Waarden tussen arrays checken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »
Sebastiaan Janssen

Sebastiaan Janssen

13/05/2020 00:05:25
Quote Anchor link
Beste forum gebruikers,


Ik wil graag iets maken maar weet even niet waar ik moet beginnen en hoop dat jullie mij op weg kunnen helpen.
De onderstaande array heb ik gemaakt, en nu wil ik een foreach loop en hierin een if statement.
Het if statement moet kijken of variable timecode gelijk is of hoger maar kleiner dan de eerst volgende key in de array.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$time_code
= 2;

$times = array(
    '2' => '10:00',
    '4' => '12:00',
    '6' => '14:00',
);

?>


is timecode 2 dan echo 10:00
maar is timecode 4 of 5 dan is het 12:00

Hoe kan ik dit mogelijk maken?
Gewijzigd op 13/05/2020 00:05:58 door Sebastiaan Janssen
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:14:48
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/05/2020 02:12:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

$time_code
= 7;

$times = array(
  '2' => '10:00',
  '4' => '12:00',
  '6' => '14:00',
);


$response = false;

if (isset($times[$time_code])) {
  $response = $times[$time_code];    
}
else {
  ksort($times);
  $memory = false;
  foreach ($times as $key => $value) {
    if ($key > $time_code && $memory) {
      $response = $memory;
      break;
    }

    if ($key < $time_code) $memory = $value;  
  }

  if (!$response && $key < $time_code) $response = $memory;
}
    

echo 'Time code: ';
echo $response ? $response : 'not found';

?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/05/2020 04:39:07
Quote Anchor link
Bovenstaande code kan wellicht korter :).

Wat als $time_code groter is dan enige key?

En misschien is het verstandiger om weg te sturen van deze opzet.

Hoe ben je in eerste instantie tot dit ontwerp gekomen want dit komt redelijk apart over allemaal. Misschien wat meer achtergrond? En ja, randgevallen dus.
Gewijzigd op 13/05/2020 12:22:26 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/05/2020 13:28:49
Quote Anchor link
>> Bovenstaande code kan wellicht korter :).

Dat zou goed kunnen. Laat maar eens zien dan :)

>> Wat als $time_code groter is dan enige key?

In mijn geval pakt ie dan de value van die 'enige key'.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/05/2020 14:21:11
Quote Anchor link
Retourneert weliswaar de key, maar het principe blijft hetzelfde.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
// assumption: $input nonempty and sorted
function findTimeSlot($input, $needle) {
    if (array_key_exists($needle, $input)) {
        return $needle;
    }
else {
        $haystack = array_keys($input);
        if ($needle > $haystack[count($haystack) - 1]) {
            return false; // or whatever spec dictates
        } else {
            $haystack[] = $needle;
            sort($haystack);
            $key = array_search($needle, $haystack);
            return ($key > 0 ? $haystack[$key - 1] : false);
        }
    }
}


$in = array(
    '2' => '10:00',
    '4' => '12:00',
    '6' => '14:00',
);


?>
<pre><?php
var_dump(findTimeSlot($in, 1)); // false
var_dump(findTimeSlot($in, 2)); // 2
var_dump(findTimeSlot($in, 4)); // 4
var_dump(findTimeSlot($in, 5)); // 4
var_dump(findTimeSlot($in, 7)); // false
?>
</pre>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/05/2020 15:54:56
Quote Anchor link
Hmmm ... vraag me af of dat nu zoveel korter is :) Mijn code geeft in ieder geval exact de timecode terug en in geval van 7 retourneert ie de timecode van key 6.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

13/05/2020 17:58:39
Quote Anchor link
Als je de $times omdraait wordt het iets eenvoudiger (hoef je niet "de vorige" te onthouden, maar ben je gelijk klaar). Blijft dat je last hebt van "randgevallen" (is bij $time_code = 7 het antwoord 14:00, of "not found"; onderstaande code geeft "not found" voor waarden onder 2, maar 14:00 voor waarden boven 6).
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

$times
= array(
  '2' => '10:00',
  '4' => '12:00',
  '6' => '14:00',
);

$time_code = 7;
$time = 'not found';
ksort($times); //voor de zekerheid
foreach(array_reverse($times,true) as $c => $t) if($time_code >= $c){
  $time = $t;
  break;
}

print($time);
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/05/2020 19:25:37
Quote Anchor link
Nou ja niet zozeer korter dan, maar mogelijk valt er wat te verbeteren qua efficiëntie/schaalbaarheid.

Wie zegt dat $times niet vele malen groter kan worden en/of deze bewerkingen zeer vaak worden uitgevoerd, dan wil je de wat duurdere operaties zoveel mogelijk uitstellen tenzij ze niet te vermijden zijn.

Anyhow, misschien is het interessanter om te weten wat ervoor heeft gezorgd dat deze constructie in eerste instantie nodig was, als je iets in dat ontwerp kunt veranderen is deze bewerking mogelijk helemaal niet nodig.

Dit zijn alle oplossingen en doen ongetwijfeld wat ze moeten doen, maar als de aanpak verkeerd is, dan is dit slechts een voortvloeisel van een verkeerde aanpak :p.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/05/2020 21:21:58
Quote Anchor link
@Rob

Volgens mij klopt jouw code ook. En die is inderdaad een stukje korter. Mooi gedaan!

@Thomas:

>> Dit zijn alle oplossingen en doen ongetwijfeld wat ze moeten doen, maar als de aanpak verkeerd is, dan is dit slechts een voortvloeisel van een verkeerde aanpak :p.

Ja, dat geldt eigenlijk voor alles. Maar is wel even grappig om zo'n stukje code te fabriceren.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/05/2020 12:05:53
Quote Anchor link
En Sebastiaan ... heb je iets aan onze input gehad?

Ik zie dat je gisteren nog een bericht op het forum hebt geplaatst, dus ik neem aan dat je onze reacties ook gezien hebt? Wel zo leuk voor degenen die de moeite hebben genomen om te reageren als je dan even laat weten of je er iets aan hebt gehad.
 
Ivo P

Ivo P

15/05/2020 12:11:11
Quote Anchor link
Staan de indices op volgorde?

dus niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $times = ['3' => '15:00', '1' => '13:00', '2' => '18:00']; ?>


En als je ze gesorteerd hebt: is '10' dan (volgens php) groter of kleiner dan '2' ?

Toevoeging op 15/05/2020 12:12:16:

(en met met stukje php bedoel ik dus in eerste instantie dan 3 eerder erin gezet is dan 1 en 2.
Dus los van dat de tijd bij 2 weer het hoogste is)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.