Waarden in subqueries optellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

28/03/2011 13:18:58
Quote Anchor link
Hoi allen, ik zit met het volgende en hoop dat jullie kunnen mee denken. Even een situatieschets, ik heb 2 tabellen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
TABLE: cons
id    userid    consid    value
1     2         3         5
2     2         3         2
3     2         3         5

TABLE: linked
id    userid    consid
1     2         3
2     5         3


Ik gebruik op het moment de volgende query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT id, (SELECT com-name FROM user WHERE user.id=linked.userid) AS com-name FROM linked


Maar nu wil ik van dezelfde user alle values optellen en in één veld hebben, dan kan ik bijv. een order by op de waarden doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT id, (SELECT com-name FROM user WHERE user.id=linked.userid) AS com-name, COUNT((SELECT value FROM cons WHERE cons.userid=linked.userid)) FROM linked


Gaat niet werken natuurlijk, hoe dit ik dit correct?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:44:28
 

28/03/2011 13:54:03
Quote Anchor link
Is het met joins niet gewoon veel makkelijker?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.