Warning: require(): open_basedir restriction in effect. File(/phpmailer/vendor/autoload.php) is not

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

11/02/2023 20:19:32
Quote Anchor link
Ik probeer dit bovenaan de index.php te laden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
use PHPMailer\PHPMailer\PHPMailer;
use PHPMailer\PHPMailer\SMTP;
use PHPMailer\PHPMailer\Exception;

//Load Composer's autoloader
require '/phpmailer/vendor/autoload.php';


Het bestand bestaat en in andere users lukt het wel. Die users hebben dezelfde rechten,. maar ik blijf dit krijgen.

Ik gebruik php8.1 en heb in /usr/local/php81/lib/php.ini

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
open_basedir = none


Geplaatst. In alle php.ini trouwens.
Daarna httpd herstart.

Wat ik ook doe ik krijg het niet voor elkaar en snap er niks van.

Weet iemand een oplossing?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:12:23
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/02/2023 20:53:20
Quote Anchor link
php kent in de configuratie geen none. Enkel on of off.
 
Ivo P

Ivo P

12/02/2023 13:26:49
Quote Anchor link
PHPmailer kan vast via Composer geladen worden, maar dan staat phpmailer IN de vendor map, en dan staat autoloader in de vendormap om aan te wijzen in welke submap phpmailer te vinden is.

In jouw geval begin je met PHPMailer/ wat een vreemde plek is, tenzij heel je project PHPMailer heet...

Dat gezegd hebbend:
Weet je zeker dan je path met /PHPMailer begint en niet met iets als /var/html/someproject/PHPMailer

Je zoekt nu vanaf / wat in Windows-termen overeenkomt met dat jouw project staat op C:\PHPMailer. En daar mag je doorgaans op een webserver niet met PHP rondneuzen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2023 15:45:14
Quote Anchor link
En de /vendor map hoort bij sterke voorkeur buiten de webroot.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.