Warning: Invalid argument supplied for foreach() .php on line 17

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robin broeder

robin broeder

06/03/2017 11:55:25
Quote Anchor link
hoi mij php code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
    include("includes/connect.php");    
?>

<!DOCTYPE html>
<html lang="nl">
<head>
    <meta charset=utf-8>
</head>
<body>
    <h2>Opdrachten </h2>
<?php
    $con
= connect();
    $sql = "SELECT * FROM todo
            WHERE nummer=>1"
;
    $resultaat = $con->query($sql);
    echo "<table>";
    foreach ($resultaat as $rij){
        echo "<tr>";
        echo "<td>".$rij["nummer"]."</td>";
        echo "<td>".$rij["begindatum"]."</td>";
        echo "<td>".$rij["todobefore"]."</td>";
        echo "<td>".$rij["todo"]."</td>";
        echo "<td>".$rij["beschrijving"]."</td>";
        echo "<td>".$rij["opdrachtklaar"]."</td>";
        echo "</tr>";
    };

    echo "</table>";
    $con =NULL;
?>

</body>
</html>


ik kan niet zien waar de fout zit op lijn 17 en heb verschillende dingen geprobeerd maar het lukt me niet
- Ariën -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 06/03/2017 21:20:23 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:05:07
 
Bart V B

Bart V B

06/03/2017 12:02:28
Quote Anchor link
Moet je niet iets hebben met _fetch_assoc() of _fetch_array()?
Zoals ik het nu zie voer je alleen een query uit.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

06/03/2017 12:16:34
Quote Anchor link
Ik heb in mijn glazen bol gekeken welke foutmelding je krijgt maar helaas, het is niet te zien.
Ook geeft mijn glazen bol geen enkele aanvullende info over wat er niet goed gaat.

Ik ben bang dat je dit dan ook zelf op moet lossen met deze beschikbare info.
 
Bart V B

Bart V B

06/03/2017 12:24:18
Quote Anchor link
De foutmelding staat in de titel Pipo, dus misschien even de oogballen oppoetsten. :)
Warning: Invalid argument supplied for foreach()

Het is altijd zo fijn als mensen een eigen gebreid stukje om de database heen bouwen.

Simpel gezegd, komt het op neer:
- Connect met database [V]
- maak een string met de query [V]
- voer de query uit [V]
- fetch de query [X]
Ik denk zomaar aan de foutmelding te zien, dat de TS die laatste is vergeten.
Hoewel natuurlijk een van die andere stappen ook fout kunnen gaan natuurlijk.
Maar omdat TS aangeeft dat hij al "van alles" heeft geprobeerd neem ik aan dat hij die stappen met [V] heeft gecontroleerd.
Gewijzigd op 06/03/2017 12:29:15 door Bart V B
 
Ivo P

Ivo P

06/03/2017 13:14:32
Quote Anchor link
en het liefst zet je in Barts rijtje tussen voer-uit en fetch ook nog de stap "controleer of de query gelukt is".

Want anders is $resultaat ook nog eens een boolean.
 
Robin broeder

robin broeder

07/03/2017 10:20:44
Quote Anchor link
iedereen bedankt inmiddels het probleem gevonden blijkbaar was het WHERE nummer=>1"; die hij niet pakten dus heb die maar veranderd.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/03/2017 12:03:42
Quote Anchor link
En omdat je geen fout controle had ingebouwd kom je daar na lang ploeteren een keer achter. Ivo had gelijk ;-)

Tijd om nog eens goed deze pagina te lezen.
 
Ivo P

Ivo P

07/03/2017 13:19:31
Quote Anchor link
WHERE nummer >= 1 dus
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

07/03/2017 13:31:12
Quote Anchor link
Als 'nummer' het AutoIncrement-volgnummer van een todo-lijst is, is een SELECT * FROM todo WHERE nummer >= 1 natuurlijk sowieso niet logisch.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.