Wachtwoord vergeten mailen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Stefan H

stefan H

02/08/2012 21:17:43
Quote Anchor link
Kan iemand mij helpen hoe ik een wachtwoord vergeten script maak?

ik kan nergens vinden wat de email code is

heeft iemand misschien een klein opstapje voor mij ?

dit heb ik tot nu toe

alvst bedankt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php


$errors
= array();
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting (E_ALL);

 if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){        
 
 $query=("SELECT email, wachtwoord FROM members WHERE email='".($_POST['email'])."'");
 
 $result = mysql_query($query);
 $gebruiker = mysql_num_rows($result);
    
    if ($result == false AND mysql_num_rows($gebruiker)== 0);
    
    $errors[] = 'Er is iets fout gegaan';
}

else{

$email = mysql_real_escape_string($gebruiker['email']);
$wachtwoord = mysql_real_escape_string($gebruiker['wachtwoord']);
mail ($email, $wachtwoord);
    
     echo'Uw wachtwoord is verstuurd';
    
    foreach($errors AS $err){
        //errors tonen
        echo $err.'<br/>';
    }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:53:59
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

02/08/2012 21:27:04
Quote Anchor link
Wat bedoel je met:
Stefan H op 02/08/2012 21:17:43:
ik kan nergens vinden wat de email code is

Je mail mist headers. Kijk naar phpmailer / swiftmailer om zelf niet het wiel opnieuw uit te hoeven vinden.

Als iemand zijn/haar wachtwoord wil opvragen, mail je een random code.
Reden: je hebt het wachtwoord versleuteld opgeslagen in je database en kunt het (daarom) niet terug 'vertalen'. Of heb je het niet beveiligd opgeslagen?? In dat geval zou ik dat alsnog in orde gaan maken.

Ten aanzien van je code:
Query is lek.
Je mist foutafhandeling.
Mij is onduidelijk wat je op regel 13 doet en daarna het AND gedeelte op regel 15.
Zou er voor kiezen dat mysql_num_rows = 1 --> alleen dan is er 1 resultaat gevonden.
mysql_real_escape_string gebruik je bij een query, niet om tekst te beveiligen in een mail.
Gewijzigd op 02/08/2012 21:28:47 door Obelix Idefix
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

02/08/2012 21:45:42
Quote Anchor link
mail ( string $to , string $subject , string $message [, string $additional_headers [, string $additional_parameters ]] )

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mail('[email protected]','Onderwerp','Wachtwoord',$headers);


En de headers kan je hier vinden
 

02/08/2012 21:47:12
Quote Anchor link
Stefan, misschien kun je beter op regel 10 je regel veranderen in:
$query = "SELECT email, wachtwoord FROM members WHERE email='".mysql_real_escape_string($_POST['email']))."'";

Sorry, ik zag het nut van de ( en ) niet, misschien was het wel beter geweest, maar ik vertel alleen mijn mening.

Regel 15 kun je beter in 2e delen:

if ($result === false)
{
$errors[] = 'Er is iets fout gegaan';
}

if (mysql_num_rows($gebruiker)== 0)
{
$errors[] = 'Er is iets fout gegaan';
}

En dan met een afsluiting van je eigen fanatasie.
Want wat er nu gebeurt is, dat wanneer de query goed is, maar de gebruiker niet bestaat, het script toch denkt dat het goed bezig is en de foutmelding overslaat.

Obelix heeft al het andere al genoemt en dat zal ik daarom niet herhalen.
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

02/08/2012 22:04:02
Quote Anchor link
Dit is wat ik gebruik misschien ben je er wat mee:

De pagina waar men op terecht komt na het drukken op 'wachtwoord vergeten'
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
include("header.php");
if (isset($_POST['bevestignw'])) {
$email = protect($_POST['emailadres']);
$gebr_get = mysql_query("SELECT * FROM gebr WHERE email='$email'") or die(mysql_error());
    if (mysql_num_rows($gebr_get) == 0) {
    output("Er is geen gebruiker geregistreerd met dit e-mailadres.");
    }

    else {
    $wachtwoord = uniqid(rand());
    $gebr = mysql_fetch_assoc($gebr_get);
    $voornaam = $gebr['voornaam'];
    $bericht = "Hallo $voornaam\n\nIemand (vermoedelijk jij) heeft een nieuw wachtwoord aangevraagd voor je account op naam.be, je oude wachtwoord is dus niet meer geldig, vanaf nu kan je dus inloggen met dit nieuwe wachtwoord. Mocht je niet tevreden zijn met dit nieuwe wachtwoord, dan kan je je wachtwoord veranderen, onder 'instellingen'.\n\nJe nieuwe wachtwoord: $wachtwoord\n\nMet vriendelijke Groeten\nHet naam.be team";
    $header = "From: ' naam' <'[email protected]'>";
    $sentemail=mail($email,'Een nieuw wachtwoord',$bericht,$header);
        //als de email succesvol is verzonden
        if($sentemail) {
        output("Een nieuw wachtwoord werd naar je e-mailadres gezonden.");
        }

        else {
        output("We hebben je niet kunnen aanmelden, probeer opnieuw.");
        }

    $nwachtwoord = md5($wachtwoord);
    $inv1 = mysql_query("UPDATE gebr SET wachtwoord='$nwachtwoord' WHERE email='$email'");
    }
}

?>

<h2>Wachtwoord vergeten</h2>
<p>Vul hieronder je e-mailadres in, dan zenden we je een nieuw wachtwoord toe.</p>
<form action="" method="post">
<input type="text" name="emailadres" maxlength="100" /><br />
<input type="submit" name="bevestignw" value="Nieuw wachtwoord" />
</form>
<?php
include("footer.php");
?>
Gewijzigd op 02/08/2012 22:05:12 door Louis Deconinck
 
- SanThe -

- SanThe -

02/08/2012 22:17:19
Quote Anchor link
@Louis: Ook jouw script is lek => SQL-Injection is mogelijk.
 
Stefan H

stefan H

02/08/2012 22:31:13
Quote Anchor link
ik heb nu onderstaande code maar krijg een internal error 500 pagina

hoe kan ik dit verhelpen ?
alvast bedankt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
include ('layout.php');
include ('config.php');

$errors = array();
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting (E_ALL);

 if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){        
 
 $query=("SELECT email, wachtwoord FROM members WHERE email='".mysql_real_escape_string($_POST['email']))."'";
 
 $result = mysql_query($query);
 $gebruiker = mysql_num_rows($result);
  
 if ($result === false){
 
    echo'Er is iets fout gegaan';
}

if (mysql_num_rows($gebruiker) === 0){

    echo 'Er is iets fout gegaan';
}


else{
 $wachtwoord = ($gebruiker['wachtwoord']);
 $bericht = "Hallow hier is uw wachtwoord dat u vergeten was.('".$wachtwoord."')";
 $sentemail =mail ($email, 'Een nieuw wachtwoord' ,$bericht ,$headers);
    
    if($sentemail){
        echo'Uw wachtwoord is verstuurd';
    }
 }
}


?>
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

02/08/2012 22:37:09
Quote Anchor link
Verander dit:
$query=("SELECT email,
eens in dit:
$query="SELECT email,


en waar zijn je headers?
 
Stefan H

stefan H

02/08/2012 22:42:09
Quote Anchor link
Maar weet je misschien waardoor ik de internal 500 error krijg ? Weet ook niet wat het betekent.?
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

02/08/2012 22:44:28
Quote Anchor link
is het nu niet opgelost dan? door het haakje weg te halen
 
- SanThe -

- SanThe -

02/08/2012 23:52:57
Quote Anchor link
Stefan H op 02/08/2012 22:42:09:
Maar weet je misschien waardoor ik de internal 500 error krijg ? Weet ook niet wat het betekent.?


Zo te zien niet door dit script.
Misschien dat er iets in de include()'s zit, dat kan ik niet zien.

Raadpleeg de error file eens van Apache.
 
Eddy E

Eddy E

03/08/2012 08:50:05
Quote Anchor link
Maar je zegt/mailt gewoon het huidige wachtwoord? Is ie niet gehashed? Wel doen.

Dit gebruik ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<?php
// wachtwoord vergeten?
if($_GET['case'] == 'forgot_password')
    {

    $form = '<p><b>Wat is uw emailadres?</b></p>
            <form action="cms/?forgot" method="post">
                <input type="text" name="email" value="">
                <input type="submit" value="Vraag nieuw wachtwoord aan" class="submit">
            </form>'
;
    
    
    if(!isset($_POST['email']) OR $_POST['email'] == '')
        {

        echo '
            <h3>Reset uw wachtwoord</h3>
            <p>U bent uw wachtwoord vergeten.<br>
            Geen probleem, maak ik even een nieuwe voor je aan.<br>
            Dit nieuwe wachtwoord ontvang je dan op je (opgegeven) emailadres.</p>'
;
        echo $form;
        }

    else
        {
        if(!is_email($_POST['email']))
            {

            echo '<h3>Reset uw wachtwoord</h3>
            <p class="letop_fout">Het ingevulde wachtwoord is helaas geen geldig emailadres.<br>
            Probeer het nog eens.</p>'
;
            echo str_replace('value=""', 'value="'.$_POST['email'].'"', $form);
            }

        else
            {
            $email = mres($_POST['email']);
            $res = sql("SELECT gebruikersnaam FROM leden WHERE emailadres = '".$email."' LIMIT 1");
            if($res !== false)
                {

                $gebruikersnaam = $res[0]['gebruikersnaam'];
                $random = random_hash(10);
                $wachtwoord = ecrypt($random);
                
                // werk database bij
                $update = sql("UPDATE leden SET wachtwoord_hash = '".$wachtwoord."' WHERE emailadres = '".$email."';");
                
                $to = $email;
                $subject = "Uw wachtwoord is opnieuw ingesteld";
                        $message = '
                            <html>
                                <head>
                                    <title>'
.$subject.'</title>
                                </head>
                                
                                <body>
                                    <p>Beste '
.$gebruikersnaam.',<br>
                                    <br>
                                    Hieronder staat uw nieuwe wachtwoord voor uw accuont van <a href="www.http://hervormdegemeentebovenhardinxveld.nl">www.hervormdegemeentebovenhardinxveld.nl</a>.<br>
                                    <br>
                                    <span style="font-size: 150%;">Uw nieuwe wachtwoord is: <b>'
.$random.'</b></span><br>
                                    <br>
                                    Mochten er vragen zijn, dan verneem ik die graag via <a href="mailto:[email protected]">[email protected]</a>.<br>
                                    <br>
                                    Met vriendelijke groet,<br>
                                    <br>
                                    De Webmaster van de Hervormde Gemeente te Boven-Hardinxveld</p>              
                                </body>
                            </html>
                        '
;
                
                $headers  = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
                $headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";
                $headers .= 'To: '.$gebruikersnaam.' <'.$emailadres.'>' . "\r\n";
                $headers .= 'From: Activatie Hervormde Gemeente Boven-Hardinxveld <[email protected]>' . "\r\n";
                //$headers .= 'Cc: [email protected]' . "\r\n";
                mail($to, $subject, $message, $headers);
                
                
                // force logout
                unset($_SESSION['login']);
                unset($_SEESSION);
                
                echo '<p class="letop_goed">Nieuw wachtwoord is ingesteld!</p>';
                echo '<br>Er is een email naar <b>'.$email.'</b> gestuurd met daarin uw nieuwe wachtwoord.<br>
                Daarmee kunt u direct inloggen en uw wachtwoord opnieuw instellen.<br>
                <br>
                We raden u aan direct uw wachtwoord te wijzigen naar makkelijker te onthouden wachtwoord.<br>
                <br>
                <br>
                <a href="login/" class="pijltje">Log in met uw nieuwe wachtwoord</a>
                <br>
                U wordt over <span id="timer">10</span> seconden naar het inlogformuler gestuurd.
                <meta http-equiv="refresh" content="10;URL=login/">
                '
;
                }

            else
                {
                echo '<p class="letop_fout">Dit emailadres is niet bekend. <'.__LINE__.'></p>';    
                echo str_replace('value=""', 'value="'.$_POST['email'].'"', $form);
                }
            }
        }    
    }

?>


Let wel even op dat ik een paar eigen functies gebruik:
mres() = mysql_real_escape_string()
is_email() = controleert of string een geldig emailadres is
random_hash() = maakt aantal tekens aan (in haakjes is lengte van die string)
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

03/08/2012 11:14:05
Quote Anchor link
- SanThe - op 02/08/2012 22:17:19:
@Louis: Ook jouw script is lek => SQL-Injection is mogelijk.


Waar dan? Want de input wordt toch beveiligd op regel 4 protect, is een functie die geincluded wordt doormiddel van de header:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function protect($string) {
return mysql_real_escape_string(strip_tags(addslashes($string)));
}

?>
Gewijzigd op 03/08/2012 11:14:23 door Louis Deconinck
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

03/08/2012 13:34:51
Quote Anchor link
We dwalen af van de vraag. Stefan, waar treedt die error op? Dat moet je kunnen terugvinden.
Wat me in ieder geval opvalt en wat niet klopt:

14: $gebruiker = mysql_num_rows($result);
...
20: if (mysql_num_rows($gebruiker) === 0){
 
Stefan H

stefan H

03/08/2012 16:53:26
Quote Anchor link
Bedankt voor alle reactie's ik heb nu de volgende code en het werkt zonder fout melding hij komt alleen nog wel in de ongenste mail terecht

weet iemand hoe ik dit kan voor komen ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
include ('layout.php');
include ('config.php');
include ('headers.php');

$errors = array();
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting (E_ALL);

 if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){        
 
 $query="SELECT email, wachtwoord FROM members WHERE email='".mysql_real_escape_string($_POST['email'])."'";
 
 $result = mysql_query($query);
if($gebruiker = mysql_num_rows($result)===0){;

    echo'Er is iets fout gegaan';
}

else{
 $wachtwoord = ($gebruiker['wachtwoord']);
 $usermail = ($_POST['email']);
 $bericht = "Hallow hier is uw wachtwoord dat u vergeten was.('".$wachtwoord."')";
 $sentemail =mail ($usermail, 'Een nieuw wachtwoord' ,$bericht ,$headers);
    
    if($sentemail){
        echo'Uw wachtwoord is verstuurd';
    }
 }
}


?>
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

03/08/2012 17:03:53
Quote Anchor link
Wat is "ongenste mail"? Wordt de mail verstuurd of niet?
 
Stefan H

stefan H

03/08/2012 17:07:40
Quote Anchor link
ja de mail word verstuurd daarin komt wel de de tekst te staan :Hallow hier is uw wachtwoord dat u vergeten was. en het wachtwoord komt er niet in te staan.

heb je een idee wat ik fout doet bij de query ofzo dat het wachtwoord er niet uitkomt ?

ook komt er waar het wachtwoord hoort te staanhet volgende te staan ('s')
de variabelen leest hij dus als een S wat vreemd is denk ik ?
Gewijzigd op 03/08/2012 17:14:59 door stefan H
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

03/08/2012 17:15:10
Quote Anchor link
Doe na:
14: $result = mysql_query($query);
een regel:
$rij = mysql_fetch_assoc($result);

Dat zorgt dat de opgehaalde rij in een array wordt gezet.
Bij het versturen van de e-mail gebruik je dan:
$rij['wachtwoord']
in plaats van $gebruiker['wachtwoord']
 
Stefan H

stefan H

03/08/2012 17:58:48
Quote Anchor link
bedankt ivo zo doet hij het inderdaad wel

alleen komt hij nog in de ongewenste mail iemand daar een idee over ?
 
Eddy E

Eddy E

03/08/2012 18:02:14
Quote Anchor link
Ja... hoe vul je $headers?
Zo te zien nergens... dan werkt het inderdaad niet.
 
Stefan H

stefan H

03/08/2012 18:04:26
Quote Anchor link
$headers heb ik geincluded maar het werkt nu wel eddy

heb je misschien een idee waarom hij in de ongewenste mail komt?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.