Wachtwoord vergeten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dirk Renes

Dirk Renes

29/11/2011 14:34:32
Quote Anchor link
Ik wil bij mijn login script ook de mogelijkheid hebben dat mensen hun wachtwoord kunnen opvragen als zij die vergeten zijn. Ik heb heb mijn wachtwoorden beveiligd met de functie salt, alleen hoe kan ik nu het beste van de persoon die zijn wachtwoord kwijt is hem via een email zijn gegevens sturen inclusief het decrypten van zijn wachtwoord.

Het moet zoals hieronder vermeld:
Ik heb er toch voor gekozen om het via een link te doen, dus gebruikers voegen hun gebruikersnaam en email in en vervolgens krijgen ze een link die 24 uur actief is, vervolgens drukken ze op die link en krijgen ze een nieuw wachtwoord toegestuurd. hoe ga ik dit realiseren.
Gewijzigd op 01/12/2011 09:04:30 door Dirk Renes
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:47:46
 
Gerhard l

gerhard l

29/11/2011 14:38:03
Quote Anchor link
Je moet het wachtwoord niet decrypten...

Maak 2 extra velden aan bij je users of in een koppeltabel met bijv: veiligsheidscode en verloopdatum

Dan maak je een random code die zet je in de veiligheidscode veld, en bij verloopdatum zet je de tijd van nu + 24 uur. Dan stuur je de gebruiker een url met www.mijndomein.nl/?pagina=wwvergeten&randomcode=485743957439754 op die pagina maak je een formulier met 2 inputvelden voor het nieuwe wachtwoord, en als die overeenkomen met de random code uit je url dan wijzig je hem.

Succes
 
Dirk Renes

Dirk Renes

29/11/2011 14:41:29
Quote Anchor link
Oke, heb een voorbeeldje van een script zodat ik kan zien hoe ik het beste dat kan doen.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

29/11/2011 17:45:27
Quote Anchor link
Of je stelt een nieuw wachtwoord in als iemand zijn wachtwoord vergeten is en stuurt die naar het e-mail adres van de gebruiker?
 
PHP Scripter

PHP Scripter

29/11/2011 17:47:12
Quote Anchor link
Als de gebruiker zijn wachtwoord is vergeten dan laat ik de gebruiker een wachtwoord ontvangen met een random password.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/11/2011 17:50:56
Quote Anchor link
Of stuur een link waar de gebruiker zelf zijn wachtwoord kan instellen. Nog gebruiksvriendelijker.
 
Gerhard l

gerhard l

29/11/2011 18:10:46
Quote Anchor link
@hertog jan
Dan krijg je misschien wel gezeur dat mensen wachtwoorden van anderen gaan opvragen, en dan kan je als echte gebruiker niet meer inloggen.

@aar dat bedoel ik ook ;)
 
- Raoul -

- Raoul -

29/11/2011 18:20:00
Quote Anchor link
Je geeft best iedere gebruiker een hash, als ze hun wachtwoord willen veranderen stuur je gewoon een mailtje met bijvoorbeeld http://example.com/wwvergeten?user=1&hash=030490349039

Je kan de hash iedere keer dat de gebruiker inlogd veranderen met bv sha(time()); :P
 
Jens erd

Jens erd

29/11/2011 18:50:40
Quote Anchor link
Internet Verslaafde op 29/11/2011 18:20:00:
Je kan de hash iedere keer dat de gebruiker inlogd veranderen met bv sha(time()); :P


Dat kan, maar ik zou het niet doen. Ik zou vanaf buitenaf lukraak getallen kunnen generen, een hash eroverheen en met een beetje geluk ook nog raak schieten. beter dus even een Salt, Pepper of een berekening er op los laten.
 
Dirk Renes

Dirk Renes

01/12/2011 09:04:04
Quote Anchor link
Ik wil het gaan doen zoals ik boven heb uitgelegd. maar hoe ga ik dat doen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/12/2011 09:39:26
Quote Anchor link
Je maakt eerst een formuliertje waar men zijn username en mailadres in moet vullen. Als deze gecontroleerd zijn, genereer je een hash, welke je in de database opslaat. Ook stuur je deze hash mee in een linkje die je naar de gebruiker mailt.

Als de hash-overeenkomt, dan laat je de gebruikers een nieuw password instellen, en als dat gebeurt is, dan verwijder je weer die hash uit je database (waarmee het linkje niet meer zal werken).

Et voila....
 
Dirk Renes

Dirk Renes

01/12/2011 09:51:14
Quote Anchor link
- Aar - op 01/12/2011 09:39:26:
Je maakt eerst een formuliertje waar men zijn username en mailadres in moet vullen. Als deze gecontroleerd zijn, genereer je een hash, welke je in de database opslaat. Ook stuur je deze hash mee in een linkje die je naar de gebruiker mailt.

Als de hash-overeenkomt, dan laat je de gebruikers een nieuw password instellen, en als dat gebeurt is, dan verwijder je weer die hash uit je database (waarmee het linkje niet meer zal werken).

Et voila....


Klikt simpel heb je een voorbeeldje van een scriptje dat ik me kan inbeelden met die link
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/12/2011 10:01:59
Quote Anchor link
wijzig_wachtwoord.php (aanroep met bijv. wijzig_wachtwoord?hash=7s67sd8af6sd8f6sd6s)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(isset($_GET['hash'])) {
    // hier verder met een controle of de hash klopt.
    // in dat geval: toon het wachtwoord wijzig scherm.

} else {
    echo "Er is geen hash meegegeven in de URL";
}

?>


Natuurlijk kan je ook voor alles één wachtwoord-pagina aanmaken i.p.v. het script over meerdere bestanden te verdelen, zoiets als:
wachtwoord_wijzigen.php?actie=aanvragen
wachtwoord_wijzigen.php?actie=aanpassen

Het is net wat je wilt...
Gewijzigd op 01/12/2011 10:05:03 door - Ariën -
 
Dirk Renes

Dirk Renes

06/12/2011 13:53:16
Quote Anchor link
Ik wil email en gebruikersnaam controleren of ze bij elkaar horen hoe ga ik dat doen?
op dit moment heb ik dit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<?php

ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);

include('inc/database.php');
function
createRandomPassword() {

    $chars = "abcdefghijkmnopqrstuvwxyz023456789?_%@";
    srand((double)microtime()*1000000);
    $i = 0;
    $pass = '' ;

    while ($i <= 7) {
        $num = rand() % 33;
        $tmp = substr($chars, $num, 1);
        $pass = $pass . $tmp;
        $i++;
    }


    return $pass;

}

$password = createrandompassword();



            
  if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
  


      $gebr =  $_POST['gebruikersnaam'];
    $email = $_POST['email'];
    $nWachtwoord = (addslashes(sha1($password)));
    
    
        
  if(empty($gebr) || empty($email))
        {

            echo 'U bent iets vergeten in te vullen';
            
        }
else {
            
                $query1="UPDATE gebruikers SET wachtwoord='$nWachtwoord' WHERE gebruikersnaam='$gebr'";
                mysql_query($query1);
                mysql_close();
                
                $email_ontvanger = $email;
                                
                $naam_verzender = 'Support ';
                $email_verzender = '[email protected]';
            
                $onderwerp = '';
                $bericht_verzender = 'Wachtwoord:&nbsp;'.$password;
            
            
                $headers = "From: ".$naam_verzender." <".$email_verzender.">\r\n";
                $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
                $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
                $headers .= "Return-Path: Mail-Error <[email protected]\r\n";
                $headers .= "Reply-To: ".$naam_verzender." <".$email_verzender.">\r\n";
            
                    
                    $bericht = 'Uw wachtwoord is gereset.<br>';
                    
                    
                    $bericht .= "<br>".$bericht_verzender."<br>";
                    $bericht .='
                    <br>
                    <br>
                    <a href="link">Log in</a>
                    <br>
                    <br>
                    Met vriendelijke groet,<br>
                     Support
                    '
;
            
                    $bericht = ($bericht);
                    mail($email_ontvanger, $onderwerp, $bericht, $headers);
                    echo "er is een E-mail met een nieuw wachtwoord naar u toegestuurd. ";
                    header('refresh:2; url=./login.php');    

    }
}

                
                
    
  
  ?>
Gewijzigd op 06/12/2011 13:55:45 door Dirk Renes
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

06/12/2011 14:09:30
Quote Anchor link
Waarom onnodig variabelen aanmaken (zowel bij $_POST als op regel 49-55?
empty (b)lijkt geen juiste manier om te kijken of een variabele is gevuld.
Waar om is je controle of gebruiker en mailadres overeenkomen?
Mis beveiliging bij je update-query.
Mis foutafhandeling bij je query
Na header wordt volgens mij exit; geadviseerd.
Gebruik je ook nog een salt?
 
Dirk Renes

Dirk Renes

06/12/2011 14:12:34
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 06/12/2011 14:09:30:

Waar om is je controle of gebruiker en mailadres overeenkomen?


Hier wil ik graag antwoord op hoe ik dit het beste kan implementeren in mijns script en hoe.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

06/12/2011 14:46:04
Quote Anchor link
Maak een select query waarin je de voorwaarden meegeeft.
Er zijn twee mogelijkheden: of bestaat of bestaat niet.
Als bestaat volgt er 1 rij, anders bestaat de combinatie niet.
Als niet bestaat --> melding 'uw gegevens zijn onbekend'.
Als bestaat --> link sturen.
 
Dirk Renes

Dirk Renes

16/12/2011 14:31:41
Quote Anchor link
ik heb nu zoiets gemaakt alleen ik krijg een melding dat mijn gegevens niet overeenkomen als ze wel correct zijn. wie kan mij helpen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);

include('inc/database.php');
function
createRandomPassword() {

    $chars = "abcdefghijkmnopqrstuvwxyz023456789?_%@";
    srand((double)microtime()*1000000);
    $i = 0;
    $pass = '' ;

    while ($i <= 7) {
        $num = rand() % 33;
        $tmp = substr($chars, $num, 1);
        $pass = $pass . $tmp;
        $i++;
    }


    return $pass;

}

$password = createrandompassword();

            
  if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
  


      $gebr =  $_POST['gebruikersnaam'];
    $email = $_POST['email'];
    $nWachtwoord = (addslashes(sha1($password)));
    
    
    
      if(empty($gebr) || empty($email))
        {

            echo 'U bent iets vergeten in te vullen';
        
        }
    
    
            $check = "SELECT * FROM gebruikers WHERE gebruikersnaam='$gebr' AND emailadres='$email'";
             $docheck = mysql_query($check) or die('FOUT: '.mysql_error());
    
                 if (mysql_num_rows($docheck) == 0) {
                
        
                        $query1="UPDATE gebruikers SET wachtwoord='$nWachtwoord' WHERE gebruikersnaam='$gebr'";
                        mysql_query($query1);
                        mysql_close();
                        
                        $email_ontvanger = $email;
                                        
                        $naam_verzender = '';
                        $email_verzender = '';
                    
                        $onderwerp = '';
                        $bericht_verzender = 'Wachtwoord:&nbsp;'.$password;
                    
                    
                        $headers = "From: ".$naam_verzender." <".$email_verzender.">\r\n";
                        $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
                        $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
                        $headers .= "Return-Path: Mail-Error <[email protected]>\r\n";
                        $headers .= "Reply-To: ".$naam_verzender." <".$email_verzender.">\r\n";
                    
                            
                            $bericht = 'Uw wachtwoord is gereset.<br>';
                            
                            
                            $bericht .= "<br>".$bericht_verzender."<br>";
                            $bericht .='
                            <br>
                            <br>

                            <br>
                            <br>
                            Met vriendelijke groet,<br>
                            
                            '
;
                    
                            $bericht = ($bericht);
                            mail($email_ontvanger, $onderwerp, $bericht, $headers);
                            echo "er is een E-mail met een nieuw wachtwoord naar u toegestuurd. ";
                            header('refresh:2; url=./login.php');    
                            exit;
                
                
                
            
        }

            else {
                echo 'U gegevens komen niet overeen met de gegevens in de database';
                
            }
        
  }

                
?>
Gewijzigd op 16/12/2011 15:10:31 door Dirk Renes
 
Erwin H

Erwin H

16/12/2011 14:50:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
 if(empty($gebr) || empty($email))
        {

            echo 'U bent iets vergeten in te vullen';
        
?>

Hier check je of de gegevens zijn ingevuld (waarbij je de POST variabele niet controleert of die bestaan dus je script zou al eerder over zijn nek kunnen zijn gegaan). Maar omdat er geen } achter staat, staat het hele volgende blok binnen het if statement. Dus je hele check op bestaande gegevens wordt alleen uitgevoerd als er gegevens ontbreken..... volgens mij klopt dat niet helemaal.
 
Dirk Renes

Dirk Renes

16/12/2011 15:03:07
Quote Anchor link
Erwin H op 16/12/2011 14:50:14:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
 if(empty($gebr) || empty($email))
        {

            echo 'U bent iets vergeten in te vullen';
        
?>

Hier check je of de gegevens zijn ingevuld (waarbij je de POST variabele niet controleert of die bestaan dus je script zou al eerder over zijn nek kunnen zijn gegaan). Maar omdat er geen } achter staat, staat het hele volgende blok binnen het if statement. Dus je hele check op bestaande gegevens wordt alleen uitgevoerd als er gegevens ontbreken..... volgens mij klopt dat niet helemaal.


Dit probleem is nu opgelost, die if staat nu los. nu krijg ik dus als ik niks invul dat de gegevens niet overeenkomen of leeg zijn.
 
Erwin H

Erwin H

16/12/2011 15:07:49
Quote Anchor link
Hoe is die if structuur nu opgebouwd dan?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.