Waarom OO?!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3

Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/11/2013 14:46:06
Quote Anchor link
Erwin thanks voor je reactie. Maar hoe zit het dan als je een class hebt die in feite al klaar is, maar waarvan nog 1 method door de child moet worden ingevuld? Dus bijv. het voorbeeld van Ward. Die heeft een abstracte betaal class, maar hij maakt van setAmount een interface.

Had hij volgens jou van setAmount ook een abstract method in de abstract class kunnen maken en de interface laten vervallen? Ik had begrepen dat abstract methods daarvoor zijn bedoeld. Je hebt dus als het ware een "basisclass" waarvan een bepaalde method nog moet worden ingevuld door de child class.

Zoals ik op een andere website las en hierboven ook al citeerde:

Quote:
Abstract classes look a lot like interfaces, but they have something more : you can define a behavior for them. It's more about a guy saying "these classes should look like that, and they got that in common, so fill in the blanks!".

Die setAmount method lijkt me dus exact in dit plaatje passen. De abstract payment class is klaar, maar de child class moet alleen nog even de gaten (in dit geval de setAmount method) opvullen. Of zie ik het verkeerd?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:53:45
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

28/11/2013 14:46:24
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 28/11/2013 14:31:37:
Kunnen jullie aub nog reageren op mijn 2 voorgaande berichten?

Ja, stel dat de baas van de pizzeria besluit te gaan thuisbezorgen. En niet alleen pizza, maar ook allerlei andere gerechten. Alle gerechten kunnen dan de ThuisbezorgenInterface delen, maar jij zit nog steeds met een abstract class die serve() voor in het restaurant voorschrijft én implementeert.

Je maakt het ingewikkelder dan het eigenlijk is. Een interface somt slecht public methoden op die moeten worden geïmplementeerd. Een abstract class kan al methoden implementeren, alleen kun je er geen objecten mee instantiëren.

Als je een abstract class maakt met uitsluitend lege abstract methods, dan is het eigenlijk een interface. En dan kun je beter een interface gebruiken, want die maakt zelfstandige klassen mogelijk die niet verplicht via extends afhankelijk zijn van een andere klasse, maar wel een gemeenschappelijke, gestandaardiseerde API hebben.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/11/2013 14:57:04
Quote Anchor link
>> Als je een abstract class maakt met uitsluitend lege abstract methods, dan is het eigenlijk een interface. En dan kun je beter een interface gebruiken, want die maakt zelfstandige klassen mogelijk die niet verplicht via extends afhankelijk zijn van een andere klasse, maar wel een gemeenschappelijke, gestandaardiseerde API hebben.

Oké, dit begrijp ik. Alleen de scheidslijn wanneer je een abstract class met abstract method versus een interface gebruikt vind ik nog wat onduidelijk. Als ik kijk naar jouw payment class, die is eigenlijk al helemaal klaar, de werking is bekend, alleen moet er nog aan 1 method (setAmount) invulling worden gegeven. Waarom kies je er in dit geval voor om die ene method in een interface te stoppen en niet als abstracte method in de abstracte class? (Ik zeg niet dat jouw oplossing fout is hè! Ik wil alleen weten waarom jij voor een interface kiest zodat ik het beter begrijp.)

Ik heb zelf een abstract autoloader class. Die class bezit alle methods die nodig zijn om de namespaces en de bijbehorende directories in te stellen. Het enige wat per autoloader verschilt, is de loadClass method. Daarom heb ik daar in de abstracte class een abstract method van gemaakt. Is dat dan verkeerd en had dat een interface moeten zijn?
 
Erwin H

Erwin H

28/11/2013 15:00:44
Quote Anchor link
Volgens mij kan je het vrij simpel samenvatten.

Een abstracte class heeft als doel bepaalde functionaliteit te bundelen zodat code niet dubbel hoeft te worden geschreven.
Een interface heeft als doel om af te dwingen dat classes bepaalde methodes (en eventueel ook constantes) publiceren.

Bedenk dus elke keer om welke van de twee redenen je iets wilt doen en bepaal aan de hand daarvan of je een abstracte class of een interface nodig hebt. In sommige gevallen zal je zelfs beide willen gebruiken, met zelfs in beide dezelfde methodes.

Toevoeging op 28/11/2013 15:03:20:

Ozzie PHP op 28/11/2013 14:46:06:
Quote:
Abstract classes look a lot like interfaces, but they have something more : you can define a behavior for them. It's more about a guy saying "these classes should look like that, and they got that in common, so fill in the blanks!".

Die setAmount method lijkt me dus exact in dit plaatje passen. De abstract payment class is klaar, maar de child class moet alleen nog even de gaten (in dit geval de setAmount method) opvullen. Of zie ik het verkeerd?

Foute quote wat mij betreft van iemand die het concept niet helemaal begrijpt (of je hebt een essentieel deel van de tekst weggelaten).
Gewijzigd op 28/11/2013 15:01:23 door Erwin H
 
R van der Meer

R van der Meer

28/11/2013 15:17:25
Quote Anchor link
Moet ik bovenstaande ook lezen of verzorgt het alleen maar meer verwarring?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/11/2013 15:33:28
Quote Anchor link
>> Moet ik bovenstaande ook lezen of verzorgt het alleen maar meer verwarring?

Nee... laat maar even buiten beschouwing :)

>> Een abstracte class heeft als doel bepaalde functionaliteit te bundelen zodat code niet dubbel hoeft te worden geschreven. Een interface heeft als doel om af te dwingen dat classes bepaalde methodes (en eventueel ook constantes) publiceren.

Erwin, oké. Ik volg je aardig! Ben alleen dus wel benieuwd waar in dit plaatje dan een abstract method (binnen een abstracte class) thuishoort?

Ik val weer even terug op het voorbeeld van Ward. Ward heeft een abstracte betaal class. Volgens jouw omschrijving gebruik je die met als doel bepaalde functionaliteit te bundelen zodat code niet dubbel hoeft te worden geschreven. Dat lijkt me te kloppen. Nu heeft Ward de setAmount method in een interface gezet, maar je kunt er ook voor kiezen om geen interface te gebruiken maar de setAmount method als abstract method op te nemen in de abstracte betaal class. En nu zou ik heel graag weten wat het verschil tussen beide manieren is.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

28/11/2013 15:43:25
Quote Anchor link
Een abstract methode was inderdaad ook acceptabel. Er is hier niet echt een goed of fout, meer een keuze. Erwin omschrijft het mooi: de interface is een publicatie, een handleiding en een contract. Juist omdat de interface maar één regel voorschrijft, zijn de voorschriften meteen duidelijk.

Persoonlijk vind ik dit onderscheid het prettigst werken, en het duidelijkst, maar ergens is het inderdaad een keuze die je consequent moet doorvoeren:

• interface: je moet deze methoden implementeren;

• abstract class: deze methoden zijn al voor je geïmplementeerd.

Waar ik me wel aan erger, is dat de interfaces van PHP te vergevensgezind zijn wat de signatures betreft.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

28/11/2013 15:44:43
Quote Anchor link
R van der Meer op 28/11/2013 15:17:25:
Moet ik bovenstaande ook lezen of verzorgt het alleen maar meer verwarring?


Ik vrees dat je topic gekaapt is.
Was jouw vraag helemaal beantwoord?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/11/2013 15:44:53
Quote Anchor link
Ozzie, je bent andermans topic aan het kapen!!!
 
Erwin H

Erwin H

28/11/2013 16:08:59
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 28/11/2013 15:33:28:
Nu heeft Ward de setAmount method in een interface gezet, maar je kunt er ook voor kiezen om geen interface te gebruiken maar de setAmount method als abstract method op te nemen in de abstracte betaal class.

Nee, het is niet 'je kan er ook voor kiezen'. Het gaat erom waarom die methode nodig is.
Heeft de abstracte class die methode al nodig, omdat er bijvoorbeeld ergens een btw berekening wordt gedaan of weet ik veel, maar kan de echte waarde pas bepaald worden in de afgeleide class? -> dan moet de methode als abstracte methode in de abstracte class
Moet de methode worden afgedwongen voor alle classes, omdat er van buiten ook gebruik van moeten kunnen worden gemaakt? Dan stop je het in de interface.

Merk op, op beide vragen kan je ja antwoorden en het kan dus ook zonder problemen voorkomen dat je de methode in zowel abstracte class, als in de interface plaatst. Beide dienen een ander doel, dus het een sluit het ander niet uit! Het is dus niet of/of.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/11/2013 18:59:44
Quote Anchor link
@Ward:

>> • interface: je moet deze methoden implementeren;

Duidelijk!

>> • abstract class: deze methoden zijn al voor je geïmplementeerd.

Kan ik daar dan uit afleiden dat jij in een abstract class nooit abstract methods hebt staan?

@Erwin:

>> Moet de methode worden afgedwongen voor alle classes, omdat er van buiten ook gebruik van moeten kunnen worden gemaakt? Dan stop je het in de interface.

Dit snap ik volledig.

>> Heeft de abstracte class die methode al nodig, omdat er bijvoorbeeld ergens een btw berekening wordt gedaan...

Dit snap ik nog niet. Bedoel je dat een andere method in die abstracte class de abstract method gebruikt? Dus dat de method intern door de abstracte class wordt gebruikt, of bedoel je iets anders?

----------------------------------------------------------
@R van der Meer

Ik dacht een simpele vraag te stellen, maar dat bleek toch niet zo te zijn waardoor ik onbedoeld je topic heb gekaapt. Hiervoor mijn excuses. Is jouw vraag inmiddels beantwoord, of zijn er nog onduidelijkheden?

----------------------------------------------------------
 
Erwin H

Erwin H

28/11/2013 19:38:04
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 28/11/2013 18:59:44:
>> Heeft de abstracte class die methode al nodig, omdat er bijvoorbeeld ergens een btw berekening wordt gedaan...

Dit snap ik nog niet. Bedoel je dat een andere method in die abstracte class de abstract method gebruikt? Dus dat de method intern door de abstracte class wordt gebruikt, of bedoel je iets anders

Precies. Dat is in mijn ogen de enige reden waarom je een abstracte methode in een class maakt (die daarmee dan automatisch zelf abstract moet worden). Dit doe je om zo de afgeleide class de implementatie te laten verzorgen, maar er wel al in de abstracte class vanuit te kunnen gaan dat dat zal gebeuren. Omdat dit puur intern gebeurt (protected methodes), heeft het om die reden geen zin om het in een interface te zetten.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/11/2013 19:53:00
Quote Anchor link
Tja, excuses aanbieden en doorgaan.
Grrrrrrrrr..........
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/11/2013 19:59:47
Quote Anchor link
Oké, dus samenvattend zou je kunnen zeggen:

- een abstract class gebruik je om functionaliteit te bundelen
- een abstract method is een method die door de abstracte class zelf wordt gebruikt, maar moet worden geimplementeerd door de child class
- een interface gebruik je om methods verplicht te stellen die van buitenaf moeten kunnen worden aangeroepen

Kun je dan stellen dat een abstract method nooit van buitenaf moet worden gebruikt en dus altijd protected zal zijn? Immers, als je de method wel van buitenaf moet kunnen gebruiken, dan is het een interface. Is mijn conclusie correct?

>> Merk op, op beide vragen kan je ja antwoorden en het kan dus ook zonder problemen voorkomen dat je de methode in zowel abstracte class, als in de interface plaatst. Beide dienen een ander doel, dus het een sluit het ander niet uit! Het is dus niet of/of.

Bedoel je dan dat je een method foo hebt, die je als abstracte method foo in de abstracte class opneemt én in de interface? Wat is daar dan het voordeel van? Als je foo in de interface zou zetten, dan moet foo dus in de child classes aanwezig zijn. Waarom zou je foo dan nog als abstract method plaatsen? Dat is toch dubbelop?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2013 20:21:59
Quote Anchor link
- Aar -:
Heren, zullen we het gezellig houden, en ontopic blijven?
Dat lijkt mij het beste....

Als Ozzie zelf nog andere vragen heeft mag hij daarvoor een nieuw topic starten. Een topic kapen is niet de bedoeling.
Gewijzigd op 28/11/2013 20:24:48 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/11/2013 20:26:21
Quote Anchor link
Het is hier gezellig hoor Aar! :)
Alleen Ger is boos omdat ik (onbedoeld) een topic heb gekaapt. Ik ga er vanuit dat de topicstarter zich zal melden als hij nog meer wil weten (zie mijn oproep). Ik kan ook een nieuw topic beginnnen, maar aangezien de vraag bijna is beantwoord en we dan de gespreksgeschiedenis in dat topic missen lijkt me dat wat zinloos. Ik wacht nog even op het antwoord van Erwin en dan weet ik voldoende. En zodra de topicstarter zich weer meldt kunnen we weer vol gas on topic.

(volgende keer zal ik overigens wel een nieuw topic starten... ik had alleen gedacht dat mijn vraag iets simpeler in 1x te beantwoorden was... excuus)
Gewijzigd op 28/11/2013 20:27:42 door Ozzie PHP
 
Erwin H

Erwin H

29/11/2013 09:57:44
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 28/11/2013 19:59:47:
>> Merk op, op beide vragen kan je ja antwoorden en het kan dus ook zonder problemen voorkomen dat je de methode in zowel abstracte class, als in de interface plaatst. Beide dienen een ander doel, dus het een sluit het ander niet uit! Het is dus niet of/of.

Bedoel je dan dat je een method foo hebt, die je als abstracte method foo in de abstracte class opneemt én in de interface? Wat is daar dan het voordeel van? Als je foo in de interface zou zetten, dan moet foo dus in de child classes aanwezig zijn. Waarom zou je foo dan nog als abstract method plaatsen? Dat is toch dubbelop?

Je hebt er dus nog steeds niets van begrepen... Dat heb ik namelijk eerder uitgelegd. En verder begrijp ik dat hier antwoorden niet meer op zijn plaats is.
 

Pagina: « vorige 1 2 3



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.