Waardes uit array JavaScript d.m.v. key

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

19/05/2022 14:34:54
Quote Anchor link
Hallo,

In Javascript heb ik de volgende array:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
var text_array = new Array();

var text = {
value:document.querySelector('#input').value,
color: '#ccc',
}
textObjects.push(text_array);



Nu wil ik een bepaalde waarde uit deze array hebben (eerste item), als voorbeeld wil ik de 'value' hebben.
var text = text_array[0];

console.log(text);
In de console.log zie ik {value: "Hallo", color: "#ccc"}


Maar als ik console.log(text.value), of console.log(text["value"]) gebruikt, is er de volgende error "undefined is not an object (evaluating 'text.value')"

Hoe kan ik deze waarde eruit krijgen op key?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 01:59:06
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

19/05/2022 15:25:17
Quote Anchor link
Dit werkt wel :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<input id="input" type="text" name="text" value="Kleurloos" />

<script>

var textObjects = new Array();
var text_array = new Array();

var text_array = {
    value:document.querySelector('#input').value,
    color: '#ccc'
}

textObjects.push(text_array);

console.log(textObjects);

console.log(text_array);

console.log(text_array.value);
console.log(text_array.color);

console.log(text_array["value"]);
console.log(text_array["color"]);
</script>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

21/05/2022 13:30:46
Quote Anchor link
Tips:

Je kunt in JavaScript de korte array notatie gebruiken, net als in PHP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var my_array = [];


Het is het beste om één stijl van naamgeving te gebruiken, dus niet snake_case en camelCase door elkaar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
var text_array;
var textObject;


Werkend voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<!DOCTYPE html>
<html>

<head>
    <meta charset="utf-8">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
    <title></title>
</head>

<body>
    <input type="text" id="input" value="phphulp">

    <script>
        var text_array = [];
        var text_object = {
            value: document.querySelector('#input').value,
            color: '#ccc'
        }

        text_array.push(text_object);

        console.log(text_array);
        console.log(text_array[0]);
        console.log(text_array[0].value); // Waarschijnlijk bedoelde je deze?
        console.log(text_array[0].color);

        console.log(text_object);
        console.log(text_object.value);
        console.log(text_object.color);
        console.log(text_object['value']);
        console.log(text_object['color']);
    </script>
</body>

</html>
Gewijzigd op 21/05/2022 13:49:27 door Jan Koehoorn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.