Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Jan DS

Jan DS

15/07/2010 11:36:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$result
= mysql_query("SELECT name, player1, player2, player3, player4, player5, player6, player7, player8, player9, player10 FROM tblgames WHERE `id` = '".$id."'")
while($row = mysql_fetch_array($result)){
?>


Dit werkt volledig correct maar toch wordt het ook beantwoord met deze error
"Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given on line while($row ..."
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 03:49:30
 
Crude Oil

Crude Oil

15/07/2010 11:40:21
Quote Anchor link
Ik zie de fout ook niet, maar je hebt geen foutenafhandeling zie ik en dta is wel handig
 
TJVB tvb

TJVB tvb

15/07/2010 12:04:32
Quote Anchor link
Zeer waarrschijnlijk mislukt je query en krijg je FALSE (=boolean) terug i.p.v. resource.
For SELECT, SHOW, DESCRIBE, EXPLAIN and other statements returning resultset, mysql_query() returns a resource on success, or FALSE on error.
 
Niels K

Niels K

15/07/2010 12:06:21
Quote Anchor link
Krijg je geen andere error? je mist een ;

Verder:

- Overzichtelijk programmeren
- SQL injections
- Foutenafhandeling..
Gewijzigd op 15/07/2010 12:07:09 door Niels K
 
Ruben kok

ruben kok

23/05/2012 10:04:08
Quote Anchor link
Sorry voor het bumpje, maar ik heb precies hetzelfde probleem
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?PHP
session_start ('logged_in');
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);

$result = mysql_query('
                            SELECT *
                            FROM user_data
                            '
);
                            while($row = mysql_fetch_array($result)){
                                if($row['user_level'] == $i){
                                    echo '<br />user level is 1';
                                    }
                                }

?>
Gewijzigd op 23/05/2012 10:04:26 door ruben kok
 
TJVB tvb

TJVB tvb

23/05/2012 10:07:55
Quote Anchor link
Dan kun je zelf een topic maken en de ook de punten van Niels doorvoeren
 
Jurgen B

Jurgen B

23/05/2012 10:08:09
Quote Anchor link
Voor jou geldt hetzelfde als je voorganger. Bouw eerst eens fatsoenlijke foutafhandeling in.
 
Ruben kok

ruben kok

23/05/2012 10:14:02
Quote Anchor link
Denken jullie nou echt dat dit voor een eindproduct dit is gewoon om te testen, maar dan moet het eerst wel werken en dit is de enige error die ik krijg.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

23/05/2012 10:16:05
Quote Anchor link
En wij noemen de enige goede oplossing
 
Ruben kok

ruben kok

23/05/2012 10:25:22
Quote Anchor link
TJVB tvb op 23/05/2012 10:16:05:
En wij noemen de enige goede oplossing


Dan moet ik hier zeker de foutafhandeling van hebben:
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/foutafhandeling-in-php-error-handling/571/

en echt een drie kwartier geleden deed ie het wel en heb helemaal niks er aan aangepast
Gewijzigd op 23/05/2012 10:27:16 door ruben kok
 
Gerhard l

gerhard l

23/05/2012 10:47:34
Quote Anchor link
Of deze: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/foutafhandeling-query-sql/735/

Het is zo simpel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if($result !== false){
    //fetchen
}
else{
    echo mysql_error();
}
 
Reshad F

Reshad F

23/05/2012 11:49:06
Quote Anchor link
ruben je verwacht hier dat mensen je helpen, en dat doen ze met hele goede antwoorden. je kan ons er niet van kwalijk nemen dat je script het niet doet omdat je geen goede foutafhandeling etc hebt ingebouwd. een enkele foutmelding kan 100000 redenen hebben :)
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

23/05/2012 12:45:27
Quote Anchor link
Ruben kok op 23/05/2012 10:25:22:
en echt een drie kwartier geleden deed ie het wel en heb helemaal niks er aan aangepast

Klinkt vrij onlogisch. Iets wat werkt en een tijd later niet, heeft een oorzaak.
 
Wouter J

Wouter J

23/05/2012 12:52:57
Quote Anchor link
Quote:
Denken jullie nou echt dat dit voor een eindproduct dit is gewoon om te testen, maar dan moet het eerst wel werken en dit is de enige error die ik krijg.

Je bouwt eerst een huis en begint dan pas met de fundering? Fout afhandeling heb je nodig om een script te maken, want niemand schrijft in 1 keer een foutloos script. Om tot het probleem te komen heb je foutafhandeling nodig.
 
Bert van montfort

bert van montfort

22/02/2013 18:28:45
Quote Anchor link
Ik had dit probleem en dit was voor mij de oplossing


$link = mysql_connect ($server, $username, $password)
or die (mysql_error());
mysql_select_db("naamVanDatabase", $link);

Dit is nodig omdat je meerdere databases kan hebben in mysql.
 
Gerhard l

gerhard l

23/02/2013 12:12:21
Quote Anchor link
Bedankt voor het onnodig bumpen van topic, kijk naar de datum van de laatste reageerder..
En ten tweede slaat je oplossing nergens op.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.