Wat is beter voor een formulier? Tabel, lijst(ul) of CSS?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jerry php

Jerry php

03/11/2011 12:48:21
Quote Anchor link
Ik hoor het graag van jullie:


Wat is beter voor een formulier? Tabel, lijst(ul) of CSS?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 21:10:28
 
Roy -

Roy -

03/11/2011 12:51:11
Quote Anchor link
Ik gebruik css met labeltjes..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<label for="naam">Naam:</label><input type="text" name="naam" id="naam" />
enz..


en dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
input[type=text] { display: block; }

of met margin de plaats bepalen o.i.d.

Minste code volgens mij?
 
Jerry php

Jerry php

03/11/2011 12:59:11
Quote Anchor link
Nog meer opties?
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

03/11/2011 12:59:59
Quote Anchor link
labels, tabellen hoor je er niet voor te gebruiken
 
Jerry php

Jerry php

03/11/2011 13:01:37
Quote Anchor link
dus labels, en die dan vervolgens in css verplaatsen dmv id?
 
Roy -

Roy -

03/11/2011 13:03:16
Quote Anchor link
Genoeg opties, maar denk dat wat ik als voorbeeld gaf de beste optie is?

Verplaatsen kan inderdaad middels de id, als je ze per stuk wil verplaatsen. met input[type=text] regel je het voor alle inputs met het type text.

Speel er een beetje mee. Je kan bijv. dit ook gebruiken:
input[type=text] { position: relative; margin-left: 150px; }

Nog meer stylen met css...
Gewijzigd op 03/11/2011 13:08:27 door Roy -
 
Jerry php

Jerry php

03/11/2011 13:06:10
Quote Anchor link
Maar jij doet het met interne css toch, in de input code zelf nog? Ik heb liever externe, dus dan zou ik de label een id moeten geven?
 
Roy -

Roy -

03/11/2011 13:11:00
Quote Anchor link
Interne css? Label een id geven?

Je maakt een html bestandje met bijv. dit:
<label for="naam">Naam:</label><input type="text" name="naam" id="naam" />

En een css bestandje met bijv. dit:
input[type=text] { display: block; }
 
Jerry php

Jerry php

03/11/2011 13:17:55
Quote Anchor link
Ohja, ik heb het al. Dat is inderdaad fijn, dankje
 
Roy -

Roy -

03/11/2011 13:19:22
Quote Anchor link
Graag gedaan!
 
Jerry php

Jerry php

03/11/2011 13:19:34
Quote Anchor link
Maar hoe zet ik dan bijvoorbeeld 3 inputs 50px naar beneden, want een margin-top heeft dan geen functie, die zet er dan 50px tussen elk input type
 
Milo S

Milo S

03/11/2011 13:19:38
Quote Anchor link
Nee Jerry, er is niks interne CSS aan. Zoals Roy al zeg maak je gewoon 2 bestanden aan.
Wat opmaak betreft is hetvolgende al voldoende:

HTML File
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<label>Username</label>
<input name="username" type="text">


CSS File
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
input[type=text] {
    float: left;
    clear: both;
}
 
Jerry php

Jerry php

03/11/2011 13:20:50
Quote Anchor link
Ja, dankje.
Maar hoe zet ik dan bijvoorbeeld 3 inputs 50px naar beneden, want een margin-top heeft dan geen functie, die zet er dan 50px tussen elk input type
 
Roy -

Roy -

03/11/2011 13:25:22
Quote Anchor link
input[type=text] {
display: block;
margin-top: 50px;
}
 
Jerry php

Jerry php

03/11/2011 13:27:02
Quote Anchor link
Dan krijg je dus iets heel anders ;)
Je krijgt dan op 50px vanaf de top één input dan 50px verder ook één input en 50px verder weer één input etc.
 
Roy -

Roy -

03/11/2011 13:33:19
Quote Anchor link
label { display: block; }
input[type=text] { margin-top: 50px; }
 
Jerry php

Jerry php

03/11/2011 13:38:50
Quote Anchor link
Dankjeee
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.