'Wachtwoord vergeten' werkt niet (resetten)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Hans De Ridder

Hans De Ridder

05/12/2017 15:02:05
Quote Anchor link
Mijn script om een wachtwoord te resetten werkt het laatste stukje niet van.
Gaat waarschijnlijk om de functie function Reset_Password.
Hij ziet het 'process' niet waardoor er geen reset plaatsvindt.
Het sturen van de email gaat prima.
De code wordt netjes opgeslagen.
Komt ook overeen met de code die per email werd opgenomen.
Er wordt netjes overgeschakeld om het nieuwe wachtwoord in te vullen.
En dan houdt het op.
Want komt if(isset($process)) niet door.
Heb al van alles geprobeerd. Maar ik vind geen vreemde zaken.
Zelfde gebeurt ook bij 'Gebruikersnaam vergeten'.

Iemand advies?
Hier belangrijkste stukken uit de scripts:

PAGINA FORGOT_PASSWORD:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
include_once 'processes.php';
$Login_Process = new Login_Process;
$Check = $Login_Process->Forgot_Password($_GET, $_POST);
$Request = $Login_Process->Request_Password($_POST, $_POST['Request']);
$Reset = $Login_Process->Reset_Password($_POST, $_POST['Reset']);
?>

<body>
<?php
switch($Check) {
    case
"<!-- !-->":
?>

<form action= <?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?> method="post">
<input name="code" type="hidden" id="code" value="<?php $_GET['code']; ?>" >
<input name="Reset" type="submit" value="Reset wachtwoord" id="Reset">
</form>
<?php
        break;
    default:

?>

<form action= <?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?> method="post">
<input name="Request" type="submit" value="Verzoek email reset wachtwoord" id="Request"/>
</form>
<?php
}
?>

VERWERKING IN PROCESSES:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
function Forgot_Password($get, $post) {
    
    $code = $_POST['code'];
    if(!$code) {
    $code = $_GET['code']; }

$code2 = $i->get(CODE);
if ($code === $code2)
{
return "<!-- !-->";
break;
}
}

function Request_Password($post, $process) {
        
    if(isset($process)) {

echo $i->set(CODE,$code);

Mail_Reset_Password($name, $code, $email);
                return "Er is een email verstuurd. Hiermee kun je het wachtwoord resetten.";
}
}

function Reset_Password($post, $process) {

        if(isset($process)) {    
$code = "";
$password_hash = $pass1;
echo $i->set(CODE,$code);
echo $i->set(PASSWORD_HASH,$password_hash);

Mail_Reset_Password_Confirmation($name, $email);
return "Wachtwoord is gewijzigd. Je kunt nu inloggen.";
}
}


Toevoeging op 05/12/2017 15:11:47:

Eindelijk gevonden na het doorlezen van mijn topic...
Was de echo vergeten bij $_GET.....
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:29:46
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/12/2017 20:37:00
Quote Anchor link
Je kunt isset niet gebruiken om binnen een functie te kijken of een variabele buiten die functie geset is.

Je zou bovenin je script dit kunnen doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    switch(true) {
        case
isset($_POST['Reset']):
        // handel hier je reset af
        break;

        case
isset($_POST['Request']):
        // etc
        break;
    }

?>
Gewijzigd op 05/12/2017 20:39:07 door Jan Koehoorn
 
Jacco Engel

Jacco Engel

06/12/2017 08:14:19
Quote Anchor link
Quote:
Je kunt isset niet gebruiken om binnen een functie te kijken of een variabele buiten die functie geset is.


Dat gebeurt dan ook niet ;) script2:28 $process word geset als tweede argument van de functie die gecalled word in script1:6. Wat inderdaad niet weg neemt dat je even je post moet controlleren met bijvoorbeeld een print_r($_POST) op regel 3 van script 1
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/12/2017 11:08:21
Quote Anchor link
Er zitten nogal wat — hoe zeg je dat aardig — opvallende ontwerpbeslissingen in deze code.

Bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$Check
= $Login_Process->Forgot_Password($_GET, $_POST);
?>


$_GET en $_POST zijn superglobals: variabelen die overal en altijd beschikbaar zijn. Die hoef je dus niet door te geven.

Dan toch maar even kijken waarom ze dan worden doorgegeven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
function Forgot_Password($get, $post) {
    
    $code = $_POST['code'];
    if(!$code) {
    $code = $_GET['code']; }

$code2 = $i->get(CODE);
if ($code === $code2)
{

return "<!-- !-->";
break;
}
}

?>


Hmm, onleesbaar. Eerst even fatsoeneren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
function Forgot_Password($get, $post)
{

    $code = $_POST['code'];
    if (!$code) {
        $code = $_GET['code'];
    }


    $code2 = $i->get(CODE);
    if ($code === $code2) {
        return "<!-- !-->";
        break;
    }
}

?>


Hé, deze functie heeft twee vereiste parameters $get en $post, maar die worden in de functie helemaal niet gebruikt! De functie gebruikt $_GET en $_POST, maar negeert $get en $post.

De functie heeft wel een object $i, maar waar komt dat dan vandaan?

Raadselachtig, maar de return "<!-- !-->"; maakt de mystiek compleet: een functie voor een vergeten wachtwoord retourneert HTML, maar wel HTML die verborgen moet blijven.

Wáárom? Nou daarom:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
switch($Check) {
    case
"<!-- !-->":
?>

<form action= <?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?> method="post">
<input name="code" type="hidden" id="code" value="<?php $_GET['code']; ?>" >
<input name="Reset" type="submit" value="Reset wachtwoord" id="Reset">
</form>
<?php
        break;
    default:

?>

<form action= <?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?> method="post">
<input name="Request" type="submit" value="Verzoek email reset wachtwoord" id="Request"/>
</form>
<?php
}
?>


Dus deze magische "Sesam, open u" "<!-- !-->" betekent eigenlijk zoiets als true.

Dude…

Afbeelding
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/12/2017 11:24:41
Quote Anchor link
En dan is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
ook nog eens veiligheidslek, omdat het een XSS mogelijk maakt.
Je kan die regel gewoon weglaten, met een lege action (action="") maak je al duidelijk dat de afhandeling van je je request in het zelfde bestand gebeurt.

Edit: Typo
Gewijzigd op 06/12/2017 12:13:31 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/12/2017 11:56:29
Quote Anchor link
<sidenote>Waarom noem je dit pertinent XXS? Het is XSS, niet XXS.</sidenote>

Bovenstaande code (van topicstarter) is weer min of meer een typisch voorbeeld van ik-moet-iets-doen-dus-doe-ik-alles-maar-tegelijk :). Doet me altijd denken aan Kinder surprise (maar dat zijn drie dingen!).

Logisch gezien moeten er twee (of wellicht vier) dingen gebeuren:
- het aanvragen voor het resetten van het wachtwoord (formulier + verwerking)
- het daadwerkelijk resetten van het wachtwoord (formulier + verwerking)

Scheid elk van deze stappen.

Het voordeel van het scheiden van deze stappen is in eerste instantie overzicht. Maar het maakt ook debuggen een stuk makkelijker door alles in hapklare brokken op te delen. Is er iets mis in de functionaliteit kun je vrij snel direct inzoomen op het probleem (en meestal ook de oorzaak) zonder ruis van allerlei andere functionaliteit die hier doorheen aan het jodelen is...

En als je dan je logingegevens kwijt bent (en uitgelogd bent geraakt), waar komt dan die $_GET['code'] vandaan? Curieus. (zoals TS al aangaf, code was niet volledig)
Gewijzigd op 06/12/2017 11:58:58 door Thomas van den Heuvel
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

06/12/2017 12:04:13
Quote Anchor link
Het raadsel komt waarschijnlijk doordat jullie niet de volledige scripting hebben.
Alles wordt netjes doorgegeven, en ook geblokkeerd wanneer ik regels weglaat.
Is weliswaar oud script wat ik helemaal omgebouwd heb.
En Arien, die regelwijIging heb ik ook wel uitgevoerd, maar even verwijdered,
Omdat daarna problemen ontstonden.
Niet daardoor dus, haha.
Bedankt voor de reacties.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/12/2017 12:14:49
Quote Anchor link
Maar die case "<!-- !-->": blijft wel verwonderlijk.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/12/2017 14:50:49
Quote Anchor link
>> Het raadsel komt waarschijnlijk doordat jullie niet de volledige scripting hebben.

Ik zou zeggen ... lees de opmerkingen van Ward nog eens heel goed door.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/12/2017 15:39:06
Quote Anchor link
En verder is het niet echt gebruikelijk om echo's te returnen in een een functie/method.
Gewijzigd op 06/12/2017 15:39:22 door - Ariën -
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

06/12/2017 17:06:10
Quote Anchor link
Misschien dat het zo duideljker is.
Was een oude inlog/registratie class, die ik al eerder had gebruikt.
Nu niet zoveel meer van over.
Ik heb ook wel geprobeerd met wat meer zaken te verwijderen of te veranderen.
Maar zo werkt het prima....
Heb er wel beperkt aantal keren inloggen aan toe gevoegd, en beperkte IP-controle.
Werk met 1 session code. Waar oude script alle persoonlijke gegevens in sessions gooide.
En ook andere opties toegevoegd.
Registratie is grotendeels klaar.
Was nu bezig te kijken naar wijzigen zonder ingelogd te zijn (geweest).
Dat kan bijv. gebeuren bij wachtwoord vergeten.
Daar kwam ik nog wat dingen tegen.

DIT IS DE PAGINA VERGETEN WACHTWOORD
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php
include_once 'processes.php';
$Login_Process = new Login_Process;
$Check = $Login_Process->Forgot_Password($_GET, $_POST);
$Request = $Login_Process->Request_Password($_POST, $_POST['Request']);
$Reset = $Login_Process->Reset_Password($_POST, $_POST['Reset']);
?>

<body>
<?php
switch($Check) {
    case
"<!-- !-->":
?>

<form action= <?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?> method="post">

<div class ="right" style="margin-top:-8px; margin-right: 5px;"><a href= "#" onclick ='rename(); window.location ="main.php"'>Log In</a></div>
<h1>Reset Password</h1>
<div id ="red" <div id="red" style = "height: 30px; text-align: center;"><?php echo $Check.$Reset ?></div>

<div class="label" style="margin-left: 175px;">Nieuw wachtwoord:</div>
<div align="center"><input name="pass1" type="password" class="field" onfocus = "opmerking('min- 6-24 tekens. 1 x hoofdletter, 1 x kleine letter, 1 x cijfer')"></div>

<div class="label" style="margin-left: 175px;">Herhaal nieuw wachtwoord:</div>
<div align="center"><input name="pass2" type="password" class="field"/></div>

<input name="code" type="hidden" id="code" value="<?php echo $_GET['code']; ?>" >
<br />
<br />
<br />

<div class="right" style="margin-right: 168px;">
<input name="Reset" type="submit" value="Reset wachtwoord" id="Reset">
</div>

</form>
<?php
        break;
    default:

?>


<form action= <?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?> method="post">

<div class="right" style="margin-top:-8px; margin-right: 5px;"><a href= "#" onclick ='rename(); window.location ="main.php"'>Log In</a></div>
<h1>Verzoek wachtwoord resetten</h1>
<div id="red" <div id="red" style = "height: 30px; text-align: center;"><?php echo $Check.$Request; ?></div>

<div class="label" style="margin-left: 175px;">Email Adres:</div>
<div align="center"><input name="email" type="text" class="field"  id="email" onfocus = "opmerking('Vul hier je email in waarmee je geregistreerd staat.')"><div>

<br />
<br />
<br />
<div class="right" style="margin-right: 168px;">
  <input name="Request" type="submit" value="Verzoek email reset wachtwoord" id="Request"/>
</div>
</form>
<?php
}
?>


DIT IS GEDEELTE VAN DE VERSCHILLENDE FUNCTIES IN DE CLASS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
function Forgot_Password($get, $post) {
    
    $code = $_POST['code'];
    if(!$code) {
    $code = $_GET['code']; }

// Hier worden de waarde $code vergeleken met de opgeslagen waarde $code2

if ($code === $code2)
{
return "<!-- !-->";
break;
}

function Request_Password($post, $process) {
        
if(isset($process)) {

// hier wordt de $code opgeslagen en email verstuurd met de $code;

}
}

function Reset_Password($post, $process) {

        if(isset($process)) {
        $code = $_POST['code'];
        $pass = $_POST['pass1'];
        $pass2 = $_POST['pass2'];

// Hier wordt de $code weer gereset in geheugen

// Hier wordt de mail verstuurd dat het wachtwoord is gewijzigd.

}
}        
Gewijzigd op 06/12/2017 17:10:34 door Hans De Ridder
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

06/12/2017 17:28:24
Quote Anchor link
Nogmaals: lees de opmerkingen nog eens door. Doe dat ook meteen even met de opmerkingen over espacing on output. Ik mis een hoop htmlspecialchars of htmlentities, en de genoemde PHP_SELF staat er nog steeds in.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/12/2017 18:52:59
Quote Anchor link
En ik ben ook erg benieuwd naar de reden van die
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
return "<!-- !-->";


Daar kunnen we dan vast wel een gepastere oplossing voor geven.
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

06/12/2017 19:47:51
Quote Anchor link
Dit gedeelte zorgt er voor dat alle returns (foutmeldingen, opmerkingen, etc.)
terecht komen in de bij elke pagina aanwezige div 'red'.
Bij elke return wordt de pagina herladen.
Bij de return "<!-- !-->" gebeurt hetzelfde.
Bij het herladen wordt er weer gekeken naar $Check en wordt het andere deel getoond
van de pagina. Denk dat het zo ongeveer werkt.

Ben nu aan het studeren wat ik nu moet verstaan onder uitgangen.
Ik heb tot nu toe aangenomen dat hetgene wat ik zelf laat neerzetten in beeld
een uitgang is.
Ingangen gaan door de validatie en dan wordt het opgeslagen.
Bij het uitlezen gebruik ik dan wat code om de data schoon te maken.
Maar die interpretatie gaat niet op, merk ik aan sommige reacties.
Bovendien zijn er nogal wat (slechte) voorbeelden.
Misschien is er iemand die de pagina van het inloggen wat kan vertimmeren als voorbeeld?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$Login_Process = new Login_Process;
$Check = $Login_Process->Forgot_Password($_GET, $_POST);
$Request = $Login_Process->Request_Password($_POST, $_POST['Request']);
$Reset = $Login_Process->Reset_Password($_POST, $_POST['Reset']);
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/12/2017 19:55:36
Quote Anchor link
Zoals al eerder werd geopperd: $_POST en $_GET zijn superglobals, en hoef je niet speciaal beschikbaar te maken voor in een functie door ze als argument mee te geven.
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

06/12/2017 21:16:11
Quote Anchor link
Ik heb even snel gekeken.
Zit ook nog foutje in.
Want het nieuwe wachtwoord invullen gebeurt nu op nieuwe pagina.
Zodat er ineens twee pagina's open staan.
Het maakt wel uit of ik die regels gebruik.
Bij de $Check ging het goed.
Bij de andere wel de tweede $_POST['Request'] en $_POST[$_POST['Reset'] laten staan even.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$Check = $Login_Process->Forgot_Password();
$Request = $Login_Process->Request_Password($_POST['Request']);
$Reset = $Login_Process->Reset_Password($_POST['Reset']);

Het had tot gevolg dat de nieuwe inputs geen waardes doorgaven meer.
Verder nog niet naar de oorzaak gekeken.

Toevoeging op 07/12/2017 00:31:23:

Ik heb de data nu verwijderd.
Het zou kunnen werken.
Alleen wordt de $Request nu direct gesubmit.
Er kwam bijv. direct de melding dat de email niet ingevuld was.
Dat kan pas na het posten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$Check = $Login_Process->Forgot_Password();
$Request = $Login_Process->Request_Password();
$Reset = $Login_Process->Reset_Password();



Toevoeging op 07/12/2017 01:13:55:

Als volgt gewijzigd en werkend.
Maar nog wel met extra pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
function Forgot_Password() {
........
}

function Request_Password() {
    if(isset($_POST['Request']))
  {        
  ....
  }
}

function Reset_Password() {

        if(isset($_POST['Reset']))
  {
  ....
  }
}


EN OP DE PAGINA
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$Check = $Login_Process->Forgot_Password();
$Request = $Login_Process->Request_Password();
$Reset = $Login_Process->Reset_Password();
Gewijzigd op 06/12/2017 21:16:45 door Hans De Ridder
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

08/12/2017 00:01:25
Quote Anchor link
Ik heb het nu zo geregeld dat na 5 seconden de location wijzigt, waar de inlogpagina staat.
Dus dat is nu klaar.

Misschien is er nog iemand die een voorbeeld kan geven over de in- en outputs.
Lees daar verschillend over oforums.
Gaat dan over gewone forminputs.
En over de pagina's waar info gegeven wordt via de inputs
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $t ?>

Waar de een scriptje heeft vult een ander weer wat anders in.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
// define variables and set to empty values
$name = $email = $gender = $comment = $website = "";

if ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST") {
  $name = test_input($_POST["name"]);
  $email = test_input($_POST["email"]);
  $website = test_input($_POST["website"]);
  $comment = test_input($_POST["comment"]);
  $gender = test_input($_POST["gender"]);
}

function test_input($data) {
  $data = trim($data);
  $data = stripslashes($data);
  $data = htmlspecialchars($data);
  return $data;
}

<form method="post" action="<?php echo htmlspecialchars($_SERVER["PHP_SELF"]);?>">

<form method="post" action="<?php echo htmlentities($_SERVER["PHP_SELF"]);?>">

PS reactie kan wat later komen... Ben paar dagen weg.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

08/12/2017 00:23:03
Quote Anchor link
PHP_SELF moet je gewoon helemaal niet gebruiken, ongeacht de escaping.
De test_input functie moet je gewoon weggooien, kun je niks mee. Ook gewoon niet zoiets doen dus.
Output is alles dat naar het scherm gegooid of je database gegooid wordt. Geen enkele variabele is betrouwbaar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo 'Dit is tekst die naar de browser gaat, met een GET: ' . htmlspecialchars($_GET['test']);
$sql = "SELECT title, description FROM test WHERE id = '" . mysqli_real_escape_string($db, $_GET['test']) . "'";
// hier je query
?>

Je ziet hier al heel duidelijk waarom je je data niet onschadelijk moet proberen te maken. Verschillende doelen hebben verschillende eisen voor escaping.

Nogmaals: haal die test_input functie weg, doe zoiets NIET, NOOIT, NEVER. Alleen als je het idee al krijgt om zo'n functie te gebruiken moet je jezelf een klap geven. Stripslashes heb je sowieso nooit nodig, htmlspecialchars is alleen voor output. trim is eventueel nuttig, maar alleen voor de input waar dat voor geldt.

Input valideer je, maar muteer je niet. De enige mogelijke uitzondering is trim, maar dat is ook echt het enige. Je controleert dus of iets minimaal 3 tekens is, uit getallen bestaat, etc etc.
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

08/12/2017 00:39:13
Quote Anchor link
Bedankt Ben...

Begrijp ik het dan goed dat je in de form gebuikersinputs alleen valideert?
Daar worden de controles uitgevoerd waar een gegeven input aan moet voldoen.
Cijfers, letters, verboden tekens, bepaalde woorden bevattend, etc.)
En datgene wat in beeld verschijnt htmlspecialchars() doet.
En bij de $_GET ook htmlspecialchars()
En waar ergens in de form een action staat daar een htmlentities() wordt gedaan.

Ik gebruik (nog) geen gewone database.
Wel opslag van gegevens.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

08/12/2017 01:04:40
Quote Anchor link
Bij alle variabelen van buitenaf pas je escaping toe bij uitvoer, of dat nu POST, GET, COOKIE of SERVER is, of een afgeleide eigen variabele (ja, $_SERVER komt van buitenaf en is daarmee dus ook niet betrouwbaar).
Voor jouw geval zul je moeten kijken welke escaping vereisten er zijn voor iptc, vermoedelijk is het helemaal niets omdat het pure metadata opslag is die niet geschikt is voor dataverwerking. Je vuurt er geen queries op af, het is puur data.

In de form kun je ook gewoon htmlspecialchars gebruiken of htmlentities, maar nog liever urlencode. Zet echter NOOIT PHP_SELF in je action, deze is te makkelijk beinvloedbaar. Wanneer je naar dezelfde pagina wilt verwijzen als waar je toch al bent gebruik je gewoon een leeg action attribuut.

Input valideer je alleen. Je controleert of het van het correcte formaat is (cijfers, letters, TOEGESTANE tekens, controleer nooit aan de hand van een blacklist maar met een whitelist). De data gaat zo ruw mogelijk naar opslag, dit kun je bij output altijd weer rechttrekken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/12/2017 03:16:38
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 08/12/2017 01:04:40:
$_SERVER komt van buitenaf en is daarmee dus ook niet betrouwbaar.

Toch alleen de HTTP_* directives? Of nog meer? Desalniettemin blijft het een goede gewoonte om al deze data niet te vertrouwen, en dus te escapen.

Ben van Velzen op 08/12/2017 01:04:40:
In de form kun je ook gewoon htmlspecialchars gebruiken of htmlentities, maar nog liever urlencode.

Die volg ik even niet? $_POST en $_GET worden automatische ge-urldecode(). Het enige wat je ooit zou moeten encoden zijn (keys en values) van de querystring in een URL voor de action, maar voor de rest toch niet?

Ben van Velzen op 08/12/2017 01:04:40:
Zet echter NOOIT PHP_SELF in je action, deze is te makkelijk beinvloedbaar.

Maakte iemand hier laatst geen opmerking over, dat je veel beter SCRIPT_NAME (of iets anders?) kon gebruiken, omdat deze om te beginnen al een stuk minder corrumpeerbaar was? Nog steeds escapen. Of zelf handmatig de URL opbouwen. En dan nog steeds escapen :).
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.