waarom $i of $res

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Raymond de graaf

raymond de graaf

22/02/2012 13:25:02
Quote Anchor link
Goedendag,

ik heb een vraag ben in me boek tegen de volgende lus aan gelopen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
for($i=0; $i<$aantal_velden; $i++) {
$naam_veld=mysql_field_name($res,$i);
echo "de veldnaam nummer: $i is gelijk aan $naam_veld<br />\n";
}


is dit omdat de i makkelijk is omdat het om een getal gaat? integer dus
en $res omdat het om een result gaat?

deze vrage zijn puur ter verduidelijking aangezien ik het ook in scripts op het net ben tegen gekomen..

net als $Avoordearay, $Qvoordequery, $Svoordestring

bedankt!
Gewijzigd op 22/02/2012 13:28:15 door Raymond de graaf
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 20:10:37
 
Kris Peeters

Kris Peeters

22/02/2012 13:35:14
Quote Anchor link
Die $i gaat al heel erg lang mee.
Nog uit c / c++ tijden; ik heb nooit anders geweten.
Nu ik er aan denk, ook op Commodore 64 (taal: basic)

Toen in die tijd was het trouwens nog een issue dat variabelennamen best niet te lang konden zijn*.

Vaak begon men toen met i, dan j, dan k ...
bv. een for in een for
(C taal)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
for(int i=0; i<10; i++) {
  for(int j=0; j<10; j++) {
    mijnarray[i][j] = 0;


Wat die $res betreft ...
Als ik jou was, zou ik onthouden dat $res staat voor recource, want een resource is wat je terugkrijgt van mysql_query()
Maar that's just me

(* Zoals Bill Gates ooit zei, begin 1980': Meer dan 640kB geheugen zal niemand ooit nodig hebben)
Gewijzigd op 22/02/2012 13:41:17 door Kris Peeters
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2012 13:47:40
Quote Anchor link
De i staat voor integer.

"Meer dan 640kB geheugen zal niemand ooit nodig hebben" :D
 
Raymond de graaf

raymond de graaf

22/02/2012 14:42:18
Quote Anchor link
bedankt voor de verheldering!

begin php erg leuk te vinden :)
 
Kees Schepers

kees Schepers

22/02/2012 15:02:32
Quote Anchor link
Nee de 'i' staat niet voor integer maar iteration ;)
 
Raymond de graaf

raymond de graaf

22/02/2012 16:26:31
Quote Anchor link
juist :P
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2012 16:29:50
Quote Anchor link
Nee joh... het is de i van int(eger)! :D
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

22/02/2012 18:03:03
Quote Anchor link
Nope. De i staat voor, zoals kees al zei, iteration.
Gewijzigd op 22/02/2012 18:03:15 door Jacco Brandt
 
Wouter J

Wouter J

22/02/2012 18:18:51
Quote Anchor link
$res is een afkorting van $result in dit geval. De resource van een mysql_query wordt over het algemeen opgeslagen in een $result variabele. Als je een beetje een luie developer bent wordt dit al snel $res...

Maar onthoud wel dat deze variabele namen langzamerhand de standaard zijn geworden, maar daar mag je natuurlijk van afwijken. Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
for( $mijnEigenIetWatLangeVariabeleVoorEenForLoop = 0;
     $mijnEigenIetWatLangeVariabeleVoorEenForLoop < 100;
     $mijnEigenIetWatLangeVariabeleVoorEenForLoop++ )
{

  echo $mijnEigenIetWatLangeVariabeleVoorEenForLoop.PHP_EOL;
}

?>


Ik geloof best dat 'i' staat voor iteration, maar kan iemand me ook uitleggen waarom?
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

22/02/2012 18:38:13
Quote Anchor link
Omdat het een korte variabele is die duidelijk weergeeft dat hij alleen belangrijk is in de iteratie(herhaling/lus).
 
Kris Peeters

Kris Peeters

23/02/2012 12:20:33
Quote Anchor link
Dit laatste lijkt me ook.

Toen men de i begon te gebruiken, waren er geen organisaties die zich bezig hielden met best practices.
Dit lijkt me typisch iets dat ontstaat bij de gebruiker (de programmeur), niet iets dat opgelegd is van bovenaf.

Zoals dat gebeurt bij het ontstaan van een mop.
Dat ontstaat wel ergens, wordt vervormd bij de verspreiding, er ontwikkelt zich een consensus over hoe de mop geformuleerd moet worden, ...

Je kan achteraf wel een uitleg geven, maar of dat oorspronkelijk zo bedoeld was ... het is maar de vraag wat de uitleg echt echt waard is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.