wanneer jQuery?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »
Jeroen VD

Jeroen VD

02/05/2012 22:03:49
Quote Anchor link
Een tijdje geleden ben ik jQuery beginnen te leren. Tot zover weet ik dat je er veel mee kan, maar dat zijn wel allemal effecten, echt grote stukken jQuery ben ik nog niet tegengekomen. Vaak kan dat ook met gewoon javascript (al weet ik daar nog minder van). Mijn vraag is dan: wanneer kun je het beste jQuery gebruiken (dus er komen 10000 regels code bij), of het gewoon bij javascript te houden (wat dan wel weer wat meer code kost)
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 02:17:59
 
Wouter J

Wouter J

02/05/2012 22:20:12
Quote Anchor link
Ik gebruik zelf jQuery voor dingen die je niet echt makkelijk en snel kunt nabouwen in JS en voor de extreme hoeveelheid plugins die erachter zit.
En als ik toch eenmaal jQuery inlaad in mijn pagina, dan gebruik ik ook alles van jQuery en ga ik niet verder aan de slag met echte Raw JS.

Voorbeelden van niet makkelijk na te bouwen dingen: AJAX, jQuery.animate(), jQuery DOM (al gebruik ik daarvoor vaak MooTools)
Voorbeelden van plugins: jQuery UI (zeker een aanrader als je jQuery gebruikt), NivoSlider, jQuery Mobile (nog zo'n aanrader) en nog wat plugins die ik minder vaak gebruik

Van de rest probeer ik in OO Raw JS te scripten, het is uitdagend omdat JS eigenlijk helemaal niet object oriënted gebouwd is maar prototype-based, maar het is haalbaar. Vaak in combinatie met MooTools (de beste in OO JS) wordt het erg mooie code.

PS: Een goede tip om van jQuery naar Raw JS te gaan is om de broncode te lezen van bepaalde jQuery functies, leer je erg veel van. Een handige tool daarvoor is [url=http://james.padolsey.com/jquery/de jQuery Source Viewer[/url]. 2 geweldige video tutorials waarin Paul Irish (communicatieman van Chrome, jQuery en een geweldige uitlegger) je uitlegt hoe je nou goed de jQuery source code kan bekijken zijn: 10 Things I learned from jQuery Source Code en 11 More Things I learned from jQuery Source Code
Gewijzigd op 02/05/2012 22:22:29 door Wouter J
 
Jeroen VD

Jeroen VD

02/05/2012 22:31:15
Quote Anchor link
Ok thanks, ik zal me er eens in verdiepen. Wanneer ik jQuery gebruik, is dat vaak maar een beetje, vanddar dat ik me eea afvroeg. Ik zal me er eens in verdiepen.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

02/05/2012 23:16:29
Quote Anchor link
Tegenwoordig gebruik ik eigenlijk overal Jquery voor.

Voordelen is dat Jquery makkelijk en snel is (zolang je minimalized versies gebruikt). Scheelt een hoop programmeer werk.

Wat Wouter ook al aangeeft is dat javascript niet OO is en wat je vaak ziet dat er overal midden in broncodes van websites je stukken javascript tegenkomt, dat wil je niet want dat wordt onoverzichtelijk. Als ik al javascript gebruik documenteer ik het en zet ik het in een apart javascript bestand. Tegenwoordig is er voor bijna alle doorgaans javascriptjes ook wel een jquery functie (al dan niet combinatie) te vinden.

Het is wel handig om je een beetje verdiept te hebben in javascript want uiteindelijk is jquery ook gewoon javascript. Nog enkele tips bij jquery:

- Kies duidelijke naamgeving voor ID's en Classes.
- Gebruik slechts 1 versie van jquery (1.4.2 en 1.7.1 conflicteren bijvoorbeeld met elkaar waardoor sommige functies niet werken)
- Zet aparte modules in aparte javascript bestanden (in een JS map) die je aanroept in je head. Documenteer in de aparte bestanden waar het voor is. Anders lopen modules door elkaar of krijg je een hele lap met jquery in je broncode of pagina waardoor het onoverzichtelijk wordt.
- Let op dat mensen die javascript uit hebben staan ook gewoon de website nog normaal kunnen gebruiken.
- mocht je jquery scripts van internet halen, let even op of hier niet automatisch een andere versie van jquery bij zit waardoor andere functies in eens niet meer werken.
- Zelfde tip als wouter: Jquery UI
- De jquery documentatie natuurlijk, alle nodige info staat hier.
 
Henk PHP

Henk PHP

02/05/2012 23:43:33
Quote Anchor link
Het probleem met javascript is dat een heleboel browser daar anders mee omgaan en het kan een hel worden om het een beetje aan de praat te krijgen op alle browsers. Daarom gebruik ik zelf altijd mootools, dan weet ik tenminste dat wat ik doe ook werkt. JQuery is op dezelfde manier handig, het werkt gewoon cross-browser.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

02/05/2012 23:54:25
Quote Anchor link
Ok, bedankt voor de tips!
 
Jeroen VD

Jeroen VD

04/05/2012 15:55:59
Quote Anchor link
heeft iemand misschien tips om jQuery nog beter aan te leren? een site met oefeningen bijvoorbeeld? of andere dingen waar je veel van leert?
 
Reshad F

Reshad F

04/05/2012 16:05:02
Quote Anchor link
https://developer.mozilla.org/nl/learn/javascript hier heb je denk ik wel wat aan. :) veel uitleg over Javascript.

heb je Learn jQuery in 30 days al geprobeerd?
 
Wouter J

Wouter J

04/05/2012 16:07:23
Quote Anchor link
Misschien heb je hier wat aan: http://www.learningjquery.com/category/levels/advanced

En waar ik zelf ook veel van heb geleerd is het namaken van bestaande plugins. Bijv. NivoSlider, probeer ook een image slider te maken.

En ik weet niet hoe goed je in de engelse taal bent. Maar zelf zit ik sinds begin dit jaar op http://stackoverflow.com een geweldige Q&A (of 'vraagbak' zoals Pim het noemt) site. Daar wordt er veel over jQuery gevraagd en ook erg goede antwoorden gegeven van experts. Doormiddel van het StackOverflow systeem, waarbij je users en berichten +1 of -1 kan geven, kun je mooi zien welke antwoorden goed zijn en daar kun je vaak wat van leren.
Probeer ook zelf wat Questions te beantwoorden. Het is wel een andere manier van antwoorden daar dan hier, maar het went wel en dan heb je er veel aan (ik in elk geval wel).
 
Jeroen VD

Jeroen VD

04/05/2012 16:15:43
Quote Anchor link
@reshadd, daar heb ik jquery geleerd. alleen je krijgt daar een bons code over je heen, zonder echte opgaven.

@wouter, daar staan niet echt opgaven op, of wel? op het eerste gezicht lijkt het me wel een geweldige site.

en stackoverflow... tja, ik zal toch eens mijn engels goed moeten verbeteren, vooral het natuurlijk laten overkomen. so maybe i can practice my english there, don't you think? en natuurlijk leer je er daar veel van, dat weet ik zeker
 
Wouter J

Wouter J

04/05/2012 16:18:11
Quote Anchor link
Mijn engels is ook beroerd (kan het perfect verstaan en lezen maar zelf schrijven/spreken ho maar) maar ik doe toch mijn best. Als je een bericht plaatst kunnen mensen op stackoverflow met hele hoge reputaties jouw bericht aanpassen. Als ik dus ergens een grammar fout maak dan wordt het zo aangepast door iemand. Dus heel erg is het niet, alleen het moet natuurlijk wel een beetje goed overkomen (anders wordt je reputatie steeds lager).
 
Jeroen VD

Jeroen VD

04/05/2012 16:20:50
Quote Anchor link
ik heb hetzelfde... ik zal het eens gaan proberen.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/05/2012 21:02:53
Quote Anchor link
Heeft er iemand nog andere ideen om na te bouwen, naast nivoslider?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.