Wat betekent de operator =>

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Casper B

Casper B

24/11/2012 20:16:00
Quote Anchor link
Beste allemaal,

Momenteel ben ik bezig op PHP onder de knie te krijgen. Nu ben ik op een punt gekomen, waar ik even niet uit kom. Het gaat om het volgende.
Wat wordt er precies met het volgende bedoeld en wat doet het precies: =>

Ik hoor graag van jullie.

Met vriendelijke groet,

Casper B
Gewijzigd op 24/11/2012 20:31:30 door Casper B
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:01:45
 
Eddy E

Eddy E

24/11/2012 20:20:39
Quote Anchor link
Betekend moet in dit geval met een t...

En wat geeft Google op "php equal more then"? --> https://www.google.nl/search?q=in+php+equal+more+then
Bovenste hit is duidelijk en overzichtelijk: http://www.w3schools.com/php/php_operators.asp

Maar wellicht verwar je het met >=, want dat is gelijk aan of meer dan.

Voorbeeld daarvan:
1 >= 0 WEL
1 >= 1 WEL
1 >= 2 NIET
1 >= 3 NIET
etc.


=> wordt gebruikt om key en value te koppelen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$array
['sleutel'] = 'waarde';

// zelfde
$array = array('sleutel' => 'waarde');
?>


Zie ook: http://php.net/manual/en/language.types.array.php
En daar gebruiken ze => zelfs. Nou, wat wil je nog meer?
Gewijzigd op 24/11/2012 20:25:41 door Eddy E
 
Casper B

Casper B

24/11/2012 20:39:54
Quote Anchor link
Mijn excuus, dat is inderdaad een typefout. Ik heb het aangepast.

Betreft mijn vraag.
Als ik het goed mag begrijpen, is de array in bovenste voorbeeld aangemaakt en heeft een waarde van sleutel, die je vervolgens toekent aan waarde?
Ik begrijp nog niet helemaal wat de => doet?
De key is te vergelijken met een variabel, waar je een waarde aan toekent?
Gewijzigd op 24/11/2012 20:43:59 door Casper B
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

24/11/2012 22:15:19
Quote Anchor link
Inderdaad kan een variabele een array bevatten, waarin je key-value paren hebt.
Lees dit eens: http://www.phptuts.nl/view/39/6/ .
 
Casper B

Casper B

24/11/2012 23:07:11
Quote Anchor link
Als laatste heb ik een vraag wat het volgende betekent:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
            'label' => __('Portfolio'),


Dit is neem ik aan ook een key => value paar? En wat betekent de waarde van bovenstaande voorbeeld precies. Ik richt me dan op de 2 underscores __()
 
Wouter J

Wouter J

24/11/2012 23:25:44
Quote Anchor link
Dit is inderdaad een key => value paar. Je moet het zo zien, in het algemeen gebruik je de = operator om waardes aan iets toe te wijzen (vaak een variabele):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$foo
= 'bar';
?>


Je zou dan in array's zoiets verwachten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$cat
= array(
    'foo' = 'bar',
    'baz' = 'lorem',
);

?>

Helaas werkt PHP niet en gebruiken ze daarvoor de => operator:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$cat
= array(
    'foo' => 'bar',
    'baz' => 'lorem',
);

?>


De code die je gaf heb je zeer waarschijnlijk uit een WordPress code. De __() is gewoon een functie zoals isset($var) dat ook is. De __() functie is aangemaakt door WordPress en wordt gebruikt om strings te vertalen.
 
Casper B

Casper B

25/11/2012 12:40:23
Quote Anchor link
Beste Wouter,

Oke thnkx, het is duidelijk!
Haha ja, die code komt vanuit een custom post type van WordPress. Oke dus de 2 underscores gebruik je om een tekst te vertalen. maar waarom staat het dan niet als volgt in de code verwerkt:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
'label' => 'Portfolio',



Dankjewel alvast.

Toevoeging op 25/11/2012 12:40:26:

Beste Wouter,

Oke thnkx, het is duidelijk!
Haha ja, die code komt vanuit een custom post type van WordPress. Oke dus de 2 underscores gebruik je om een tekst te vertalen. maar waarom staat het dan niet als volgt in de code verwerkt:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
'label' => 'Portfolio',



Dankjewel alvast.
 
Wouter J

Wouter J

25/11/2012 13:16:15
Quote Anchor link
Zo kan het, alleen zo roep je de functie __ niet meer aan. De functie __ zal iets uitvoeren waarbij hij kijkt of de string in een vertaal bestand staat en vervolgens geeft hij de vertaalde string terug. Die string wordt opgeslagen in de 'label' key van de array. Dat is dus hetzelfde wat jij hier doet door direct een string op te slaan, met als enige verandering dat je nu geen extra handelingen meer uitvoert.
 
Casper B

Casper B

25/11/2012 13:23:02
Quote Anchor link
Oke, dus als ik het zo mag zien is, de functie __ ervoor om een woord in dit geval "Portfolio" te kunnen vertalen.
Dut als voorbeeld als ik mijn WP installatie op ENG heb staan en er wordt bijvoorbeeld "Businesses" gebruikt als een label naam voor die custom post type, en ik vervolgens de taal verander naar NL. Dan zal de custom post type label opeens "Bedrijven" heten?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.