Waarde uit url halen werkt ineens niet meer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »
Luuk Hoogerdijk

Luuk Hoogerdijk

23/08/2020 13:44:48
Quote Anchor link
Al jaren organiseren we op kantoor een voetbalpool waarbij we de gegevens in laten voeren via een php site.
Dit werkte goed maar ineens niet meer.

Waarschijnlijk iets met een nieuwe php versie of andere instellingen ofzo.

Een deel hab ik al op kunnen lossen maar waar ik nog niet uit kom is dat waardes uit url's niet meer worden herkend.
Ik heb een pagina waar gekozen kan worden uit optie 1 en 2.
Via een post ga je naar pagina 2 die kijkt wat er gekozen is en zonder verdere interactie doorgaat naar pagina 3a of 3b.

De url die van pagina 1 naar pagina 2 wordt doorgegeven is iets als:
keuze.php?id=110&ww=371620aa75830b1388b63305b0d42f06&sp_id=

als ik op pagina 2 de waarde voor id of ww probeer uit te vragen dan krijg ik nu lege waardes.
Ik gebruikte steeds puur $ww en $id voor de waareds, heb al gestoeid met $_GET['id'] en nog wat varianten gevonden op internet maar zonder effect.

Welke opties zijn er nog meer?

Ik besef dat dit zeker geen veilige opzet is maar dat hoeft ook niet, de pagina is 15 jaar oud, zit geen enkel groot belang achter verder dan een invoerhulpje en ik heb geen zin er veel tijd verder aan te besteden.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:53:56
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/08/2020 14:42:49
Quote Anchor link
$_GET['id'] zou gewoon moeten werken om de id-waarde uit de URL op te halen.

De vraag is: Welk deel van de code werkt niet? En wat gebeurt er?
 
Luuk Hoogerdijk

Luuk Hoogerdijk

24/08/2020 09:56:00
Quote Anchor link
Het lijkt een typisch gevalletje te zijn van niet precies weten waarom het fout gaat, tien dingen tegelijk proberen waardoor het uiteindelijk nog steeds niet werkt. Ik ben terug gegaan naar de basis en toen stapje voor stapje aan gaan passen. Nu werkt de $_get inderdaad wel zoals verwacht.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2020 09:58:28
Quote Anchor link
Enkel proberen is niet de juiste oplossing. Je moet weten wat je aanpast en waarom je dat zo doet. ;-)
 
Ivo P

Ivo P

24/08/2020 10:32:04
Quote Anchor link
$_GET en de varianten daarop bestaan als sinds PHP 4.1
https://www.w3schools.com/php/php_superglobals.asp
We hebben het dan over 2002!

In versie 4.2 was de standaard om php.ini zo in te stellen dan $id niet meer werkte, maar $_GET['id'] nodig was.
Maar dat was nog tot en met versie 5.3 (2009) te overrulen. (in 5.3 wel met een deprecated warning)

https://www.php.net/manual/en/ini.core.php#ini.register-globals

en vanaf PHP 5.4 dus niet meer. (2012)

Kennelijk heef eindelijk iemand je server geupdate?
 
- SanThe -

- SanThe -

24/08/2020 10:47:04
Quote Anchor link
Luuk Hoogerdijk op 24/08/2020 09:56:00:
Nu werkt de $_get inderdaad wel zoals verwacht.


Lijkt mij stug want het is altijd met hoofdletters. Dus $_GET.
 
Luuk Hoogerdijk

Luuk Hoogerdijk

25/08/2020 09:12:30
Quote Anchor link
Ivo P op 24/08/2020 10:32:04:
$_GET en de varianten daarop bestaan als sinds PHP 4.1
https://www.w3schools.com/php/php_superglobals.asp
We hebben het dan over 2002!

In versie 4.2 was de standaard om php.ini zo in te stellen dan $id niet meer werkte, maar $_GET['id'] nodig was.
Maar dat was nog tot en met versie 5.3 (2009) te overrulen. (in 5.3 wel met een deprecated warning)

https://www.php.net/manual/en/ini.core.php#ini.register-globals

en vanaf PHP 5.4 dus niet meer. (2012)

Kennelijk heef eindelijk iemand je server geupdate?


Dank je wel, dat is nuttige informatie. Ik had de host wel gevraagd maar die leek het zelf ook niet te weten wat er gebeurd was.

Ik merkte ook nog een verschil met de mailfunctie, dat zal daar ook wel mee te maken hebben.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/08/2020 09:22:14
Quote Anchor link
Welke PHP-versie heb je nu?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.