wat doe ik fout?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sven video

sven video

08/05/2011 17:20:39
Quote Anchor link
wat doe ik fout?

index2.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? require_once 'conn.php'; ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
  while($row3 = mysql_fetch_array( $result3 )){

        echo "<a href=.$row3['url']. target="_self">.$row3['show'].</a>";
        echo "<br />";
}

?>


conn.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
   mysql_connect("sql202.xtreemhost.com", "xth_7502115", "") or die(mysql_error());
   echo "welkom op svenvideo<br/>";
 
   mysql_select_db("xth_7502115_svenvideo") or die(mysql_error());

$result = mysql_query("SELECT * FROM svenvideo");
$result2 = mysql_query("SELECT * FROM link_ads");
$result3 = mysql_query("SELECT * FROM links");

?>


kan je me helpen?
het liefste het script aanpassen.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:01:49
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/05/2011 17:21:37
Quote Anchor link
Een goede topictitel verzinnen. Dat doe je fout.
 
Danny L

Danny L

08/05/2011 17:23:24
Quote Anchor link
In het 2e scriptje ben je de ' " ' vergeten.

Opnieuw geschreven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
  while($row3 = mysql_fetch_array( $result3 )){

        echo "<a href="".$row3['url']."" target="_self">".$row3['show']."</a>";
        echo "<br />";
}

?>
 
Jordy nvt

Jordy nvt

08/05/2011 17:23:30
Quote Anchor link
Geen wachtwoord op je database, een nog grotere fout.
 
Sven video

sven video

08/05/2011 17:24:38
Quote Anchor link
expres gedaan geen wachtwoord
 
Jaron T

Jaron T

08/05/2011 17:27:24
Quote Anchor link
Danny L op 08/05/2011 17:23:24:
In het 2e scriptje ben je de ' " ' vergeten.

Opnieuw geschreven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
  while($row3 = mysql_fetch_array( $result3 )){

        echo "<a href="".$row3['url']."" target="_self">".$row3['show']."</a>";
        echo "<br />";
}

?>


als je er geen verstand van hebt help hem dan ook niet..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
  while($row3 = mysql_fetch_array( $result3 )){

        echo "<a href='".$row3['url']."' target='_self'>".$row3['show']."</a>";
        echo "<br />";
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/05/2011 17:27:29
Quote Anchor link
Escapen, doe je ook fout.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
  while($row3 = mysql_fetch_array( $result3 )){

        echo "<a href=\"".$row3['url']."\" target=\"_self\">".$row3['show']."</a>";
        echo "<br />";
}

?>

- Goede naamgeving voor variabelen
- Foutafhandeling...
Gewijzigd op 08/05/2011 17:27:47 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

08/05/2011 17:28:49
Quote Anchor link
@Danny: Jouw scriptje heeft nog méér fouten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
  while($row3 = mysql_fetch_array( $result3 ))
{

        echo '<a href="' . $row3['url'] . '" target="_self">' . $row3['show'] . '</a>';
        echo "<br />";
}

?>
 
Sven video

sven video

08/05/2011 17:28:59
Quote Anchor link
het is gelukt!!!

bedankt!
Gewijzigd op 08/05/2011 17:30:19 door sven video
 
Ray van ophoven

ray van ophoven

08/05/2011 22:42:03
Quote Anchor link
ik heb een vraag die hier volgens mij verband mee houdt.
Ik voer een query uit aan de hand van een variabele die ik via get_ binnenhaal. Hij wordt gestuurd door een flash file, maar dat is niet relevant denk ik.

Dit is de query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$idpub = mysql_real_escape_string($_GET[id_pub]) ;
$nav_array = mysql_query("SELECT * FROM $table_nav WHERE `parent = ' ".$idpub." ' ");
$nav_array_aantal = mysql_num_rows($nav_array);

// retour naar flash
echo'&itemlist= <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>';
// ik doe in flash een trace om te zien wat er binnenkomt, alsvolgt:
print"for= $idpub type= $istype nav_array_aantal= $nav_array_aantal , table_nav= $table_nav  rows= mysql_num_rows($nav_array) ";

De variabele $idpub krijg ik niet werkend in de query, (geeft nul resultaat). Als ik  ' ".$idpub." ' vervang door 'S01', alsvolgt:

$nav_array = mysql_query("SELECT * FROM $table_nav WHERE `parent = 'S01' ");

krijg ik wel mijn resultaat. any ideas?
Groet,
Ray
 
- SanThe -

- SanThe -

08/05/2011 22:57:39
Quote Anchor link
$_GET[id_pub] moet zijn $_GET['id_pub']
$Vars altijd buiten de quotes houden.
Géén backtics in de query.
Foutafhandeling ontbreekt.

Verder zoek je spaties in de query want
dit: ' ".$idpub." ' (met aan elke kant een spatie)
is niet dit: '".$idpub."' (zonder spaties)
Gewijzigd op 08/05/2011 22:59:45 door - SanThe -
 
Ray van ophoven

ray van ophoven

08/05/2011 23:01:39
Quote Anchor link
$Vars altijd buiten de quotes houden.

hoe bedoel je dit?

Toevoeging op 08/05/2011 23:04:00:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
include 'database.php';
$DayCodeDag =mktime();
$idpub = mysql_real_escape_string($_GET['id_pub']) ;
//bereken level
//include 'breadcrumbs.php';
// submenus zoeken: ZOEK in NAVS naar daar entries waar bij PARENT de geklikte idpub staat

$nav_array = mysql_query("SELECT * FROM $table_nav WHERE `parent` = '".$idpub."' ");
//$nav_array = mysql_query("SELECT * FROM $table_nav WHERE `parent` = 'S01' ");

$nav_array_aantal = mysql_num_rows($nav_array);
$istype = (gettype('$idpub'));
echo'&itemlist= <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>';

print"deep for= $idpub type= $istype nav_array_aantal= $nav_array_aantal , table_nav= $table_nav  rows= mysql_num_rows($nav_array)";

levert als resultaat:
[
code]<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
deep for=  S01  type= string nav_array_aantal= 0 , table_nav= mod_nav  rows= mysql_num_rows(Resource id #4)
 
- SanThe -

- SanThe -

08/05/2011 23:05:31
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
// Niet:
$var = (of echo of wat dan ook) "dit is een $var en dat ook $var2";
// Maar:
$var = (of echo of wat dan ook) "dit is een " . $var . " en dat ook " . $var2;
?>
 
Ray van ophoven

ray van ophoven

08/05/2011 23:05:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

include 'database.php';

$DayCodeDag =mktime();
$idpub = mysql_real_escape_string($_GET['id_pub']) ;
$x="";
//bereken level
//include 'breadcrumbs.php';
// submenus zoeken: ZOEK in NAVS naar daar entries waar bij PARENT de geklikte idpub staat

//$nav_array = mysql_query("SELECT * FROM $table_nav WHERE `parent` = '".$idpub."' ");

$nav_array = mysql_query("SELECT * FROM $table_nav WHERE `parent` = 'S01' ");

$nav_array_aantal = mysql_num_rows($nav_array);
$istype = (gettype('$idpub'));


echo'&itemlist= <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>';

print"deep for= $idpub type= $istype nav_array_aantal= $nav_array_aantal , table_nav= $table_nav  rows= mysql_num_rows($nav_array) ";

levert als resultaat:
received getsubmenu MAIN; link= S01 itemlist= [code]<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
deep for=  S01  type= string nav_array_aantal= 4 , table_nav= mod_nav  rows= mysql_num_rows(Resource id #4)

[size=xsmall][i]Toevoeging op 08/05/2011 23:07:02:[/i][/size]

ah oke, snap wat je net bedoelde, ik loop het ff door
 
- SanThe -

- SanThe -

08/05/2011 23:09:30
Quote Anchor link
Waar zijn de parameters?
$DayCodeDag = mktime();

En dit gaat al helemaal niet werken:
$istype = (gettype('$idpub'));
Tussen enkele quotes wordt letterlijk overgenomen en dus niet geparsed.

En uiteraard: Zie mijn vorige post nog even.
Gewijzigd op 08/05/2011 23:09:50 door - SanThe -
 
Ray van ophoven

ray van ophoven

08/05/2011 23:10:34
Quote Anchor link
Het escapen in de string

'".$idpub."'

kan dus niet?

Maar de query bevat toch altijd " select $var etc" ?

$nav_array = mysql_query("SELECT * FROM $table_nav WHERE `parent` = '".$idpub."' ");

Toevoeging op 08/05/2011 23:11:41:

$DayCodeDag = mktime();
en
$istype = (gettype('$idpub'));
zijn niet relevant, die gebruik ik ergens anders voor

Toevoeging op 08/05/2011 23:13:22:

dank je wel trouwens voor je enorm snelle reactie

het probleem gaat volgens mij alleen over de query en hoe ik die variabele $idpub hierin moet opnemen.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/05/2011 23:14:38
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$nav_array
= mysql_query("SELECT * FROM $table_nav WHERE `parent` = '".$idpub."' ");

// verkeerde naamgeving want $nav_array is géén array maar een resultaat van een query met resource id's

// Logischer is dit:

$result = mysql_query("SELECT * FROM " . $table_nav . " WHERE parent = '" . $idpub . "'");
?>


Nette Foutafhandeling.
Gewijzigd op 08/05/2011 23:17:37 door - SanThe -
 
Ray van ophoven

ray van ophoven

08/05/2011 23:21:19
Quote Anchor link
geeft nog steeds geen resultaat.
Ik vind het zo maf dat het wel werkt als ik rechtstreeks vanuit flash de idpub meestuur.
Nu (dat kun je niet in het script zien), is er eerst een php file die de url leest, daar een variabele uithaalt, die naar flash stuurt, en flash doet daarna een verzoek om een query hierop (dat is de query die je nu ziet).

Als ik echter in flash meteen de variabele hardcodeer en dan het verzoek doe (naar exact dezelfde php) werkt het wel.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/05/2011 23:23:36
Quote Anchor link
Zet dit bovenin je script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

//rest
?>
 
Ray van ophoven

ray van ophoven

08/05/2011 23:30:06
Quote Anchor link
gedaan, helaas kan ik alleen via flash kijken wat er gebeurt, en niet rechtstreeks, vandaar dat ik die trace (print "vanalles") erin heb gezet.

Er zijn 3 files:
leeslinkurl.php
//deze leest de url : deeplink.php/?link=S01
//creert een html file, embed flashfile.swf en met loadVars stuur S01 erheen

flashfile.swf
// krijgt SO1 binnen, en stuurt die (als idpub) naar get_nav.php, wacht op &itemlist

get_nav.php (deze heb je gezien)
// voer query uit op basis van S01 (idpub)
 
- SanThe -

- SanThe -

08/05/2011 23:33:24
Quote Anchor link
Ik weet niks van flash.

Doe eens dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '=>' . $_GET['id_pub'] . '<=';
?>


En kijk wat er tussen =><= staat.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.