Wat houd CHMOD 7777 etc etc in?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »
Kadir

kadir

27/03/2008 16:24:00
Quote Anchor link
Wat is CHMOD? ik zie dat zo vaak voor komen, Kan kan iemand kort en duidelijk uitlegen, Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:47:32
 
Berry Kloes

Berry Kloes

27/03/2008 16:26:00
Quote Anchor link
http://www.google.nl

zoeken : CHMOD

greets!

we zijn geen zoekmachines voor je daar hebben ze google voor uitgevonden veel plezier!

misschien zijn er andere gekken die het wel doen voor je maar ik iig niet... kom maar terug als je een serieuze vraag hebt over scripting en php...
 
Patrick Niezen

Patrick Niezen

27/03/2008 16:27:00
Quote Anchor link
http://en.wikipedia.org/wiki/Chmod

Je kunt er dus eigenschappen van bestanden mee veranderen. Zo kun je bijv. mappen beveiligen en rechten beheren. 777 zijn volgens mij schrijfrechten... of? Naja weet ik niet zeker, kun je googlen of misschien weet iemand anders dat hier op't forum.

Edit: ik ben gek xD
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Patrick Niezen
 
Frank -

Frank -

27/03/2008 16:27:00
 
Berry Kloes

Berry Kloes

27/03/2008 16:29:00
Quote Anchor link
haha fijn te weten patrick :)

frank is duidelijk niet gek;) thanks frank :P iemand die me steunt :P
 
Kadir

kadir

27/03/2008 16:29:00
Quote Anchor link
berry ik vroeg gewoon netjes, als je niet wilt helpen dan hoef je ook niet, dan hoef je ook niet zulke berichten te plaatsen.
 
Berry Kloes

Berry Kloes

27/03/2008 16:30:00
Quote Anchor link
het is een nutteloze vraag in de php script forum... als je zoiets wilt weten heb je op google sneller je antwoord dan hier op dit soort forums. (sorry als ik mijn mening uit) dat mogt tog in nederland? onee... daar knallen ze je tegenwoordig ook al voor overhoop ;)
 
Kadir

kadir

27/03/2008 16:30:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie hulpen;)
 
Frank -

Frank -

27/03/2008 16:36:00
Quote Anchor link
kadir schreef op 27.03.2008 16:30:
Bedankt voor jullie hulpen;)
Nou, graag gedaan hoor, maar ik verwacht wel dat je de volgende keer toch even Google gaat gebruiken of direct zelf in Wikipedia duikt. Beetje kansloos om hier naar de bekende weg te vragen.

Succes!
 
Berry Kloes

Berry Kloes

27/03/2008 16:38:00
Quote Anchor link
en ik ben dus niet de enigste!
 
- SanThe -

- SanThe -

27/03/2008 17:08:00
Quote Anchor link
berry schreef op 27.03.2008 16:38:
en ik ben dus niet de enigste!

Ja, alleen Frank geeft een beleefd antwoord en jij niet bepaald.
 
Kadir

kadir

27/03/2008 17:18:00
Quote Anchor link
berry schreef op 27.03.2008 16:38:
en ik ben dus niet de enigste!


SanThe is ook met mij eens;) Let voortaan op voor dat je iets schijft. (als je door leest ik beter, Voor dat je bericht plaast.
 
Han eev

Han eev

27/03/2008 18:50:00
Quote Anchor link
[bijdehand]
Ik ben ook nu even bijdehand.

Lees zelf je berichten ook door, haha.

SanThe is ook met mij eens;) Let voortaan op voor dat je iets schrijft. (als je door leest ik beter, Voor dat je bericht plaast.

"Als je door leest ik beter" ?
Als je het zelf door leest, leest het beter voor mij? zoiets...

[/bijdehand]
 
Mitch

Mitch

27/03/2008 18:57:00
Quote Anchor link
we kunnen het ook zo doen:
CHDMOD:
chmod
From Wikipedia, the free encyclopedia

This article or section includes a list of references or external links, but its sources remain unclear because it lacks in-text citations.
You can improve this article by introducing more precise citations.

The chmod command (abbreviated from change mode) is a shell command in Unix and Unix-like environments. When executed, the command can change file system modes of files and directories. The modes include permissions and special modes.
Contents [hide]
1 History
2 Usage
3 Options
4 String modes
4.1 String mode examples
5 Octal numbers
6 Special modes
7 Examples
8 See also
9 External links
History

A chmod command first appeared in AT&T Unix version 1, and is still used today on Unix-like machines.
Usage

The chmod command options are specified like this:
$ chmod [options] mode file1 ...
To view what the permissions currently are, type:
$ ls -l file
Options

The chmod command has a number of command line options that affect its behavior. The most common options are:
-R: Changes the modes of directories and files recursively
-v: Verbose mode; lists all files as they are being processed
String modes

See also: Symbolic notation of file system permissions
To the chmod utility, all permissions and special modes are represented by its mode parameter. One way to adjust the mode of files or directories is to specify a symbolic mode. The symbolic mode is composed of three components, which are combined to form a single string of text:
$ chmod [references][operator][modes] file1 ...
The references (or classes) are used to distinguish the users to whom the permissions apply. If no references are specified it defaults to "all". They are represented by one or more of the following letters:
Reference Class Description
u user the owner of the file
g group users who are members of the file's group
o others users who are not the owner of the file or members of the group
a all all three of the above, is the same as ugo
The chmod program uses an operator to specify how the modes of a file should be adjusted. The following operators are accepted:
Operator Description
+ adds the specified modes to the specified classes
- removes the specified modes from the specified classes
= the modes specified are to be made the exact modes for the specified classes
The modes indicate which permissions are to be granted or taken away from the specified classes. There are three basic modes which correspond to the basic permissions:
Mode Name Description
r read read a file or list a directory's contents
w write write to a file or directory
x execute execute a file or recurse a directory tree
X special execute which is not a permission in itself but rather can be used instead of x. It applies execute permissions to directories regardless of their current permissions and applies execute permissions to a file which already has at least 1 execute permission bit already set (either user, group or other). It is only really useful when used with '+' and usually in combination with the -R option for giving group or other access to a big directory tree without setting execute permission on normal files (such as text files), which would normally happen if you just used "chmod -R a+rx .", whereas with 'X' you can do "chmod -R a+rX ." instead
s setuid/gid details in Special modes section
t sticky details in Special modes section
The combination of these three components produces a string that is understood by the chmod command. Multiple changes can be specified by separating multiple symbolic modes with commas.
Edit:
String mode examples
For example, the following command would be used to add the read and write permissions to the user and group classes of a file or directory named sample:
$ chmod ug+rw sample
$ ls -ld sample
drw-rw---- 2 unixguy unixguy 96 Dec 8 12:53 sample
This command removes all permissions, and allows no one to read, write, or execute the file named sample.
$ chmod a-rwx sample
$ ls -l sample
---------- 2 unixguy unixguy 96 Dec 8 12:53 sample
The following command changes the permissions for the user and the group to read and execute only (no write permission) on sample .
Sample file permissions before command
$ ls -ld sample
drw-rw---- 2 unixguy unixguy 96 Dec 8 12:53 sample
$ chmod ug=rx sample
$ ls -ld sample
dr-xr-x--- 2 unixguy unixguy 96 Dec 8 12:53 sample
Octal numbers

See also: Octal notation of file system permissions
The chmod command also accepts three- and four-digit octal numbers representing modes. See the article mentioned above for more information. Using a four-digit octal number to set the modes of a file or directory named sample would look something like this:
$ chmod 0664 sample
Assuming that the setuid, setgid and sticky bits are not set, this is equivalent to:
$ chmod 664 sample
or
$ chmod +r,-x,ug+w sample
Edit:
Special modes

See also: Additional file system permissions
The chmod command is also capable of changing the additional permissions or special modes of a file or directory. The symbolic modes use s to represent the setuid and setgid modes, and t to represent the sticky mode. The modes are only applied to the appropriate classes, regardless of whether or not other classes are specified.
Most operating systems support the specification of special modes using octal modes, but some do not. On these systems, only the symbolic modes can be used..
Examples

chmod +r file – read is added for all
chmod -x file – execute permission is removed for all
chmod u=rw,go= file – read and write is set for the owner, all permissions are cleared for the group and others
chmod +rw file – change the permissions of the file file to read and write for all.
chmod -R u+w,go-w docs/ – change the permissions of the directory docs and all its contents to add write access for the user, and deny write access for everybody else.
chmod 0 file – removes all privileges for all
chmod 666 file – sets read and write access for the owner, the group, and all others.
chmod 0755 file – equivalent to u=rwx (4+2+1),go=rx (4+1 & 4+1). The 0 specifies no special modes.
chmod 4755 file – the 4 specifies set user ID.
find path/ -type d -exec chmod a-x {} \; – sets a-x for all directories in tree starting from path/ (use '-type f' to match files only).
find path/ -type d -exec chmod 777 {} \; allows directory browsing ls for example if you've reset permissions for Samba write access.
chmod -R u+rwX,g-rwx,o-rwx <directory> – set a directory tree to rwx for owner directories, rw for owner files, --- for group and all.
chmod -R a-x+X <directory> – remove the execute permission to all files in a directory tree, while allowing for directory browsing.
Edit:
See also

File system permissions
chown, the command used to change the owner of a file or directory on Unix-like systems
chgrp, the command used to change the group of a file or directory on Unix-like systems
cacls, a command used on Windows NT and its derivatives to modify the access control lists associated with a file or directory
User ID
Group ID
List of Unix programs
External links

chmod(1): change file modes – FreeBSD General Commands Manual
chmod — manual page from GNU coreutils.
GNU "Setting Permissions" manual
Solaris 9 chmod man page
Mac OS X chmod man page, which also supports access control lists.
CHMOD-Win 3.0 — Freeware Windows' ACL &#8592;&#8594; CHMOD converter.
What CHMOD? File Permissions Calculator, web-based CHMOD calculator.
[hide]
v • d • e
Unix command line programs and builtins (more)
File and file system management cat · chattr · cd · chmod · chown · chgrp · cksum · cmp · cp · du · df · file · fsck · fuser · ln · ls · lsattr · lsof · mkdir · mount · mv · pwd · rm · rmdir · split · touch
Process management at · chroot · crontab · exit · kill · killall · nice · pgrep · pidof · pkill · ps · pstree · sleep · time · top · wait · watch
User management/environment env · finger · id · logname · mesg · passwd · su · sudo · uname · uptime · w · wall · who · whoami · write
Text processing awk · comm · cut · ed · ex · fmt · head · iconv · join · less · more · paste · sed · sort · tac · tail · tr · uniq · wc · xargs
Shell programming alias · basename · echo · expr · false · printf · test · true · unset
Communications inetd · netstat · ping · rlogin · nc · traceroute
Searching find · grep · strings
Miscellaneous banner · bc · cal · dd · lp · man · size · yes
Categories: Unix software | Standard Unix programs
article discussion edit this page history
Log in / create account
navigation
Main Page
Contents
Featured content
Current events
Random article
interaction
About Wikipedia
Community portal
Recent changes
Contact Wikipedia
Donate to Wikipedia
Help
search

toolbox
What links here
Related changes
Upload file
Special pages
Printable version
Permanent link
Cite this page
languages
Català
&#268;esky
Deutsch
Español
Euskara
Français
Italiano
&#26085;&#26412;&#35486;
Polski
Português
&#1056;&#1091;&#1089;&#1089;&#1082;&#1080;&#1081;
Slovenš&#269;ina
Suomi
Svenska

This page was last modified on 5 March 2008, at 11:07. All text is available under the terms of the GNU Free Documentation License. (See Copyrights for details.)
Wikipedia® is a registered trademark of the Wikimedia Foundation, Inc., a U.S. registered 501(c)(3) tax-deductible nonprofit charity.
Privacy policy About Wikipedia Disclaimers[/quote]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitch
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.