Wat betekent een "?" in PHP?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bare_nature

bare_nature

02/12/2007 10:58:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb me de basis van PHP eigen gemaakt maar tijdens het volgen van een tutorial kwam ik volgende lijn code tegen:

$contents[$item] = (isset($contents[$item])) ? $contents[$item] + 1 : 1;

Wat betekent het vraagteken in dit statement en wat doet het dubbel punt op het einde juist? Ik ben dit allezins nog niet tegen het lijf gelopen totnogtoe.

Alvast bedankt,

BN
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:06:58
 
Jelmer -

Jelmer -

02/12/2007 11:06:00
Quote Anchor link
Dat is de php ternary operator.

Simpel gezegd staat er gewoon:

$content[$item] = voorwaarde ? waar : onwaar;

Hierbij is voorwaarde hetzelfde als een voorwaarde die je in de voorwaarde van een if-statement zet.
 
Martijn B

Martijn B

02/12/2007 11:06:00
Quote Anchor link
Dit is een overzichtelijke variant van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if( isset($contents[$item]) )
{

  $contents[$item] = $contents[$item] + 1;
}

else
{
  $contents[$item] = 1;
}

?>
 
Mr D

Mr D

02/12/2007 11:06:00
Quote Anchor link
dit is een kort if statement.

het betekent hetzelfde als
if(isset($contents[$item])){
$contents[$item] = $contents[$item] + 1;
}
else{
$contents[$item] = 1;
}
 
Bare_nature

bare_nature

02/12/2007 11:09:00
Quote Anchor link
Erg bedankt voor de snelle reactie!

Ik had al de indruk dat het een verkorte versie van een if-statement was. Nu kan ik weer aan de slag!

BN
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.