Wachtwoord genereren, hoeveel veiliger kan dit?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »
G P

G P

20/08/2012 02:59:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

function txt_to_pass ($txt = NULL, $times = 3){
    $alfa = 'abcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789';
    $beta = 'kgnvy39bwmp41sjx02eqfci6lau8hdrzt7o5';
    $txt = isset($txt) ? $txt : NULL;
    $new_pass = '';
    for ($check=0; $check<strlen($txt); $check++){
        $letter = substr($txt, $check, 1);
        $found = '0';
        for ($i='0'; $i<=strlen($beta); $i++){
            if (substr(strtolower($alfa), $i, 1) == strtolower($letter)){
                $found = '1';
                if ($letter === strtolower($letter)){
                    $new_pass .= substr(strtoupper($beta), $i, '1');
                }
elseif($letter === strtoupper($letter)) {
                    $new_pass .= substr(strtolower($beta), $i, '1');
                }
else {
                    $new_pass .= $letter;
                }
            }
        }

        if ($i > strlen($beta) && $found == '0'){
            $new_pass .= $letter;
        }
    }

    for ($i=0; $i<$times; $i++){
        $new_pass = strrev($new_pass);
        $new_pass = sha1($new_pass);
    }

    return $new_pass;
}


print txt_to_pass('Mijn Wachtwoord!', 1).'<br />'.PHP_EOL;
print txt_to_pass('Mijn Wachtwoord!', 5).'<br />'.PHP_EOL;
print txt_to_pass('MijnWachtwoord', 5).'<br />'.PHP_EOL;

?>
Kan dit nu nog veiliger?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:55:39
 
Eddy E

Eddy E

20/08/2012 09:22:17
Quote Anchor link
Regel 6 lijkt me wat overbodig, aangezien je dat op regel 3 ook al doet. Als er geen eerste string wordt geleverd, dan is $txt altijd NULL.
Tenslotte doe je dat met $times ook niet.

Voor de rest, prima zo toch?
crypt() doet iets vergelijkbaars....
 
Kris Peeters

Kris Peeters

20/08/2012 10:52:56
Quote Anchor link
Ik zou er trouwens dit van maken:

function txt_to_pass ($txt = '', $times = 3){

Binnenin de functie wordt $txt overal gebruikt als string. Dan liever een lege string dan een NULL
 
Flip --

Flip --

22/08/2012 13:02:23
Quote Anchor link
Regel 11: $i wordt defineerd als string en wordt dan incremented++. Zal vast wel werken, zeer vreemd wel.

$found lijkt als boolean te worden ingezet, gebruik dan ook true en false in plaats van string waarders '0' en '1'

regel 14 type controle overbodig.

Maar je originele vraag: ja het kan altijd veiliger, bcrypt() is een van de veiligste, zo niet de veiligste.

Even de uitleg:

Regel 8-26: je genereerd / verandert letters op een bepaalde manier --> kan gekraakt worden. Dit is zeg maar een beetje geheimcode zoals we dat op school deden, het alfabet en dan 5 letters verschuiven (maar dan de geavanceerde versie).

Regel 27-30: $times op 1 of 5 instellen is nog te snel. strrev() voegt verder niets toe aan het moeilijker maken om te kraken (relatief). sha1 is een twijfelachtig hashing algoritme gebruik sha256 als je al geen bcrypt wil gebruiken.

En verder .. waar is je salt ?!?! als $beta een salt moet voorstellen dan pak je dezelfde salt voor ieder wachtwoord. Maar je moet voor ieder wachtwoord een nieuwe unieke sat genereren en deze samen met het wachtwoord opslaan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2012 13:04:20
Quote Anchor link
De salt hoort niet in deze functie.

Dit is alleen het genereren van een random string, voor bijv. een password.
De encryptie komt er later bovenop... ;-)
Gewijzigd op 22/08/2012 13:05:41 door - Ariën -
 
Flip --

Flip --

22/08/2012 13:43:38
Quote Anchor link
Voor het genereren van een random string heb je geen input nodig 'Mijn Wachtwoord!'.

Verder wordt er ook geen encryptie toegepast bij wachtwoorden maar hashing.
 
Pim -

Pim -

27/08/2012 18:24:46
Quote Anchor link
Waarom zou dit beter zijn dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$chars
= 'abcdef...';
$str = '';
for($i = 0; $i < $len; $i++) {
    $str .= $chars[ mt_rand(0, strlen($chars)-1) ];
}

?>
 
Niels K

Niels K

27/08/2012 18:59:17
Quote Anchor link
Waarom wil je het genereren van een wachtwoord veilig maken?

Wat dacht je van deze Pim ? ;-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
$pass
= substr(str_shuffle('abcdefghijkmnpqrstuvwxyzABCDEFGHJKLMNPQRSTUVWXYZ23456789'), 0, rand(6,8));
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.