wanner quote's variablen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »
Jojo

jojo

17/10/2004 16:04:00
Quote Anchor link
wanner moet je bij de variables scheiden met een quote dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php ('".$ip."', '".$reden."', '".$sess_id2."', '".$sess_pass."')";  
?>


en wanneer moet het niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
('$ip', '$reden', '$sess_id2', '$sess_pass')";  
?>
Gewijzigd op 17/10/2004 16:04:00 door Jojo
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:00:53
 
Mitch X

Mitch X

17/10/2004 16:17:00
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php ('".$ip."', '".$reden."', '".$sess_id2."', '".$sess_pass."');  
?>


Moet zowieso nooit, das hartstikke fout!
Variabelen horen nooit gequote te worden.
Gewijzigd op 17/10/2004 16:18:00 door Mitch X
 
RT

RT

17/10/2004 19:04:00
Quote Anchor link
Mischien hele domme vraag, maargoed:

ze zeggen altijd, vars buiten quotes, maar wat zijn quotes nou precies? Dit ofozo: ""??
 
Mitch X

Mitch X

17/10/2004 19:16:00
Quote Anchor link
Jah, aanhalingstekens :)
 
Jojo

jojo

17/10/2004 19:18:00
Quote Anchor link
en een var ?
 
RT

RT

17/10/2004 19:18:00
Quote Anchor link
OKe, bedankt!
 
Mitch X

Mitch X

17/10/2004 19:41:00
Quote Anchor link
Var is variabele :)
 
Jojo

jojo

17/10/2004 19:42:00
Quote Anchor link
owjah... lol
 
Marien xD

Marien xD

18/10/2004 07:45:00
Quote Anchor link
Gebruik gewoon altijd die qoutes. HEt is daardoor ook veel makkelijker om vars terug te zoeken in je script. Wat ook heel makkelijk is, is kleurcodering van dreamweaver ;)
 
Jojo

jojo

18/10/2004 12:02:00
Quote Anchor link
dus...moet het nu wel of niet :P of maakt het niet uit
 
Mitch X

Mitch X

18/10/2004 13:03:00
Quote Anchor link
Nee het moet niet.
Als je vars binnen de quote haalt moet je ze omringen door { & }.
PHP is nogal een taal de snel tevreden is, maar jij zal degene zijn die op een zondagavond 5 uur heeft besteed aan het vinden van een fout omdat PHP de var in je script niet parste :P
 
Vincent elschot

vincent elschot

18/10/2004 18:41:00
Quote Anchor link
Precies.
Zet variabelen nooit tussen wat voor quotes dan ook.
PHP kan er van in de war raken en jij ziet geen leuke kleurtjes meer in je editor.

De code wordt wat langer en je moet wat meer tikken, maar een luie programmeur is en slechte programmeur.
 
Mitch X

Mitch X

18/10/2004 18:59:00
Quote Anchor link
Die laatste zin vink wel mooi :)
Die ga ik ook ooit nog weleens quoten denk ik :P
 

18/10/2004 22:44:00
Quote Anchor link
eigenlijk snap ik het nu niet meer eerst zegt vincent dat het niet moet: Zet variabelen nooit tussen wat voor quotes dan ook. maar daarna zegt die dat het wel moet: De code wordt wat langer en je moet wat meer tikken, maar een luie programmeur is en slechte programmeur.

of lees ik het nou verkeerd *-)
 
Dutchcamel

dutchcamel

19/10/2004 01:33:00
Quote Anchor link
Beetje lastig om het zo te zeggen. Ze moeten buiten quotes, maar om dat voor elkaar te krijgen komen er quotes omheen dus staan ze toch ook weer binnen quotes. Wat een gedoe zeg :)

Gewoon zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
$var
= 'test';

echo $var;
// alleen een variabele echo'en

echo 'Dit is een '.$var;
// een variabele op het einde van een echo

echo $var.' of het werkt';
// een variabele aan het begin van een echo

echo 'Deze '.$var.' is natuurlijk helemaal te gek';
// en nog eentje midden in een zin, buiten quotes gehaald door hem binnen quotes met puntjes te zetten :P
?>
 
Arend a

Arend a

19/10/2004 09:16:00
Quote Anchor link
Wat een verwarrende thread. Dubbele quotes zijn ook quotes! En veriabelen tussen dubbele aanhalingstekens zijn natuurlijk geen probleem (spatie en aansluitende letterproblemen daargelaten, zie manual).

jojo: Lees de bijzonder duidelijke draad uit de php manual gewoon even:
http://www.php.net/manual/en/language.types.string.php

Samenvatting:
[1] Single quotes zijn voor letterlijke informatie, strings, variabelen zullen als letterlijke informatie geintrepeteerd worden.
[2] Double quotes kunnen wél variabelen bevatten
 
Roy Bongers

Roy Bongers

19/10/2004 09:29:00
Quote Anchor link
Ja maar de vraag is natuurlijk is dat wel slim om dat te doen :/. Ik doe btw alles tussen dubble quote echo-en en ik haal de vars altijd uit men quotes. zoiets dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo "Hallo ik ben ".$naam." en ik woon in ".$plaats.".";
?>


En volgensmij ben ik niet de enige die altijd doubles gebruikt :?. Volgensmij zie ik in de meeste scripts wel doubles staan maar goed :D
 

19/10/2004 09:50:00
Quote Anchor link
lol....weet je ik snap er nu weer helemaaaaaal nix meer van :P volgensmij.. maakt het helemaal nix uit of je het nou wel of niet doet
 
Mitch X

Mitch X

19/10/2004 11:05:00
Quote Anchor link
De parsetijd wordt wat langer omdat bij dubbele quotes, zoals Arend al zei, ook nog eens naar variabelen gezocht wordt.
Maar dan hebben we het natuurlijk weer over milliseconden ofsow, ^^

Kvind het gewoon netter, en overzichtelijk door de kleurcoding die ik dan krijg in Dreamweaver, zie ik meteen waar er een var staat :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.