Wachtwoord onthouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Pim -

Pim -

17/02/2011 14:38:24
Quote Anchor link
Karl Karl op 17/02/2011 12:40:14:
Pim - op 17/02/2011 12:22:04:
Maar ik snap niet waarom mensen cookies als 'onveilig' en daarom 'onbruikbaar' beschouwen...


Wie zijn bij jou mensen? Dus naar wie verwijs jij?
Ik heb het ook over cookies, maar mijn punt is dat je er geen wachtwoord in moet opslaan.


Hohoho, voel je je aangevallen?
Het valt me op dat ik vaak zie dat mensen, leden van dit forum, menen dat cookies niet gebruikt moeten worden. Uiteraard gaat het (bij lange na) niet om iedereen hier, maar dat lijkt me vanzelfsprekend...
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 13:25:18
 

17/02/2011 14:41:49
Quote Anchor link
Pim - op 17/02/2011 14:38:24:
Karl Karl op 17/02/2011 12:40:14:
Pim - op 17/02/2011 12:22:04:
Maar ik snap niet waarom mensen cookies als 'onveilig' en daarom 'onbruikbaar' beschouwen...


Wie zijn bij jou mensen? Dus naar wie verwijs jij?
Ik heb het ook over cookies, maar mijn punt is dat je er geen wachtwoord in moet opslaan.


Hohoho, voel je je aangevallen?
Het valt me op dat ik vaak zie dat mensen, leden van dit forum, menen dat cookies niet gebruikt moeten worden. Uiteraard gaat het (bij lange na) niet om iedereen hier, maar dat lijkt me vanzelfsprekend...


Nee, het is alleen een verkapte vorm van nog eens mijn standpunt duidelijk te maken.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/02/2011 15:32:03
Quote Anchor link
Zou iemand kunnen helpen met mijn laatste vraag (zie vorige pagina)?
 
Pim -

Pim -

17/02/2011 15:41:24
Quote Anchor link
Ik zou 1 'remember' cookie maken met USERID-SECRET
Dit geheim kan je random maken en dan opslaan in de DB, of je kan een hash van wat gegevens nemen met een salt erbij.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$salt
= 'asfasl;gjsjf092ui4piu';

$hash = sha1($user['id'] . $user['birth_date'] . $user['naam_hond'] . $salt);

setcookie('remember', $user['id'] . '-' . $hash);
?>
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/02/2011 15:47:38
Quote Anchor link
En hoe zit het dan met het ip adres?
 
Arjan -

Arjan -

17/02/2011 16:33:17
Quote Anchor link
Als je bij het aanmaken van een cookie (op de veilig manier uiteraard) ook het ipadres in de database opslaat, dan kan je bij het controleren van de cookie ook controleren of het ip-adres in de database overeenkomt met het ipadres van de pc die probeert in te loggen.

Je hoeft dan alleen in de database, bij de hash die je gebruikt in de cookie, het ipadres op te slaan. Met een simpele $_SERVER['REMOTE_ADDR'] kan je controleren of de ipadressen overeenkomen. Zo niet, dan reset je alles uit veiligheidsoverwegingen (dus cookies (evt. sessies) verwijderen en hash uit de database verwijderen).

Dit is een methode om de kans van het stelen van cookies te verkleinen.

Om te zorgen dat je op meerdere locaties kan inloggen is het wellicht handig om een aparte tabel te maken in de database, waarin je de verschillende sessies / cookie gegevens opslaat (inclusief ipadres) en koppelt aan de user tabel. Zodoende kunnen mensen op verschillende locaties inloggen en kan je (net als op tweakers) de gebruiker zelf laten bepalen op welke locaties hij / zij uitgelogd wil worden / ingelogd wil zijn (sessiebeheer). In bepaalde situaties kan dit wel onveilig zijn (zoals op openbare computers, etc.). Echter kan je de gebruiker een keuze voorschotelen of de login onthouden moet worden of dat het alleen om een eenmalige sessie gaat.

Er zijn veel mogelijkheden, alleen is het belangrijk een goede afweging te maken tussen de verschillende veiligheidsricico's die de verschillende methoden met zich meebrengen.
Gewijzigd op 17/02/2011 20:16:05 door Arjan -
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/02/2011 20:12:07
Quote Anchor link
@Pim-

Moet ik dan in de database het ip én de hash opslaan en dan alleen controleren of deze overeenkomen met de hash in de cookie en het ip adres van de gebruiker? Of moet ik de hash niet in de database opslaan en die telkens opnieuw genereren?
 
Arjan -

Arjan -

17/02/2011 20:15:13
Quote Anchor link
Kijk nou eens in de reactie boven jou :s. Daar staat het antwoord toch duidelijk in.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/02/2011 21:33:22
Quote Anchor link
Ok, en is een verdere controle dan nog nodig, of kan ik aannemen dat niemand het kan hacken en kan ik hem meteen naar de beveiligde pagina doorsturen?
 
Arjan -

Arjan -

17/02/2011 23:46:03
Quote Anchor link
Als de hash (bijv. in combinatie met de id van de user) in de cookie overeenkomt met de gegevens in de database en het ipadres overeenkomt met het ipadres waarop de cookie is aangemaakt dan is het al redelijk veilig om diegene gelijk in te loggen. Echter is de manier waarop je deze controles uitvoert en iemand laat inloggen ook van invloed op de veiligheid van je systeem.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

18/02/2011 15:13:38
Quote Anchor link
Dan zit ik alleen met een probleem. Elke gebruiker kan een account aanmaken en dus inloggen voor Onderdeel 1 en Onderdeel 2. Beide hebben een aparte database. Ook de homepage heeft een aparte database.

Nu moet ik dus twee database connecties hebben.
- Die van het onderdeel waar de speler wil inloggen (voor controle van wachtwoord etc).
- Die van de homepage voor het invullen van het ipadres en de hash enzo, en voor overige zaken als nieuws.

Hoe kan ik meerdere database connecties maken? Het schijnt dat dat niet kan, maar dat is toch apart?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

18/02/2011 15:18:13
 
Jordy nvt

Jordy nvt

19/02/2011 10:47:46
Quote Anchor link
En hoe kan ik dan op de hoofdpagina aangeven of de gebruiker is ingelogd (bv: welkom Jordy)?

Moet ik in de database ook het user_id opslaan zodat ik daarvan de naam kan ophalen? Of moet ik in een cookie de naam opslaan?

Pim heeft in zijn voorbeeld een script gemaakt waarbij een cookie aangemaakt wordt met [user_id]-[hash]. Waarvoor is dit user_id?
Gewijzigd op 19/02/2011 12:09:22 door Jordy nvt
 
Jordy nvt

Jordy nvt

20/02/2011 13:40:55
Quote Anchor link
Zou iemand het laatste probleem nog kunnen oplossen?
 
Jordy nvt

Jordy nvt

24/02/2011 16:33:54
Quote Anchor link
Dan zit ik alleen met een probleem. Elke gebruiker kan een account aanmaken en dus inloggen voor Onderdeel 1 en Onderdeel 2. Beide hebben een aparte database. Ook de homepage heeft een aparte database.

Nu moet ik dus twee database connecties hebben.
- Die van het onderdeel waar de speler wil inloggen (voor controle van wachtwoord etc).
- Die van de homepage voor het invullen van het ipadres en de hash enzo, en voor overige zaken als nieuws.

Hoe kan ik meerdere database connecties maken? Het schijnt dat dat niet kan, maar dat is toch apart?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/02/2011 17:32:19
Quote Anchor link
Die vraag komt me bekend voor ...

Ik zal me dan ook maar herhalen.

Met PDO


Een voorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$db1
= new PDO('mysql:host=localhost;dbname=phphulp','mijn_usernaam','paswoord1');
$db2 = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=andere_database','mijn_usernaam2','paswoord2');

$sql1 = "SELECT * FROM shoutbox LIMIT 5";
$sql2 = "SELECT * FROM ipadressen LIMIT 6";

$res1 = $db1->query($sql1);
$res2 = $db2->query($sql2);

echo 'DB 1: ';
foreach($res1 as $row)
{

    echo '<pre>'. print_r($row, 1) .'</pre>';
}

echo '<br/><br/><br/>DB 2: ';
foreach($res2 as $row)
{

    echo '<pre>'. print_r($row, 1) .'</pre>';
}


?>
 

24/02/2011 20:18:38
Quote Anchor link
Hoezo twee verschillende databases?
 
Jordy nvt

Jordy nvt

25/02/2011 19:21:35
Quote Anchor link
Sorry, ik had mijn verkeerde vraag gekopieerd, sorry. Ik bedoelde deze vraag:

En hoe kan ik dan op de hoofdpagina aangeven of de gebruiker is ingelogd (bv: welkom Jordy)?

Moet ik in de database ook het user_id opslaan zodat ik daarvan de naam kan ophalen? Of moet ik in een cookie de naam opslaan?

Pim heeft in zijn voorbeeld een script gemaakt waarbij een cookie aangemaakt wordt met [user_id]-[hash]. Waarvoor is dit user_id?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

26/02/2011 00:00:18
Quote Anchor link
Inderdaad, hoezo twee verschillende databases?
 
Jordy nvt

Jordy nvt

26/02/2011 13:03:20
Quote Anchor link
Hoe wil je het dan anders doen? Waar moet ik dan de records opslaan dat een gebruiker standaard is ingelogd?
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.