'] nodig was.
Maar dat was nog tot en met versie 5.3 (2009) te overrulen. (in 5.3 wel met een deprecated warning)

https://www.php.net/manual/en/ini.core.php#ini.register-globals

en vanaf PHP 5.4 dus niet meer. (2012)

Kennelijk heef eindelijk iemand je server geupdate?
 
- SanThe -

- SanThe -

24/08/2020 10:47:04
Quote Anchor link
Luuk Hoogerdijk op 24/08/2020 09:56:00:
Nu werkt de $_get inderdaad wel zoals verwacht.


Lijkt mij stug want het is altijd met hoofdletters. Dus $_GET.
 
Luuk Hoogerdijk

Luuk Hoogerdijk

25/08/2020 09:12:30
Quote Anchor link
Ivo P op 24/08/2020 10:32:04:
$_GET en de varianten daarop bestaan als sinds PHP 4.1
https://www.w3schools.com/php/php_superglobals.asp
We hebben het dan over 2002!

In versie 4.2 was de standaard om php.ini zo in te stellen dan $id niet meer werkte, maar $_GET['id'] nodig was.
Maar dat was nog tot en met versie 5.3 (2009) te overrulen. (in 5.3 wel met een deprecated warning)

https://www.php.net/manual/en/ini.core.php#ini.register-globals

en vanaf PHP 5.4 dus niet meer. (2012)

Kennelijk heef eindelijk iemand je server geupdate?


Dank je wel, dat is nuttige informatie. Ik had de host wel gevraagd maar die leek het zelf ook niet te weten wat er gebeurd was.

Ik merkte ook nog een verschil met de mailfunctie, dat zal daar ook wel mee te maken hebben.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/08/2020 09:22:14
Quote Anchor link
Welke PHP-versie heb je nu?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.