wachtwoord beveiligen!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »
Hoi geen

hoi geen

07/03/2013 22:53:14
Quote Anchor link
Ik heb een vraag.

Ik ben bezig met een inlogsysteem.
Mijn vraag is:

Ik gebruik o.a md5 sha1 + salt en base64_encode om een wachtwoord te beveiligen.
Is dit veilig of kan het nog beter?

dit is mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
function md6($input)
{

    $salt = '1234567890-=qwertyuiop[]asdfghjkl;\zxcvbnm,./*+!@#$%^&*()_=`~QWERTYUIOP{}ASDFGHJKL:"|ZXCVBNM<>?|';
    $output = md5(sha1($input, base64_encode(md5(sha1($salt)))));
    return($output);
}

?>
Gewijzigd op 07/03/2013 22:54:01 door Hoi geen
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 07:40:14
 
Php knipper

php knipper

07/03/2013 23:13:25
Quote Anchor link
bij mijn weten is het slecht, je gaat hierdoor meer mogelijkheden krijgen door het gecodeerde te coderen.

Meschien is het een idee om te tellen om hoeveel letters het gaat en daarop een aangepaste codeer techniek te pakken.

tussen 0 en 5 = md5
groter = sha1

en het wachtwoord sla je dan op als bevoordeeld $aantal.$gecodeertwachtwoord

voorbeeld ik

ik = 2 letters dus md5
wachtwoord in database = 2.D35YHFEF345T6GHRQZGZGERRH ( natuurlijk geen echt codering )
 
Hoi geen

hoi geen

07/03/2013 23:25:04
Quote Anchor link
oke,

Ik dacht eigenlijk zo.

Als ik de code gebruik die hier boven beschreven staat en ik voer in als wachtwoord: wachtwoord1990.

De uitkomst zoals het in de database komt is dan: 4f71fccac43c73545ddd9cd772f37598.

Als je niet wat ik heb gebruikt om van wachtwoord1990 4f71fccac43c73545ddd9cd772f37598 temaken.

Dan lijkt me dat veiliger als alleen md5. om dat je niet weet hoe ik aan de uit komst kom.

Of is dit een verkeerde beredeneerin?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/03/2013 23:42:25
Quote Anchor link
md5 kun je er beter uitslopen. sha1 met je eigen salt is genoeg. Waarschijnlijk stel je jezelf de vraag hoe je beveiliging beter kan maar vergeet je de voordeur van een goed slot te voorzien. Wat ik bedoel te zeggen is dat de zwakste schakel de sterkte van de beveiliging bepaalt. Bijvoorbeeld: Als je jouw salt in een php bestand zet in een goed geconfigureerde webserver dan zal die vanuit de browser niet te achterhalen zijn. Echter wanneer je een zwak wachtwoord gebruikt voor jouw FTP server en een hacker kan daar op inbreken dan is jouw beveiliging - hoe goed je die ook gemaakt hebt - in één klap helemaal waardeloos. Immers kun je vanuit FTP de inhoud van jouw PHP bestanden gewoon downloaden en lezen. Hetzelfde geldt voor je login van je admin panel.
 
Hoi geen

hoi geen

07/03/2013 23:44:46
Quote Anchor link
Oké ik denk dat ik het snap.

Dus alleen de sha1 + salt ( is de salt die ik gebruik niet erg lang? of maakt dit niet uit en zijn bijvoorbeeld 7 leestekensen en letters voldoende.
In iedergeval bebankt voor de duidelijke uitleg!
 

08/03/2013 00:00:54
Quote Anchor link
Zelf doe ik het meestal op de volgende manier. De gebruiker heeft een id die ik in combinatie met een salt gebruik als key. Daarna haal ik het door hash_hmac en dan is het wachtwoord beveiligd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

# Gebruiker als voorbeeld in een array:
$user['id'] = 2;
$user['password'] = 'Kikker123';

# Nu de gegevens door hash hmac halen:
echo hash_hmac('sha512', $user['password'], '@SuperGeheimeCode@'.$user['id'], false);

?>

Ook verplicht ik op een zekere manier de gebruikers om een stevig wachtwoord te kiezen met minstens één cijfer en één hoofdletter.

- edit - Verplichtingen v/d gebruiker
Gewijzigd op 08/03/2013 00:11:07 door
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2013 00:30:29
Quote Anchor link
Beter is het om een iets langere salt aan te maken die random gegenereerd zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

function getRandomString($length = 32) {
    $validCharacters = '0123456789abcdefghijklmnopqrstuxyvwzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUXYVWZ+-*#&@!?$%^&()_={}[]\|/<>';
    $validCharNumber = strlen($validCharacters);
 
    $result = "";
 
    for ($i = 0; $i < $length; $i++) {
        $index = mt_rand(0, $validCharNumber - 1);
        $result .= $validCharacters[$index];
    }

 
    return $result;
}

 
echo getRandomString();
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/03/2013 08:01:02
Quote Anchor link
@Frank: hoe reproduceer je die salt dan weer op het moment dat je het wachtwoord gaat controleren?
 
Marvin H

Marvin H

08/03/2013 09:22:57
Quote Anchor link
@Ozzie, je kan de salt toch in de database opslaan en een extra hash gebruiken die altijd hetzelfde is? Maar goed, dat is een beetje overbodig...:)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2013 10:02:49
Quote Anchor link
@Ozzie: Ozzie dit is een generator voor een willekeurige string. Die string copy-paste je gewoon in je config.php file.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$salt
= 'Ht%79enzonogmeerrarekarakters';
?>


@Marvin: Ik zou de salt niet in de database opslaan. als een hacker in je database is binnengedrongen dan loopt ie tegen gecodeerde wachtwoorden aan en heeft ie gelijk wat ie nodig heeft om ze te decoderen. Gewoon in PHP laten staan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/03/2013 10:59:14
Quote Anchor link
@Frank:

Ik begrijp je niet helemaal. Je schrijft 1 code om een salt te maken, en die ene salt sla je op in je config file? Dan kun je die salt toch ook gewoon zelf verzinnen?
 
Hoi geen

hoi geen

08/03/2013 12:06:34
Quote Anchor link
dit snap ik inderdaad ook niet helemaal!
 

08/03/2013 12:11:04
Quote Anchor link
Een willekeurige salt ben ik ook wel voor. Maar liever gebruik ik dan de gebruiker id, een stuk van het email adres (eventueel geencrypteerd). Het wachtwoord moet dan ook wel opnieuw opgeslagen worden als de gebruiker zijn gegevens veranderd. Maar dan denk ik wel dat je meer controle hebt over de gegevens. Want als je de key in het config bestand niet goed bewaard dan ben je natuurlijk de pineut. Bij mij is dit ook zo. Daarom sla ik mijn key altijd meermaals beveiligd op.

Zelf gebruik ik hash_hmac met een key dat ik in een config bestand opsla. Meestal genereer ik mijn keys via Wordpress.
Gewijzigd op 08/03/2013 12:14:49 door
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.