Waarom krijg ik m'n return waarde niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Jan Kila

Jan Kila

01/07/2022 13:32:38
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
let imgName;
document.querySelector('input').onchange = (e) => {
  const [file] = e.target.files;
  imgName = "/Users/janhkila/Desktop/" + file.name;
  console.log("image name: ", imgName); [line 11]
  return imgName;
}
console.log("image name: ", imgName); [line 14]
/*
[Log] image name:   undefined (main.js, line 14)
[Log] image name:   "/Users/janhkila/Desktop/go-turk-01.png" (main.js, line 11)
*/

Wat zie ik hier over het hoofd?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:11:51
 
Ivo P

Ivo P

01/07/2022 14:11:35
Quote Anchor link
op regel 2 definieer je wat er moet gebeuren als een input van waarde verandert.

Dat geeft uiteindelijk een naam van een plaatje terug. Waarheen is mij niet duidelijk.

Op regel 8 (of 14) zet jij een variabele naar console.log.
Die is gedefineerd, maar heeft geen waarde. Die had je op regel 1 een waarde moeten geven.

Wel kan deze waarde overschreven worden binnen jouw functie die op regel 2 begint. Maar return heeft daar geen toepassing.

Dus: imgName krijgt een waarde zodra input van waarde verandert (onchange).
Tot die tijd is deze var leeg.

--
ik gebruik normaal
var imgName;

ipv "let". Weet niet wat het verschil is.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

01/07/2022 14:45:00
 
Jan Kila

Jan Kila

01/07/2022 19:02:34
Quote Anchor link
Dank voor de reacties, ik ge ermee aan de slag.

Er is nog iets waar ik vreemd van opkijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
  const img = new Image();
  // img.src = '/Users/janhkila/Desktop/cat-davey.JPG';
  img.src = '/../../../cat-davey.JPG';  // <= Dit werkt!
  // img.src = './cat-davey.JPG'; // <= Dit werkt, dat was bekend
  // img.src = '/Users/janhkila/JavaScript/image-on-canvas/cat-davey.JPG';
  // img.src = '/../../../../cat-davey.JPG'; // <= En dit werkt ook!
  img.onload = () => {
 ...

Kan iemand uitleggen waarom een absoluut path niet werkt, maar een ingewikkeld relatief path wel?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

02/07/2022 12:13:39
Quote Anchor link
Welk absolute pad krijg je wanneer je het relatieve pad dat wel werkt in realpath() steekt...?
 
Jan Kila

Jan Kila

02/07/2022 12:25:34
Quote Anchor link
Ward,
Dank voor de reactie.
Inmiddels heb ik gevonden wat ik zocht.
Dat was best lastig omdat ik niet wist waar ik naar moest zoeken.
Maar, als je het zoek argument eenmaal kent; dan is het weer makkelijk.
URL.createObjectURL()
Voor mensen die hetzelfde zoeken:
https://docs.w3cub.com/dom/file/using_files_from_web_applications
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.