Warning: mysql_fetch_assoc

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »
Jan Volker

Jan Volker

03/04/2009 16:40:00
Quote Anchor link
Hallo PHPHulp

Ik heb de volgende script gemaakt;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
include "connect.php"; //verbinding maken
$query = "SELECT `dbo_SSIOSPlatforms.Name, dbo_SSIMachine.Name, dbo_SSIUser.UserName` FROM `dbo_SSIOSPlatforms, dbo_SSIMachine, dbo_SSIUser`";
//query is aangemaakt
$sql = mysql_query($query);
//query is uitgevoerd
echo"<table border=\"1\">
<tr><td>1</td><td>2</td><td>3</tr>"
;
while($record = mysql_fetch_assoc($sql))
{

echo"<tr><td>".$record->dbo_SSIOSPlatforms.Name."</td><td>".$record->dbo_SSIMachine.Name."</td><td>".$record->dbo_SSIUser.UserName."</td></tr>";
}

echo "</table>";
?>


Ik krijg hierbij deze foutmelding;
Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\Program Files\EasyPHP 3.0\www\test.php on line 10

Weten jullie misschien raad? Ik heb zelf het probleem niet kunnen oplossen.

Ik zou het fijn vinden als iemand ernaar zou kunnen kijken.

Met vriendelijke groet,
Jan Volker
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:09:47
 
Thijs van den Berg

Thijs van den Berg

03/04/2009 16:42:00
Quote Anchor link
probeer hem eens zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= "SELECT dbo_SSIOSPlatforms.Name, dbo_SSIMachine.Name, dbo_SSIUser.UserName FROM 'dbo_SSIOSPlatforms, dbo_SSIMachine, dbo_SSIUser'";
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijs van den Berg
 
Erwin Geen

Erwin Geen

03/04/2009 16:43:00
Quote Anchor link
Dan klopt de query niet.
Voer de query eens in in PHPmyadmin.

Ik zie in ieder geval al 1 fout. (of zijn het er nou 2?)
 
Mitchell

Mitchell

03/04/2009 16:43:00
Quote Anchor link
Ik had gehoord dat je geen punten in je benamingen mocht gebruiken, of heb ik dat fout gehoord? :)
 
Frank -

Frank -

03/04/2009 16:48:00
Quote Anchor link
Mitchell schreef op 03.04.2009 16:43:
Ik had gehoord dat je geen punten in je benamingen mocht gebruiken, of heb ik dat fout gehoord? :)
Nee, dat heb je goed gehoord.

Verder ontbreekt foutafhandeling en dus is het logisch dat het fout gaat. Ga dus eerst je script afmaken en dan pas testen. Met een half script is het logisch dat het niet werkt.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

03/04/2009 16:49:00
Quote Anchor link
Aanvulling op Frank: klik.
 
Thijs van den Berg

Thijs van den Berg

03/04/2009 16:51:00
Quote Anchor link
Ik ga er van uit dat mijn script altijd de database kan vinden, juiste table kan selecteren, en de gegevens kan krijgen. Dus het gene wat je zou moeten controleren in de invoer van data.
 
Frank -

Frank -

03/04/2009 16:56:00
Quote Anchor link
Thijs van den Berg schreef op 03.04.2009 16:51:
Ik ga er van uit dat mijn script altijd de database kan vinden, juiste table kan selecteren, en de gegevens kan krijgen.
Grappenmaker ;)

Zie dit topic waar het gebrek aan foutmeldingen ook al voor problemen zorgt. Gossie, dat is een topic van jou!

Quote:
Dus het gene wat je zou moeten controleren in de invoer van data.
Dat moet je in je PHP-code controleren en je moet controleren of de query ook daadwerkelijk is gelukt. Uiteraard moet de database ook controleren of de data wel in de tabel past, anders ga je nog steeds op je smoelwerk.

Tenzij je geen goed script wilt hebben, dan kun je natuurlijk een eind weg prutsen.
 
Thijs van den Berg

Thijs van den Berg

03/04/2009 17:03:00
Quote Anchor link
Gebrek aan foutmeldingen? Als ik wist dat md5 32 karakters op sloeg ging het gewoon goed :).
Maar ik begrijp wat je bedoelt.
 
Frank -

Frank -

03/04/2009 17:07:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
create temp table test(
pass varchar(20)
);

insert into test(pass) values(md5('mysql sucks'));

Resultaat:
Quote:
ERROR: value too long for type character varying(20)
SQL status:22001

Toch wel handig die foutmeldingen, of niet dan?
 
Thijs van den Berg

Thijs van den Berg

03/04/2009 17:13:00
Quote Anchor link
Ja tuurlijk, alsnog als je een keer succesvol met een database connect, hoef je toch niet elke keer te controleren of het gelukt is, lijkt mij. Of is het alsnog beter van wel?
 
W W

W W

03/04/2009 17:14:00
Quote Anchor link
Daarnaast
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
while($record = mysql_fetch_assoc($sql))
{

echo"<tr><td>".$record->dbo_SSIOSPlatforms.Name."</td><td>".$record->dbo_SSIMachine.Name."</td><td>".$record->dbo_SSIUser.UserName."</td></tr>";
}

?>


kan dit natuurlijk nooit. mysql_fetch_assoc returned een array. Dus zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
while($record = mysql_fetch_assoc($sql))
{

echo $record['naamzonderpunten'];
}

?>


mvg.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door W W
 
Jan Volker

Jan Volker

08/04/2009 09:22:00
Quote Anchor link
Beste PH`ers

De SQL query werkt gewoon, als ik hem in phpmyadmin uitvoer krijg ik gewoon resultaat.
Echter kan ik geen naam zonder punt gebruiken, omdat ik hem met dbo_SSIOSPlatforms.Name uit de database haal.
Ik zou dus echt $record->dbo_SSIOSPlatforms.Name moeten doen.
 
Jan Volker

Jan Volker

09/04/2009 09:18:00
Quote Anchor link
?
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

09/04/2009 09:30:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 03.04.2009 17:07:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
create temp table test(
pass varchar(20)
);

insert into test(pass) values(md5('mysql sucks'));

Resultaat:
Quote:
ERROR: value too long for type character varying(20)
SQL status:22001

Toch wel handig die foutmeldingen, of niet dan?


Wel natuurlijk even configureren in strict modus anders kapt mySQl het zonder melding af (alleen een warning die je niet ziet in PHP).
 
Frank -

Frank -

09/04/2009 11:14:00
Quote Anchor link
Quote:
Wel natuurlijk even configureren in strict modus anders kapt mySQl het zonder melding af (alleen een warning die je niet ziet in PHP).
Oh? Je moet MySQL eerst vertellen dat deze jouw data niet mag verknallen? Hele bijzondere functionaliteit van een database...

Moet je maar een betere database gebruiken, dan is veilige data gewoon basis functionaliteit. Lijkt me logisch, daar zijn databases voor uitgevonden.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

09/04/2009 11:16:00
Quote Anchor link
Ole, daar is pgFrank :')
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.