Waarom gaat het niet goed met mijn keuze rondjes? (Absolute beginner)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fanto Green

fanto Green

07/03/2016 21:27:11
Quote Anchor link
Hallo Mensen,

Ik heb een simpel stukje code geschreven met 3 keuzerondjes.
Toch krijg ik het niet voor elkaar dat je die kunt selecteren en als ik er 1 pre-selecteer (in het PHPformulier) kan ik het niet deselecteren oid.

Waar ga ik fout?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<body>
    <form method="post" action="verwerken.php">
    <p>
        <label for="Voornaam">voornaaM:</label>
        <input type="text" name="niks1" id="voornaam" />
    </p>
    <p>
        <label for="achternaam">Achternaam:</label>
        <input type="text" name="niks2" id="achternaam" />
    </p>
    <p>
        <label for="Aantal unieke vluchten">Aantal vluchten:</label>
        <input type="text" size="1" maxlength="4" id="aantal"/>
    </p>
    <p>
        <label for="Gewenste vlucht">Gewenste vlucht-id:</label>
        <input type="text" size="10" maxlength="10" id="vlucht" />
    </p>
    <p>
        
        <p>ID individueel model: <br />
        <input type="radio" id="gewicht" value="A" /> <1 <br />
        <input type="radio" id="gewicht" value="B" checked="checked"/> 2 <br />
        <input type="radio" id="gewicht" value="C"/> 3 <br />
    </p>

    <p>
        <label for="sticker">voorzien van klk?:</label> <br />
        <input type="checkbox" id="reclamesticker"/> (5% korting) <br />
    </p>
    <p>
        <input type="submit" value="Verzenden" />
    </p>
       </form>
</body>
Gewijzigd op 07/03/2016 21:28:25 door Fanto Green
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 07:32:25
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

07/03/2016 21:31:39
Quote Anchor link
Hi fanto,

gebruik liever name ipv id
id en class gebruik je voornamelijk voor CSS

Je zult zien als je name="gewicht" doet ipv id="gewicht" dat het werkt :)

zo kun je ook de gegeven waarde/keuze eruit halen met $_POST['gewicht'] omdat je het een 'naam' hebt gegeven(in je verwerken.php)
Gewijzigd op 07/03/2016 21:33:43 door Dennis WhoCares
 
Fanto Green

fanto Green

07/03/2016 21:35:45
Quote Anchor link
Joh! wat simpel.
Dank je Dennis!
Een van de vele valkuilen?
Ik had het overgetyped of gecopieerd uit een handboek of tutorial.

Het werkt inderdaad. :-)
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

07/03/2016 21:37:53
Quote Anchor link
Hi Fanto,

geen probleem, ik denk dat je het ergens toch fout gedaan hebt, of in dit geval verkeerd begreep aangezien je eerst wel met name werkte, hoewel je het de waarde 'niks' gaf, en de id voornaam en achternaam gaf :)

(pas de rest ook gelijk even aan ;) )
Gewijzigd op 07/03/2016 21:38:56 door Dennis WhoCares
 
Fanto Green

fanto Green

07/03/2016 21:43:19
Quote Anchor link
Nee, ik ben met een formuliertje aan het experimenteren en met een PHP verwerkpagina die de gegevens uit het formulier moet verwerken.

In het formulier heb ik wat experimenteer dingetjes gezet die ik her en der heb opgedaan. Ook uit oude boeken die wellicht wat achterhaald zijn.
Op de verwerkpagina liep ik vast op het verwerken van de in het formulier ingevulde gegevens.

Ook een samenraapsel van stukjes van diverse informatiebronnen.
Ik weet nog niet eens waarom ik naam of ID daar aan toe moet kennen.
En mag dat ook iets totaal anders zijn? BV "identiteit" oid? Niet dat ik dat doe, maar ik vraag me af waarom de kreet "ID" niet werkt, maar "name" wel.
Maar begrijp ik het goed dat "ID" een beschermde kreet is of zo?
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

07/03/2016 22:58:24
Quote Anchor link
Hi Fato,

dit zijn basis html onderdelen. Een formulier werkt met name 'kreten'
Deze naam wordt gebruikt ok bij het verzenden van het formulier de waarde van de input,select,textarea enz een 'naam' te geven.
In je php waar dit naartoe gaat zul je dan de gegevens eruit kunnen halen dmv $_POST['name hier'] of $_GET['name hier'] (ligt eraan of je method POST of GET gebruikt.

er zijn eenmaal 'beschermde kreten' id gebruik je voornamelijk met CSS (ander hoofdstuk, heeft met vormgeving te maken), zelfde als class
Aantal hoofdstukken verder (javascript, jquery, ajax) zal je erachter komen dat je nog meer kan doen met deze 'id'

Ik raad je aan om een paar html tutorials te zoeken en volgen :) komt vast goed!
Gewijzigd op 08/03/2016 08:12:42 door Dennis WhoCares
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.