Waarden tussen arrays checken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »
Sebastiaan Janssen

Sebastiaan Janssen

13/05/2020 00:05:25
Quote Anchor link
Beste forum gebruikers,


Ik wil graag iets maken maar weet even niet waar ik moet beginnen en hoop dat jullie mij op weg kunnen helpen.
De onderstaande array heb ik gemaakt, en nu wil ik een foreach loop en hierin een if statement.
Het if statement moet kijken of variable timecode gelijk is of hoger maar kleiner dan de eerst volgende key in de array.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$time_code
= 2;

$times = array(
    '2' => '10:00',
    '4' => '12:00',
    '6' => '14:00',
);

?>


is timecode 2 dan echo 10:00
maar is timecode 4 of 5 dan is het 12:00

Hoe kan ik dit mogelijk maken?
Gewijzigd op 13/05/2020 00:05:58 door Sebastiaan Janssen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:38:04
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/05/2020 02:12:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

$time_code
= 7;

$times = array(
  '2' => '10:00',
  '4' => '12:00',
  '6' => '14:00',
);


$response = false;

if (isset($times[$time_code])) {
  $response = $times[$time_code];    
}
else {
  ksort($times);
  $memory = false;
  foreach ($times as $key => $value) {
    if ($key > $time_code && $memory) {
      $response = $memory;
      break;
    }

    if ($key < $time_code) $memory = $value;  
  }

  if (!$response && $key < $time_code) $response = $memory;
}
    

echo 'Time code: ';
echo $response ? $response : 'not found';

?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/05/2020 04:39:07
Quote Anchor link
Bovenstaande code kan wellicht korter :).

Wat als $time_code groter is dan enige key?

En misschien is het verstandiger om weg te sturen van deze opzet.

Hoe ben je in eerste instantie tot dit ontwerp gekomen want dit komt redelijk apart over allemaal. Misschien wat meer achtergrond? En ja, randgevallen dus.
Gewijzigd op 13/05/2020 12:22:26 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/05/2020 13:28:49
Quote Anchor link
>> Bovenstaande code kan wellicht korter :).

Dat zou goed kunnen. Laat maar eens zien dan :)

>> Wat als $time_code groter is dan enige key?

In mijn geval pakt ie dan de value van die 'enige key'.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/05/2020 14:21:11
Quote Anchor link
Retourneert weliswaar de key, maar het principe blijft hetzelfde.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
// assumption: $input nonempty and sorted
function findTimeSlot($input, $needle) {
    if (array_key_exists($needle, $input)) {
        return $needle;
    }
else {
        $haystack = array_keys($input);
        if ($needle > $haystack[count($haystack) - 1]) {
            return false; // or whatever spec dictates
        } else {
            $haystack[] = $needle;
            sort($haystack);
            $key = array_search($needle, $haystack);
            return ($key > 0 ? $haystack[$key - 1] : false);
        }
    }
}


$in = array(
    '2' => '10:00',
    '4' => '12:00',
    '6' => '14:00',
);


?>
<pre><?php
var_dump(findTimeSlot($in, 1)); // false
var_dump(findTimeSlot($in, 2)); // 2
var_dump(findTimeSlot($in, 4)); // 4
var_dump(findTimeSlot($in, 5)); // 4
var_dump(findTimeSlot($in, 7)); // false
?>
</pre>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/05/2020 15:54:56
Quote Anchor link
Hmmm ... vraag me af of dat nu zoveel korter is :) Mijn code geeft in ieder geval exact de timecode terug en in geval van 7 retourneert ie de timecode van key 6.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

13/05/2020 17:58:39
Quote Anchor link
Als je de $times omdraait wordt het iets eenvoudiger (hoef je niet "de vorige" te onthouden, maar ben je gelijk klaar). Blijft dat je last hebt van "randgevallen" (is bij $time_code = 7 het antwoord 14:00, of "not found"; onderstaande code geeft "not found" voor waarden onder 2, maar 14:00 voor waarden boven 6).
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

$times
= array(
  '2' => '10:00',
  '4' => '12:00',
  '6' => '14:00',
);

$time_code = 7;
$time = 'not found';
ksort($times); //voor de zekerheid
foreach(array_reverse($times,true) as $c => $t) if($time_code >= $c){
  $time = $t;
  break;
}

print($time);
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/05/2020 19:25:37
Quote Anchor link
Nou ja niet zozeer korter dan, maar mogelijk valt er wat te verbeteren qua efficiëntie/schaalbaarheid.

Wie zegt dat $times niet vele malen groter kan worden en/of deze bewerkingen zeer vaak worden uitgevoerd, dan wil je de wat duurdere operaties zoveel mogelijk uitstellen tenzij ze niet te vermijden zijn.

Anyhow, misschien is het interessanter om te weten wat ervoor heeft gezorgd dat deze constructie in eerste instantie nodig was, als je iets in dat ontwerp kunt veranderen is deze bewerking mogelijk helemaal niet nodig.

Dit zijn alle oplossingen en doen ongetwijfeld wat ze moeten doen, maar als de aanpak verkeerd is, dan is dit slechts een voortvloeisel van een verkeerde aanpak :p.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/05/2020 21:21:58
Quote Anchor link
@Rob

Volgens mij klopt jouw code ook. En die is inderdaad een stukje korter. Mooi gedaan!

@Thomas:

>> Dit zijn alle oplossingen en doen ongetwijfeld wat ze moeten doen, maar als de aanpak verkeerd is, dan is dit slechts een voortvloeisel van een verkeerde aanpak :p.

Ja, dat geldt eigenlijk voor alles. Maar is wel even grappig om zo'n stukje code te fabriceren.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/05/2020 12:05:53
Quote Anchor link
En Sebastiaan ... heb je iets aan onze input gehad?

Ik zie dat je gisteren nog een bericht op het forum hebt geplaatst, dus ik neem aan dat je onze reacties ook gezien hebt? Wel zo leuk voor degenen die de moeite hebben genomen om te reageren als je dan even laat weten of je er iets aan hebt gehad.
 
Ivo P

Ivo P

15/05/2020 12:11:11
Quote Anchor link
Staan de indices op volgorde?

dus niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $times = ['3' => '15:00', '1' => '13:00', '2' => '18:00']; ?>


En als je ze gesorteerd hebt: is '10' dan (volgens php) groter of kleiner dan '2' ?

Toevoeging op 15/05/2020 12:12:16:

(en met met stukje php bedoel ik dus in eerste instantie dan 3 eerder erin gezet is dan 1 en 2.
Dus los van dat de tijd bij 2 weer het hoogste is)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.