Wachtwoord vergeten mailen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Stefan H

stefan H

02/08/2012 21:17:43
Quote Anchor link
Kan iemand mij helpen hoe ik een wachtwoord vergeten script maak?

ik kan nergens vinden wat de email code is

heeft iemand misschien een klein opstapje voor mij ?

dit heb ik tot nu toe

alvst bedankt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php


$errors
= array();
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting (E_ALL);

 if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){        
 
 $query=("SELECT email, wachtwoord FROM members WHERE email='".($_POST['email'])."'");
 
 $result = mysql_query($query);
 $gebruiker = mysql_num_rows($result);
    
    if ($result == false AND mysql_num_rows($gebruiker)== 0);
    
    $errors[] = 'Er is iets fout gegaan';
}

else{

$email = mysql_real_escape_string($gebruiker['email']);
$wachtwoord = mysql_real_escape_string($gebruiker['wachtwoord']);
mail ($email, $wachtwoord);
    
     echo'Uw wachtwoord is verstuurd';
    
    foreach($errors AS $err){
        //errors tonen
        echo $err.'<br/>';
    }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 03:46:45
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

02/08/2012 21:27:04
Quote Anchor link
Wat bedoel je met:
Stefan H op 02/08/2012 21:17:43:
ik kan nergens vinden wat de email code is

Je mail mist headers. Kijk naar phpmailer / swiftmailer om zelf niet het wiel opnieuw uit te hoeven vinden.

Als iemand zijn/haar wachtwoord wil opvragen, mail je een random code.
Reden: je hebt het wachtwoord versleuteld opgeslagen in je database en kunt het (daarom) niet terug 'vertalen'. Of heb je het niet beveiligd opgeslagen?? In dat geval zou ik dat alsnog in orde gaan maken.

Ten aanzien van je code:
Query is lek.
Je mist foutafhandeling.
Mij is onduidelijk wat je op regel 13 doet en daarna het AND gedeelte op regel 15.
Zou er voor kiezen dat mysql_num_rows = 1 --> alleen dan is er 1 resultaat gevonden.
mysql_real_escape_string gebruik je bij een query, niet om tekst te beveiligen in een mail.
Gewijzigd op 02/08/2012 21:28:47 door Obelix Idefix
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

02/08/2012 21:45:42
Quote Anchor link
mail ( string $to , string $subject , string $message [, string $additional_headers [, string $additional_parameters ]] )

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mail('[email protected]','Onderwerp','Wachtwoord',$headers);


En de headers kan je hier vinden
 

02/08/2012 21:47:12
Quote Anchor link
Stefan, misschien kun je beter op regel 10 je regel veranderen in:
$query = "SELECT email, wachtwoord FROM members WHERE email='".mysql_real_escape_string($_POST['email']))."'";

Sorry, ik zag het nut van de ( en ) niet, misschien was het wel beter geweest, maar ik vertel alleen mijn mening.

Regel 15 kun je beter in 2e delen:

if ($result === false)
{
$errors[] = 'Er is iets fout gegaan';
}

if (mysql_num_rows($gebruiker)== 0)
{
$errors[] = 'Er is iets fout gegaan';
}

En dan met een afsluiting van je eigen fanatasie.
Want wat er nu gebeurt is, dat wanneer de query goed is, maar de gebruiker niet bestaat, het script toch denkt dat het goed bezig is en de foutmelding overslaat.

Obelix heeft al het andere al genoemt en dat zal ik daarom niet herhalen.
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

02/08/2012 22:04:02
Quote Anchor link
Dit is wat ik gebruik misschien ben je er wat mee:

De pagina waar men op terecht komt na het drukken op 'wachtwoord vergeten'
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
include("header.php");
if (isset($_POST['bevestignw'])) {
$email = protect($_POST['emailadres']);
$gebr_get = mysql_query("SELECT * FROM gebr WHERE email='$email'") or die(mysql_error());
    if (mysql_num_rows($gebr_get) == 0) {
    output("Er is geen gebruiker geregistreerd met dit e-mailadres.");
    }

    else {
    $wachtwoord = uniqid(rand());
    $gebr = mysql_fetch_assoc($gebr_get);
    $voornaam = $gebr['voornaam'];
    $bericht = "Hallo $voornaam\n\nIemand (vermoedelijk jij) heeft een nieuw wachtwoord aangevraagd voor je account op naam.be, je oude wachtwoord is dus niet meer geldig, vanaf nu kan je dus inloggen met dit nieuwe wachtwoord. Mocht je niet tevreden zijn met dit nieuwe wachtwoord, dan kan je je wachtwoord veranderen, onder 'instellingen'.\n\nJe nieuwe wachtwoord: $wachtwoord\n\nMet vriendelijke Groeten\nHet naam.be team";
    $header = "From: ' naam' <'[email protected]'>";
    $sentemail=mail($email,'Een nieuw wachtwoord',$bericht,$header);
        //als de email succesvol is verzonden
        if($sentemail) {
        output("Een nieuw wachtwoord werd naar je e-mailadres gezonden.");
        }

        else {
        output("We hebben je niet kunnen aanmelden, probeer opnieuw.");
        }

    $nwachtwoord = md5($wachtwoord);
    $inv1 = mysql_query("UPDATE gebr SET wachtwoord='$nwachtwoord' WHERE email='$email'");
    }
}

?>

<h2>Wachtwoord vergeten</h2>
<p>Vul hieronder je e-mailadres in, dan zenden we je een nieuw wachtwoord toe.</p>
<form action="" method="post">
<input type="text" name="emailadres" maxlength="100" /><br />
<input type="submit" name="bevestignw" value="Nieuw wachtwoord" />
</form>
<?php
include("footer.php");
?>
Gewijzigd op 02/08/2012 22:05:12 door Louis Deconinck
 
- SanThe -

- SanThe -

02/08/2012 22:17:19
Quote Anchor link
@Louis: Ook jouw script is lek => SQL-Injection is mogelijk.
 
Stefan H

stefan H

02/08/2012 22:31:13
Quote Anchor link
ik heb nu onderstaande code maar krijg een internal error 500 pagina

hoe kan ik dit verhelpen ?
alvast bedankt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
include ('layout.php');
include ('config.php');

$errors = array();
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting (E_ALL);

 if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){        
 
 $query=("SELECT email, wachtwoord FROM members WHERE email='".mysql_real_escape_string($_POST['email']))."'";
 
 $result = mysql_query($query);
 $gebruiker = mysql_num_rows($result);
  
 if ($result === false){
 
    echo'Er is iets fout gegaan';
}

if (mysql_num_rows($gebruiker) === 0){

    echo 'Er is iets fout gegaan';
}


else{
 $wachtwoord = ($gebruiker['wachtwoord']);
 $bericht = "Hallow hier is uw wachtwoord dat u vergeten was.('".$wachtwoord."')";
 $sentemail =mail ($email, 'Een nieuw wachtwoord' ,$bericht ,$headers);
    
    if($sentemail){
        echo'Uw wachtwoord is verstuurd';
    }
 }
}


?>
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

02/08/2012 22:37:09
Quote Anchor link
Verander dit:
$query=("SELECT email,
eens in dit:
$query="SELECT email,


en waar zijn je headers?
 
Stefan H

stefan H

02/08/2012 22:42:09
Quote Anchor link
Maar weet je misschien waardoor ik de internal 500 error krijg ? Weet ook niet wat het betekent.?
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

02/08/2012 22:44:28
Quote Anchor link
is het nu niet opgelost dan? door het haakje weg te halen
 
- SanThe -

- SanThe -

02/08/2012 23:52:57
Quote Anchor link
Stefan H op 02/08/2012 22:42:09:
Maar weet je misschien waardoor ik de internal 500 error krijg ? Weet ook niet wat het betekent.?


Zo te zien niet door dit script.
Misschien dat er iets in de include()'s zit, dat kan ik niet zien.

Raadpleeg de error file eens van Apache.
 
Eddy E

Eddy E

03/08/2012 08:50:05
Quote Anchor link
Maar je zegt/mailt gewoon het huidige wachtwoord? Is ie niet gehashed? Wel doen.

Dit gebruik ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<?php
// wachtwoord vergeten?
if($_GET['case'] == 'forgot_password')
    {

    $form = '<p><b>Wat is uw emailadres?</b></p>
            <form action="cms/?forgot" method="post">
                <input type="text" name="email" value="">
                <input type="submit" value="Vraag nieuw wachtwoord aan" class="submit">
            </form>'
;
    
    
    if(!isset($_POST['email']) OR $_POST['email'] == '')
        {

        echo '
            <h3>Reset uw wachtwoord</h3>
            <p>U bent uw wachtwoord vergeten.<br>
            Geen probleem, maak ik even een nieuwe voor je aan.<br>
            Dit nieuwe wachtwoord ontvang je dan op je (opgegeven) emailadres.</p>'
;
        echo $form;
        }

    else
        {
        if(!is_email($_POST['email']))
            {

            echo '<h3>Reset uw wachtwoord</h3>
            <p class="letop_fout">Het ingevulde wachtwoord is helaas geen geldig emailadres.<br>
            Probeer het nog eens.</p>'
;
            echo str_replace('value=""', 'value="'.$_POST['email'].'"', $form);
            }

        else
            {
            $email = mres($_POST['email']);
            $res = sql("SELECT gebruikersnaam FROM leden WHERE emailadres = '".$email."' LIMIT 1");
            if($res !== false)
                {

                $gebruikersnaam = $res[0]['gebruikersnaam'];
                $random = random_hash(10);
                $wachtwoord = ecrypt($random);
                
                // werk database bij
                $update = sql("UPDATE leden SET wachtwoord_hash = '".$wachtwoord."' WHERE emailadres = '".$email."';");
                
                $to = $email;
                $subject = "Uw wachtwoord is opnieuw ingesteld";
                        $message = '
                            <html>
                                <head>
                                    <title>'
.$subject.'</title>
                                </head>
                                
                                <body>
                                    <p>Beste '
.$gebruikersnaam.',<br>
                                    <br>
                                    Hieronder staat uw nieuwe wachtwoord voor uw accuont van <a href="www.http://hervormdegemeentebovenhardinxveld.nl">www.hervormdegemeentebovenhardinxveld.nl</a>.<br>
                                    <br>
                                    <span style="font-size: 150%;">Uw nieuwe wachtwoord is: <b>'
.$random.'</b></span><br>
                                    <br>
                                    Mochten er vragen zijn, dan verneem ik die graag via <a href="mailto:[email protected]">[email protected]</a>.<br>
                                    <br>
                                    Met vriendelijke groet,<br>
                                    <br>
                                    De Webmaster van de Hervormde Gemeente te Boven-Hardinxveld</p>              
                                </body>
                            </html>
                        '
;
                
                $headers  = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
                $headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";
                $headers .= 'To: '.$gebruikersnaam.' <'.$emailadres.'>' . "\r\n";
                $headers .= 'From: Activatie Hervormde Gemeente Boven-Hardinxveld <[email protected]>' . "\r\n";
                //$headers .= 'Cc: [email protected]' . "\r\n";
                mail($to, $subject, $message, $headers);
                
                
                // force logout
                unset($_SESSION['login']);
                unset($_SEESSION);
                
                echo '<p class="letop_goed">Nieuw wachtwoord is ingesteld!</p>';
                echo '<br>Er is een email naar <b>'.$email.'</b> gestuurd met daarin uw nieuwe wachtwoord.<br>
                Daarmee kunt u direct inloggen en uw wachtwoord opnieuw instellen.<br>
                <br>
                We raden u aan direct uw wachtwoord te wijzigen naar makkelijker te onthouden wachtwoord.<br>
                <br>
                <br>
                <a href="login/" class="pijltje">Log in met uw nieuwe wachtwoord</a>
                <br>
                U wordt over <span id="timer">10</span> seconden naar het inlogformuler gestuurd.
                <meta http-equiv="refresh" content="10;URL=login/">
                '
;
                }

            else
                {
                echo '<p class="letop_fout">Dit emailadres is niet bekend. <'.__LINE__.'></p>';    
                echo str_replace('value=""', 'value="'.$_POST['email'].'"', $form);
                }
            }
        }    
    }

?>


Let wel even op dat ik een paar eigen functies gebruik:
mres() = mysql_real_escape_string()
is_email() = controleert of string een geldig emailadres is
random_hash() = maakt aantal tekens aan (in haakjes is lengte van die string)
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

03/08/2012 11:14:05
Quote Anchor link
- SanThe - op 02/08/2012 22:17:19:
@Louis: Ook jouw script is lek => SQL-Injection is mogelijk.


Waar dan? Want de input wordt toch beveiligd op regel 4 protect, is een functie die geincluded wordt doormiddel van de header:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function protect($string) {
return mysql_real_escape_string(strip_tags(addslashes($string)));
}

?>
Gewijzigd op 03/08/2012 11:14:23 door Louis Deconinck
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

03/08/2012 13:34:51
Quote Anchor link
We dwalen af van de vraag. Stefan, waar treedt die error op? Dat moet je kunnen terugvinden.
Wat me in ieder geval opvalt en wat niet klopt:

14: $gebruiker = mysql_num_rows($result);
...
20: if (mysql_num_rows($gebruiker) === 0){
 
Stefan H

stefan H

03/08/2012 16:53:26
Quote Anchor link
Bedankt voor alle reactie's ik heb nu de volgende code en het werkt zonder fout melding hij komt alleen nog wel in de ongenste mail terecht

weet iemand hoe ik dit kan voor komen ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
include ('layout.php');
include ('config.php');
include ('headers.php');

$errors = array();
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting (E_ALL);

 if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){        
 
 $query="SELECT email, wachtwoord FROM members WHERE email='".mysql_real_escape_string($_POST['email'])."'";
 
 $result = mysql_query($query);
if($gebruiker = mysql_num_rows($result)===0){;

    echo'Er is iets fout gegaan';
}

else{
 $wachtwoord = ($gebruiker['wachtwoord']);
 $usermail = ($_POST['email']);
 $bericht = "Hallow hier is uw wachtwoord dat u vergeten was.('".$wachtwoord."')";
 $sentemail =mail ($usermail, 'Een nieuw wachtwoord' ,$bericht ,$headers);
    
    if($sentemail){
        echo'Uw wachtwoord is verstuurd';
    }
 }
}


?>
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

03/08/2012 17:03:53
Quote Anchor link
Wat is "ongenste mail"? Wordt de mail verstuurd of niet?
 
Stefan H

stefan H

03/08/2012 17:07:40
Quote Anchor link
ja de mail word verstuurd daarin komt wel de de tekst te staan :Hallow hier is uw wachtwoord dat u vergeten was. en het wachtwoord komt er niet in te staan.

heb je een idee wat ik fout doet bij de query ofzo dat het wachtwoord er niet uitkomt ?

ook komt er waar het wachtwoord hoort te staanhet volgende te staan ('s')
de variabelen leest hij dus als een S wat vreemd is denk ik ?
Gewijzigd op 03/08/2012 17:14:59 door stefan H
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

03/08/2012 17:15:10
Quote Anchor link
Doe na:
14: $result = mysql_query($query);
een regel:
$rij = mysql_fetch_assoc($result);

Dat zorgt dat de opgehaalde rij in een array wordt gezet.
Bij het versturen van de e-mail gebruik je dan:
$rij['wachtwoord']
in plaats van $gebruiker['wachtwoord']
 
Stefan H

stefan H

03/08/2012 17:58:48
Quote Anchor link
bedankt ivo zo doet hij het inderdaad wel

alleen komt hij nog in de ongewenste mail iemand daar een idee over ?
 
Eddy E

Eddy E

03/08/2012 18:02:14
Quote Anchor link
Ja... hoe vul je $headers?
Zo te zien nergens... dan werkt het inderdaad niet.
 
Stefan H

stefan H

03/08/2012 18:04:26
Quote Anchor link
$headers heb ik geincluded maar het werkt nu wel eddy

heb je misschien een idee waarom hij in de ongewenste mail komt?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.