Wachtwoord hashen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »
- Rob -

- Rob -

04/04/2017 16:56:24
Quote Anchor link
Hallo!

Als ik wachtwoorden zoals: test hash en controleer met de volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$password = password_hash(md5(hash('sha256', sha1(md5('test')))), PASSWORD_DEFAULT);


    if (password_verify(md5(hash('sha256', sha1(md5('test')))), $password))
    {
        echo 'test';
    }


Dan zou dit toch hartstikke veilig moeten zijn? Want wie komt er nou achter zulke ritmes (als ik dat bv. 10 keer achter elkaar door elkaar haal).

En van de link https://crackstation.net/hashing-security.htm
snap ik het niet helemaal.

Dus wie zou mij kunnen uitleggen waarom dit niet veilig is?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:52:57
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/04/2017 18:58:54
Quote Anchor link
Waarom zou je nog eens hash(), sha1() en md5() erratum toe willen voegen? Het standaard geheel is al veilig zat. En anders kan je de 'cost' iets ophogen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

04/04/2017 19:54:34
Quote Anchor link
Als je een lange hash nog eens door een algoritme voor een kortere hash haalt, maak je het geheel onveiliger.

Als je bijvoorbeeld 10.000 wachtwoorden door een hash met maar 1.000 mogelijke combinaties haalt, houd je niet 10.000 maar slechts 1.000 combinaties over. Iets soortgelijks gebeurt wanneer je md5(sha1(…)) gebruikt: je beperkt het grotere aantal combinaties van SHA-1 tot het kleinere aantal combinaties van MD5.

Daarom is jouw variant md5(hash('sha256', sha1(md5('test')))) technisch eigenlijk gewoon even erg, maar veroorzaakt die daarnaast nog schijnveiligheid: je lijkt sterk te coderen met SHA-256, maar verzwakt de boel tot MD5.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/04/2017 20:23:43
Quote Anchor link
Dit soort dingen vind ik zelf ook altijd lastig te begrijpen.

>> Als je bijvoorbeeld 10.000 wachtwoorden door een hash met maar 1.000 mogelijke combinaties haalt, houd je niet 10.000 maar slechts 1.000 combinaties over.

Ward, mag ik even van de gelegenheid gebruik maken om je te complimenteren met je duidelijke antwoord. Hoe je het hier uitlegt, is erg helder. Een ketting is zo sterk als z'n zwakste schakel ... in dit geval dus die md5.
 
- Rob -

- Rob -

04/04/2017 20:32:53
Quote Anchor link
Maar als ik sha256 nou eerst doe, dan sha1 en dan md5, is het toch juist veiliger?

Toevoeging op 04/04/2017 20:37:28:

Want dan moet een hacker 3 combinaties van 3 verschillende hashes achterhalen, right?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

04/04/2017 20:42:59
Quote Anchor link
Nee natuurlijk is dat niet veiliger, het maakt voor de volgorde niets uit, alleen de zwakste schakel telt.
Een hacker die sha256 kan achterhalen kan de rest ook achterhalen.
 
- Rob -

- Rob -

04/04/2017 20:44:03
Quote Anchor link
Dan blijf ik gewoon lekker password_hash(ww, PASSWORD_DEFAULT) gebruiken :)
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

04/04/2017 20:45:40
Quote Anchor link
Ik zou voor de zekerheid ook geen PASSWORD_DEFAULT gebruiken, wat zal er namelijk gebeuren als de default verandert? Dan werkt je login routine opeens niet meer met bestaande accounts.
 
- Rob -

- Rob -

04/04/2017 20:46:19
Quote Anchor link
Wat moet ik dan gebruiken?

Toevoeging op 04/04/2017 20:46:31:

PASSWORD_BYCRYPT?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

04/04/2017 20:50:21
Quote Anchor link
Bcrypt is momenteel de default, dus dat is momenteel gelijk aan wat je toch al had. Wel zo veilig dan dus.
 
- Rob -

- Rob -

04/04/2017 20:52:53
Quote Anchor link
Oké, maar dan wordt het dus password_hash(ww, PASSWORD_BYCRYT) ipv password_hash(ww, PASSWORD_DEFAULT)
Maar is sha256 niet veiliger? Of maakt dat niet zo veel uit?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

04/04/2017 20:58:21
Quote Anchor link
Bcrypt werkt net even anders dan sha256. Het is dus geen vraag over veiligheid, maar over de methode. Bcrypt levert geen 2x dezelfde waarde op, waardoor je ook kunt besluiten om na een correcte inlogpoging een nieuwe hash in de database op te slaan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/04/2017 01:34:24
Quote Anchor link
>> waardoor je ook kunt besluiten om na een correcte inlogpoging een nieuwe hash in de database op te slaan.

Is dat gebruikelijk?
 
Bart V B

Bart V B

05/04/2017 08:52:07
Quote Anchor link
Dat kan. Zie http://php.net/manual/en/function.password-needs-rehash.php
Een voordeel lijkt me, dat als er een nieuwe word gegenereerd je een brute force bijna onmogelijk maakt.
Quote:
Ik zou voor de zekerheid ook geen PASSWORD_DEFAULT gebruiken, wat zal er namelijk gebeuren als de default verandert? Dan werkt je login routine opeens niet meer met bestaande accounts.

Ehm... Hier wil even op inhaken.

Dat is toch echt niet wat de manual voorschrijft.
Ik meen zelfs te hebben gelezen dit juist WEL te gebruiken omdat het kan veranderen.
Het enige waar je over na moet denken is dat je het op moet slaan in een kolom die een behoorlijke grote is. bij php5.5 zo de grote van kolom 60 karakters genoeg moeten zijn, maar omdat hij in de toekomst kan veranderen word het advies gegeven om hem 255 karakters te maken. En als je php 7 gebruikt is een salt niet meer nodig extra toe te voegen, want dat doet hij voortaan zelf.
Gewijzigd op 05/04/2017 09:02:58 door Bart V B
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

05/04/2017 09:11:49
Quote Anchor link
Als je alleen de hash wijzigt maar het wachtwoord niet, is het wachtwoord nog steeds bruikbaar en kun je dus remote bruteforcen. Je kunt brute force beter tegengaan door het aantal requests per periode, per IP-adres en per gebruikersnaam te beperken en door een zware work factor te gebruiken.

Het rehashen dient vooral een ander doel: als de hashes (dus de database) in verkeerde handen zijn gevallen, worden die bij een rehash onbruikbaar. Aangezien diefstal van wachtwoordhashes niet altijd onmiddellijk wordt ontdekt, beperk je automatisch de potentiële schade voor actieve gebruikers door wachtwoorden bij een login te rehashen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.