Waarom wil dit niet croppen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »
Jan Kila

Jan Kila

01/09/2022 18:39:09
Quote Anchor link
Kan/wil iemand mij zeggen waarom deze code niet wil croppen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
  <meta charset="UTF-8">
  <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
  <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
  <title>Document</title>
</head>
<body>
  <h1>Image Cropping Javascript</h1>
  <input type="file">
  
  <script>
    const input = document.querySelector('input[type="file"]')
    input.addEventListener('change', (e) => {
      console.log(input.files)
      const reader = new FileReader()
      reader.onload = function() {
        const img = new Image() // 'img' HTMLImageElement
        img.onload = function(){
          let cvs = document.createElement('canvas')
          const ctx = cvs.getContext('2d')
          ctx.drawImage(img, 0, 0)
          orgWidth = img.width
          orgHeigth = img.height
          console.log("orgWidth: ", orgWidth)
          console.log("orgHeigth: ", orgHeigth)
          if (orgWidth > orgHeigth) {
            sWidth = orgHeigth
            sX = Math.floor((orgWidth - orgHeigth) / 2)
            sY = 0
          } else {
            sWidth = orgWidth
            sX = 0
            sY = Math.floor((orgHeigth - orgWidth) / 2)
          }
          console.log("sWidth: ", sWidth)
          console.log("sX: ", sX)
          console.log("sY: ", sY)
          cvs.width = sWidth
          cvs.height = sWidth
          // ctx.drawImage(img, 0, 0)
          // drawImage(img, sx, sy, sWidth, sHeight, dx, dy, dWidth, dHeight);
          ctx.drawImage(img, sX, sY, sWidth, sWidth, 0, 0, sWidth, sWidth)
          document.body.appendChild(img)
        }
        img.src = reader.result
        // now we have an image that we can append to the document
        //document.body.appendChild(img)
      }
      reader.readAsDataURL(input.files[0])
    }, false)
  </script>
</body>
</html>

Ik krijg steeds het originele plaatje terwijl ik een vierkant plaatje verwacht.
Meestal doe ik iets fout, onvoldoende of niet; maar deze keer zie ik het niet (meer).
Een beetje hulp kan ik dan ook goed gebruiken.
Dank op voorhand.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:59:09
 
Jan R

Jan R

01/09/2022 19:18:15
Quote Anchor link
Het werkt perfect maar je voegt enkel de originele foto toe. Niet de canvas :)
 
Jan Kila

Jan Kila

01/09/2022 19:25:29
Quote Anchor link
Jan,
Dan zie ik echt iets over het hoofd want ik begrijp niet wat je bedoelt.
Wil ja dat toelichten?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/09/2022 19:58:17
Quote Anchor link
Het croppen lukt wel, maar je doet dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.body.appendChild(img)

op regel 45 van je script. Je koppelt dus de originele img aan je body element. Als je er dit van maakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.body.appendChild(cvs)

dan koppel je het canvas element waar de gecropte versie op getekend is.
 
Jan Kila

Jan Kila

02/09/2022 10:37:54
Quote Anchor link
@Jan Koehoorn,
Bedankt Jan.
En ik maar denken dat ik op regel 44 de gewijzigde img in de body plaats.

Toevoeging op 02/09/2022 10:37:59:

@Jan Koehoorn,
Bedankt Jan.
En ik maar denken dat ik op regel 44 de gewijzigde img in de body plaats.
 
Jan Kila

Jan Kila

03/09/2022 16:02:35
Quote Anchor link
Dit is wat ik op het oog had; en het werkt als een trein.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
...
<style>
  .canvas {
    width: 150px;
    height: 150px;
    border: 1px solid black;
  }
</style>
<body>
  <h1>Image Editing Javascript</h1>
  <input type="file">
  <br>
  <div class="canvas">
    <canvas id="cvs"></canvas>
  </div>

  <script>
    const cvs = document.getElementById('cvs')
    const ctx = cvs.getContext('2d')
    const img = new Image()
    const input = document.querySelector('input[type="file"]')
    input.addEventListener('change', (e) => {
      const [file] = input.files
      img.src = URL.createObjectURL(file)
      img.onload = function() {
        if (img.height > img.width) {
          sX = 0
          sY = Math.floor((img.height - img.width) / 2)
          sW = img.width
        } else {
          sX = Math.floor((img.width - img.height) / 2)
          sY = 0
          sW = img.height
        }
        ctx.drawImage(img, sX, sY, sW, sW, 0, 0, 150, 150)
        URL.revokeObjectURL(img.src)
      }
    }, false)
  </script>
</body>
</html>

Mijn volgende stap is om het plaatje dat nu in het canvas zit naar de server te uploaden.
1. Ik moet de inhoud van het canvas omvormen naar een blob
2. Vervolgens het blob in een file plaatsen
3. de file uploaden naar de server.
Stukjes en beetjes vind ik op SO, maar ik mis het hele 'plaatje', het overzicht.
Wil iemand me in de goeie richting wijzen?
 
Jan R

Jan R

03/09/2022 18:48:09
Quote Anchor link
Javascript
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
function send() {
    let cfoto = document.getElementById("ccanvas");
    let canvasData = cfoto.toDataURL("image/png");
    let xhttp = new XMLHttpRequest();
    xhttp.onreadystatechange = function() {
        if (this.readyState == 4 && this.status == 200) {
            msg = xhttp.responseText;
            if(msg != "") {
                alert(msg);
            }else{
                location.reload(true);
            }
        }
    };  
    xhttp.open("POST", "getpost.php", true);
    xhttp.setRequestHeader("Content-Type", "application/x-www-form-urlencoded");
    xhttp.send("v=" + canvasData);
    sluit();
}

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
    if(isset($_POST['v'])) {
        $data = $_POST['v'];
        $data = str_replace(' ', '+', $data);
        list($type, $data) = explode(';', $data);
        list($base, $data) = explode(',', $data);
        if($type=='data:image/png' && $base=='base64') {
            $data = base64_decode($data);
            
            $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'] ?? '';
            $ip = '_' . str_replace(':', '.', $ip);
            
            file_put_contents('screendump_' . date('Ymd_his') . $ip . '.png', $data);
            echo 'Bestand opgeslagen!';
        }else{
            echo 'Geen correcte info!';
        }
    }else{
        echo '?';
    }
 
Jan Kila

Jan Kila

03/09/2022 19:04:34
Quote Anchor link
Dank Jan,
Dat opent weer een nieuw gezichtspunt. Eigenwijs als ik ben, zou ik een fetch gebruiken maar dat terzijde.
Inmiddels heb ik toegevoegd;:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
    img.onload = function() {
    ...
      cvs.toBlob( blob => {
        const anchor = document.createElement('a')
        anchor.download = 'cropped-image.png'
        anchor.href = URL.createObjectURL(blob)
        anchor.click()
        URL.revokeObjectURL(anchor.href)
      }, 'image/png', 0.9)


Dit levert me een file met het gecropte en verkleinde plaatje in:
~/Downloads/cropped-image.png

Nu zoek ik naar een mogelijkheid om die file in:
<input type="file" id="upload" name="upload"
te krijgen zonder dat de bezoeker opnieuw op een knop moet drukken.

Is het in javascript mogelijk om een pointer te wijzigen die ongetwijfeld 'ergens' in de ' <input type="file"' instructie verborgen zit. Ik denk het eigenlijk niet omdat dit een veiligheidslek van mega orde zou zijn.
Maar... hoe dan wel?
 
Jan R

Jan R

03/09/2022 19:39:10
Quote Anchor link
Je kan zeker niet de data in een input:file steken. Dit zou moeten impliceren dat je een bestand op de locale computer kunt schrijven. VEILIGHEID=0
Gewijzigd op 04/09/2022 08:16:45 door Jan R
 
Ad Fundum

Ad Fundum

04/09/2022 09:42:15
Quote Anchor link
Daarvoor heb je het DataTransfer object nodig in JavaScript.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
canvas.toBlob(function(blob) {
  let file = new File([blob], 'img.jpg',
    {type: 'image/jpeg', lastModified: new Date().getTime() } ),
  transfer = new DataTransfer();
  transfer.items.add(file);
  let input = document.getElementById('<id_van_je_input_file_element>');
  input.files = transfer.files;
}, 'image/jpeg', 0.9);
Gewijzigd op 04/09/2022 09:44:55 door Ad Fundum
 
Jan Kila

Jan Kila

04/09/2022 11:33:37
Quote Anchor link
@Ad Fundum,
Dank! Ik heb het nog niet uitgewerkt, maar het lijkt vreselijk veel op hetgeen ik bedoel.
Als ik het ga gebruiken zie ik het wel. Ik vraag me nog af of de oorspronkelijke file dan ook uit het <input type="file" ...> element is verdwenen/overschreven.

De HTML Drag and Drop API, heb ik heel niet aan gedacht; nogmaals dank.

Heel knap dat je dit hebt gevonden. In de documentatie kan ik geen method add() van het items object ontdekken. Maar, zoals vaak, ik kijk misschien niet goed.

Toevoeging op 04/09/2022 17:01:06:




Toevoeging op 04/09/2022 17:05:18:

Dit werkt! Helemaal geweldig.
Ook de oude inhoud van <input type="file" ...> is overschreven.
Heel clean, nogmaals dank!
Gewijzigd op 04/09/2022 12:05:40 door Jan Kila
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.