Wachtwoord encrypten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sam H

Sam H

23/01/2013 15:56:39
Quote Anchor link
Hey iedereen,

ik ben me wat aan het verdiepen in wachtwoordbeveiliging. Ik gebruik altijd gewoon een MD5 maar nu vraag ik me af of dit wel zo veilig is?

Ik heb al redelijk wat gelezen en heb al wel ontdekt dat je best niet meerde hashes over elkaar gebruikt omdat het dan makelijker 'te kraken' is. Hoe komt dit ik snap de analogie hier niet van. Welke methode gebruiken jullie?

Alvast bedankt
Gewijzigd op 23/01/2013 15:56:54 door Sam H
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:21:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/01/2013 16:06:54
Quote Anchor link
De beste manier is SHA1() met een unieke salt...

Dus $pass = "PHpHu1pi$7H383$7".$_POST['password'];
Zodra je de leden zich aanmelden sla je hun password op met die unieke salt ervoor. Zo is kraken zeer lastig, gezien het wachtwoord uiteindelijk minimaal 26 tekens kent (ervanuitgaande dat je alleen wachtwoorden toestaat van 6 tekens lang.
Gewijzigd op 23/01/2013 16:07:19 door - Ariën -
 
Sam H

Sam H

23/01/2013 16:17:41
Quote Anchor link
Ah ik dacht altijd dat bij een salt erdoorheen werd gegooid als volgt:
Salt: APPELS
Pass: phphulp123

=> pAhpPhPuElpL1S23

Simpel voorbeeld maar je snapt wel wat ik bedoel.

EDIT:

Ik vond over sha1 dit nog op php.net:
Quote:
Note: Secure password hashing
It is not recommended to use this function to secure passwords, due to the fast nature of this hashing algorithm. See here for details.
Gewijzigd op 23/01/2013 16:20:04 door Sam H
 
Moose -

Moose -

23/01/2013 16:18:59
 
Sam H

Sam H

23/01/2013 16:23:40
Quote Anchor link
Als ik het artikel goed versta, wilt het zeggen dat bcrypt een zeer traag encryptie algoritme is. Dus dit is veiliger omdat het voor bruteforce attacks pakken langer gaat duren? Dus het enige wat bcrypt doet, is de tijd nodig om in te loggen tragen maken, of zit ik mis?
Alvast bedankt beiden voor de hulp
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/01/2013 16:26:11
Quote Anchor link
Sam H op 23/01/2013 16:17:41:

Ik vond over sha1 dit nog op php.net:
Quote:
Note: Secure password hashing
It is not recommended to use this function to secure passwords, due to the fast nature of this hashing algorithm. See here for details.

Tenzij je een salt gebruikt.
 
Sam H

Sam H

23/01/2013 16:38:43
Quote Anchor link
Ik heb hier een class gevonden die bcrypt genereert en verifieerd.
Als ik het localhost run, duurt het 9 seconden (!) voor het simpele wachtwoord 'password' te encrypten.
Dit is toch wel héél erg lang ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
<?php
class Bcrypt {
  private $rounds;
  public function __construct($rounds = 12) {
    if(CRYPT_BLOWFISH != 1) {
      throw new Exception("bcrypt not supported in this installation. See http://php.net/crypt");
    }


    $this->rounds = $rounds;
  }


  public function hash($input) {
    $hash = crypt($input, $this->getSalt());

    if(strlen($hash) > 13)
      return $hash;

    return false;
  }


  public function verify($input, $existingHash) {
    $hash = crypt($input, $existingHash);

    return $hash === $existingHash;
  }


  private function getSalt() {
    $salt = sprintf('$2a$%02d$', $this->rounds);

    $bytes = $this->getRandomBytes(16);

    $salt .= $this->encodeBytes($bytes);

    return $salt;
  }


  private $randomState;
  private function getRandomBytes($count) {
    $bytes = '';

    if(function_exists('openssl_random_pseudo_bytes') &&
        (
strtoupper(substr(PHP_OS, 0, 3)) !== 'WIN')) { // OpenSSL slow on Win
      $bytes = openssl_random_pseudo_bytes($count);
    }


    if($bytes === '' && is_readable('/dev/urandom') &&
       (
$hRand = @fopen('/dev/urandom', 'rb')) !== FALSE) {
      $bytes = fread($hRand, $count);
      fclose($hRand);
    }


    if(strlen($bytes) < $count) {
      $bytes = '';

      if($this->randomState === null) {
        $this->randomState = microtime();
        if(function_exists('getmypid')) {
          $this->randomState .= getmypid();
        }
      }


      for($i = 0; $i < $count; $i += 16) {
        $this->randomState = md5(microtime() . $this->randomState);

        if (PHP_VERSION >= '5') {
          $bytes .= md5($this->randomState, true);
        }
else {
          $bytes .= pack('H*', md5($this->randomState));
        }
      }


      $bytes = substr($bytes, 0, $count);
    }


    return $bytes;
  }


  private function encodeBytes($input) {
    // The following is code from the PHP Password Hashing Framework
    $itoa64 = './ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789';

    $output = '';
    $i = 0;
    do {
      $c1 = ord($input[$i++]);
      $output .= $itoa64[$c1 >> 2];
      $c1 = ($c1 & 0x03) << 4;
      if ($i >= 16) {
        $output .= $itoa64[$c1];
        break;
      }


      $c2 = ord($input[$i++]);
      $c1 |= $c2 >> 4;
      $output .= $itoa64[$c1];
      $c1 = ($c2 & 0x0f) << 2;

      $c2 = ord($input[$i++]);
      $c1 |= $c2 >> 6;
      $output .= $itoa64[$c1];
      $output .= $itoa64[$c2 & 0x3f];
    }
while (1);

    return $output;
  }
}

?>
 
Aad B

Aad B

23/01/2013 16:48:53
Quote Anchor link
Brute force gewoon uitsluiten, drie keer fout = gelocked en nieuw password aanvragen door gebruiker.
 
Sam H

Sam H

23/01/2013 16:50:12
Quote Anchor link
Ja dit gebruik ik ook (enkel ipv gelocked gebruik ik een timeout van 5 minuten).
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/01/2013 16:55:14
Quote Anchor link
Aad B op 23/01/2013 16:48:53:
Brute force gewoon uitsluiten, drie keer fout = gelocked en nieuw password aanvragen door gebruiker.

Is dat niet heel erg extreem? De gebruiker logt per ongeluk 3x verkeerd in en moet dan meteen een nieuw wachtwoord aanvragen? Lijkt me niet echt gebruiksvriendelijk.
 
Erwin H

Erwin H

23/01/2013 16:55:54
Quote Anchor link
Aad B op 23/01/2013 16:48:53:
Brute force gewoon uitsluiten, drie keer fout = gelocked en nieuw password aanvragen door gebruiker.

En wat als ze in een brute force attack een hele lijst met usernamen aflopen, maar dan met elke keer hetzelfde (een gebruikelijk) password? Ben je alsnog de Sjaak.

Brute Force attacks kan je helaas niet met een simpele beveiliging voorkomen. Als dat namelijk zou kunnen zou het niet meer voorkomen. Meerdere beveiligingen is altijd beter.
- loggen waar de aanvragen vandaan komen
- loggen op welke username er wordt geprobeerd
- inlog vertragen

En als iemand nog andere mogelijkheden heeft om attacks tegen te gaan ben ik ook nog wel benieuwd.
 
Sam H

Sam H

23/01/2013 16:59:33
Quote Anchor link
Ik sla momenteel het IP adres en username op bij een mislukte inlogpoging, is dit groter dan 3 dan geef ik die username en/of IP een timeout van 5 minuten. Nu ga ik ook bcrypt gebruiken, ik heb een class gevonden waarbij het ongeveer 3 seconden duurt om een wachtwoord te verifiëren.
Dus dit lijkt me wel veilig genoeg?

Voor de geïnteresseerden, dit is de uiteindelijke klasse die ik ga gebruiken (de vorige deed er 9 seconden over, dit lijkt me wat extreem):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
 
class Bcrypt {
  private $rounds;
  private $prefix;
  
  public function __construct($prefix = '', $rounds = 12) {
    if(CRYPT_BLOWFISH != 1) {
      throw new Exception("bcrypt not supported in this installation. See http://php.net/crypt");
    }

 
    $this->rounds = $rounds;
    $this->prefix = $prefix;
  }

 
  public function hash($input) {
    $hash = crypt($input, $this->getSalt());
 
    if(strlen($hash) > 13)
      return $hash;
 
    return false;
  }

 
  public function verify($input, $existingHash) {
    $hash = crypt($input, $existingHash);
 
    return $hash === $existingHash;
  }

 
  private function getSalt() {
    // the base64 function uses +'s and ending ='s; translate the first, and cut out the latter
    return sprintf('$2a$%02d$%s', $this->rounds, substr(strtr(base64_encode($this->getBytes()), '+', '.'), 0, 22));
  }

  
  private function getBytes() {
    $bytes = '';
 
    if(function_exists('openssl_random_pseudo_bytes') &&
        (
strtoupper(substr(PHP_OS, 0, 3)) !== 'WIN')) { // OpenSSL slow on Win
      $bytes = openssl_random_pseudo_bytes(18);
    }

 
    if($bytes === '' && is_readable('/dev/urandom') &&
       (
$hRand = @fopen('/dev/urandom', 'rb')) !== FALSE) {
      $bytes = fread($hRand, 18);
      fclose($hRand);
    }

    
    if($bytes === '') {
      $key = uniqid($this->prefix, true);
      
      // 12 rounds of HMAC must be reproduced / created verbatim, no known shortcuts.
      // Changed the hash algorithm from salsa20, which has been removed from PHP 5.4.

      for($i = 0; $i < 12; $i++) {
        $bytes = hash_hmac('snefru256', microtime() . $bytes, $key, true);
        usleep(10);
      }
    }

    
    return $bytes;
  }
}

 
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/01/2013 17:03:04
Quote Anchor link
Gewoon een vertraging per IP.

3x een foute pass, 10 seconden wachttijd, daarna meer drie, en dan steeds 25 sec wachttijd en dat steeds ophogen of het IP blokkeren na verloop van tijd.

Zorg ervoor dat de gebruiker buiten schot blijft.
 
Sam H

Sam H

23/01/2013 17:03:59
Quote Anchor link
Ik heb gehoord dat hackers constant van IP adres veranderen (hoe, geen idee) en daarom doe ik ook de username.
 
Eddy E

Eddy E

23/01/2013 18:43:44
Quote Anchor link
Precies, gewoon IP en/of gebruikersnaam.
Als er op 1 gebruikersnaam 3 (of meer) inlogpogingen zijn gewoon met sleep() de boel een paar seconden vertragen.
En na 10x IP adres blokkeren (al is het maar voor 10 minuten).
 
Sam H

Sam H

23/01/2013 19:02:58
Quote Anchor link
En dan voor de hash is eigenlijk MD5 prima?
 
Eddy E

Eddy E

23/01/2013 19:55:01
Quote Anchor link
Nee, MD5 is A-Z, a-z en 0-9
Dan mis je alle $*(@&$_#Y)#€½¾@!&*()[]|\ dingen bijvoorbeeld terwijl die juist het moeilijk maken.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

23/01/2013 20:22:14
Quote Anchor link
Inderdaad, MD5 en SHA1 zijn hashes en GEEN encryptie.
Die hashes zijn algoritmes die je zelf kunt programmeren, en daardoor kan je gewoon ook simpel gestelt ze terugvoeren naar het oorspronkelijke als je de tijd en de moeite neemt.
 
Sam H

Sam H

23/01/2013 20:24:36
Quote Anchor link
Dus wat moet ik dan gebruiken? Toch Bcrypt?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/01/2013 20:26:40
Quote Anchor link
Eddy E op 23/01/2013 18:43:44:
... gewoon met sleep() de boel een paar seconden vertragen.

Hoe moet ik dat zien... kun je dan sleep instellen op 5 minuten en doet de website dan 5 minuten niks meer?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

23/01/2013 20:29:39
Quote Anchor link
SSL is de meest optimale beveiliging, de rest is allemaal maar een beetje extra hangsloten op de deur.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.